Kézilabdás elismerések

A Veszprém Megyei Sportszövetség és a Veszprém Megyei Önkormányzat idén is átadta az év legjobbjainak megválasztott sportolók elismerését.

A veszprémi Megyeháza Szent István termében gyűltek össze a megye legjobb sportolói, egyesületi vezetői, a különböző szövetségek képviselői. Természetesen a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség sem hiányozhatott a rangos eseményről.

Az idei évben a szakszövetségek, egyesületek szavazatai alapján számos kézilabdás a díjazottak között volt.

A 2021/22-es évadban a legjobb csapatnak a Magyar Kupa ezüstérmet és ezzel nemzetközi kupaindulást kiharcoló Fejér-B.Á.L. Veszprém lett.

Tüskés Endre díjat vehetett át Bene Tamás, a Balatonfüredi KSE ügyvezető elnöke.
Bene Tamás Veszprémben ismerkedett meg a kézilabda sportággal, a Báthory István Általános Iskolában Marosné Bedőcs Katalin és Hidasi Ferenc edzők keze alatt pallérozódott.
Remek korosztály jött össze, hiszen Bene Tamásék kétszer is megnyerték az országos úttörő olimpiát. A középiskolai tanulmányait Győrben folytatta, már ekkor lehetőséget kapott az NB I/B-s alakulatban. Aztán 1992-ben Hajnal Csaba hívására visszatért Veszprémbe, ifjú kora miatt nem sokat játszott, de tagja volt a magyar bajnok, kupagyőztes és KEK-győztes gárdának.
1994-ben visszatért Győrbe, elmondása szerint, itt vált érett élvonalbeli játékossá. Hoffmann László edző remek gárdát épített, a fiatalokból álló csapat azonban rendre lemaradt a dobogóról. Három idény után Dunaújvárosba igazolt, ahol tagja volt a bajnoki címet szerző együttesnek. A Dunaferr óriási meglepetésre letaszította a trónról a Fotex Veszprémet, s ebből a sikerből oroszlánrészt vállalt Bene Tamás is. A Dunaferr ugyanebben az évben KEK-
döntőt játszhatott a spanyol San Antonio Pamplonával, a 26-20-ra megnyert visszavágón Bene Tamás két gólt szerzett.
Később Olasz-, majd Görögországban légióskodott, majd 2006-ban hazatért a Balatonfüred hívására. A tópartiakkal kivívta az NB I-be jutást. Ekkor zárult aktív sportpályafutása, ezzel egy időben elindult sportvezetői karrierje.
A magyar válogatottban összesen 36 alkalommal szerepelt.
A Balatonfüredi KSE-nél először technikai vezetőként számoltak vele, de állhatatos, megbízható és szorgalmas munkával kivívta a klubvezetők, játékosok elismerését, és mind több feladatot kapott. Ma már megkerülhetetlen tagja a füredi kézilabda-életnek, a BKSE ügyvezető elnöke, a Balaton-Felvidéki Akadémia cégvezetője.
Egyesületének magyar bajnoki – és kupa bronzérmei, nemzetközi szereplései dicsérik tevékenységét, de talán a legnagyobb sikere a füredi utánpótlás bázis személyi -és tárgyi feltételeinek megteremtésében való meghatározó részvétele.
Sportvezetőként – balatonfüredi munkáján túl – alakítója a megyei és az országos kézilabda életnek. 2010-től tagja a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség elnökségének.

A díjátadón valamennyi szakszövetség kitüntetéseket adhat át. A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség élt is a lehetőséggel és több megyei szakember munkáját is elismerte.
Benke Péter a megyei utánpótlásban végzett több évtizedes, kimagasló edzői tevékenységéért,
Dobovai Zoltán, a a megyei szövetségben végzett kiemelkedő társadalmi szerepvállalásáért, bizottságvezetői tevékenységéért,
Gyévai Iván, a megyei utánpótlás-nevelésben végzett sok éves, eredményes edzői tevékenységéért,
Koszorús Katalin, a megyei utánpótlás-nevelésben végzett több évtizedes, kimagasló edzői tevékenységéért,
Pelikán Milán, az ajkai régió utánpótlás-nevelésében és klubvezetésben végzett kimagasló munkájáért,
Széplaki Zoltán, a hátrányos helyzetű gyerekek felkarolásáért, beintegrálásáért és nevelésért, a klubvezetésben végzett kimagasló munkájáért,
Velky Mihály, a megyei utánpótlás-nevelésben végzett több évtizedes, kimagasló edzői tevékenységéért kapott elismerést.

Gratulálunk minden díjazottnak!   

