COVID protokoll betartatása és zárt kapus mérkőzés dokumentumai

Az MKSZ által 2020. augusztus 29-én elfogadott és közzétett új COVID-protokoll néhány pontjának gyakorlati alkalmazásával kapcsolatosan több kérdés is érkezett hozzánk.

Emiatt néhány olyan részre hívnánk fel a figyelmet a dokumentumban, melyet szeretnénk kihangsúlyozni és egyértelműsíteni.

A maszk viselésének kötelezettsége alól a jegyzőkönyvben szereplő személyek közül mentesülnek a játékosok, a játékvezetők, és az edzők (az A és a B helyen beírt hivatalos személyek).

Tehát maszkot kell viselnie a C és a D helyen beírt hivatalos személyeknek függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e edzői licensszel.

Maszkot kell viselnie a versenybíróknak, az eredményjelző kezelőjének és a pályatörlő(k)nek is.

Az online jegyzőkönyv vezetője nem ülhet a versenybírói asztalnál.

Minden mérkőzésen a versenybíró(k) (ha nincs delegált versenybíró akkor a játékvezetők) felelőssége a fentiek ellenőrzése.

A fentiek –  vagy más a protokollban leírt előírás – megsértése esetén a versenybírói, vagy a játékvezetői jelentéseben ezeket rögzíteni kell.

A nézők maszkhasználatának ellenőrzése nem a versenybíró(k), és nem a játékvezetők feladata. Ezt a főrendezőnek kell betartatni.

A fentieken kívül csatolom a Szakmai és Versenybizottság által elfogadott új dokumentumokat, melyeket zárt kapus mérkőzés esetén kell kitölteni.

Letöltések:

Zárt kapus mérkőzés résztvevői
BSZ 3. sz. Akkreditáció média képviselőinek

18 Shares