Több mint ötven simontornyai találat

Erőt demonstráló győzelmet ért el a tabella második helyén álló Simontornya, és simán nyert a
listavezető Ősi is a Veszprém megyei férfi kézilabda-bajnokságban.

A bajnoki tabella élén álló Ősi Andreotti az Egerszegi KK-t fogadta. A hazaiak már az első félidőben
nyolc góllal, 18-10-re elhúztak, és ezt a különbséget a szünet után növelni tudták. Az ősi a végén 36-
25-re győzedelmeskedett. A sikerből Honyecz Gábor tizenkét találattal vett ki részét. A túloldalon
Gotthárd Ervin nyolc gólt lőtt.
A Simontornya egyetlen cserével, míg a TVSE csere nélkül állt ki. A hazaiak a tizenkét gólig jutó
Ardelán Kristóf és a tízgólos Lampert Csabával 21-11-re meglépett a félidőig. A térfélcsere után sem
állt le a Simontornya és végül rendkívül meggyőző 52-25-ös diadalt aratott. A tapolcaiak közül Nagy
György tizenegy gólt lőtt.

Megerősítette bronzérmes helyét a LUKE, amely a Georgikon DSE-t látta vendégül. A LUKE 16-7-es
első játékrészt követően 29-20-ra nyert. Babati Szabolcs nyolc gólt ért el, míg a keszthelyiek közül
Szakonyi Balázs tizenegy találattal volt a legeredményesebb.
A tabella állása: 1. Ősi Andreotti 14, 2. Simontornya 11, 3. LUKE 10, 4. Georgikon DSE 6, 5. Egerszegi
KK 5, 6. TVSE 0 pont.

Csak női meccseket rendeztek

A Start SE Hajmáskér megállíthatatlannak tűnik a Zala megyei női kézilabda-bajnokságban, továbbra is hibátlan mutatókkal vezeti a pontvadászatot.

A címvédő Körmendi DMTE remek meccset vívott a Góna SZKKE gárdájával. Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, egyik fél sem tudott jelentős előnyt kiharcolni, így döntetlennel vonultak szünetre a felek (13-13).

A második félidőben 19-19 után egy 7-0-s szériával eldöntötte a meccset a Körmend és bár jól hajrázott a Góna, végül a hazaiak begyűjtötték a két pontot. A körmendiek legeredményesebb játékosa Cser Kitti volt hat találattal, a túloldalon Szabó Zsanett kilenc gólig jutott.

A listavezető Start SE Hajmáskér óriási meccset játszott az őt üldöző Egerszegi KK-val. A hajmáskériek az első etapban remek játékkal 13-8-ra elhúztak. A szünet után az 54. percig őrizte előnyét a Start SE, ekkor azonban nagy hajrát nyitottak a zalaiak és 22-20-ra felzárkóztak. Sőt, 16 másodperccel a vége előtt sikerült az egyenlítés is (23-23). Kovács Angéla azonban nem hagyta annyiban és öt másodperccel a vége előtt eldöntötte a találkozót. A hazaiaknál Horváth Kitty tízszer, a zalaiaknál Gotthárd Klaudia nyolcszor talált be.

Második győzelmének örülhetett a pápai Kilián DSE a Páterdomb LSC otthonában. A vendégek jól kezdtek és 9-4-re elhúztak, a félidő végén 14-19 állt a kijelzőn. A második felvonásban a 46. percig nem változott a játék képe (22-26), aztán megszaporodtak a szabálytalanságok. A hazaiaknál Pödör Veronika, a vendégeknél Kovács Lilla kapott piroslapot. A pápaiak folyamatosan emberhátrányban játszottak, de így sem tudott felzárkózni a Páterdomb (28-32). A Kilián DSE jól őrizte előnyét és végül 35-30-ra nyert. A sikerből Pődör Patrícia tíz góllal vette ki részét, míg a hazaianál Gáspár Klaudia kilenc találatot ért el.

Végletekig kiélezett megyei rangadót játszott az Úrkút és a Tapolca. Az első félidőben jobbára a hazaiak akarata érvényesült, az úrkút többször is vezetett kettő-négy góllal is. Aztán a 26. percben utolérte riválisát a Tapolca (14-14), sőt a félidő végére a vezetést is megszerezte (14-16). A térfélcsere után a Tapolca próbálta tartani a különbséget (19-21), ám a 41. percben ismét egyenlő volt az állás (21-21). Őrült hajrá kezdődött, mindkét fél többször is eldönthette volna az összecsapást, de az 54. percben 31-31-re állt a meccs. Az utolsó percek sok hibát hoztak, az Úrkút volt az, amelyik kevesebbet hibázott, és megérdemelten nyerte meg a találkozót. Az úrkútiak közül Horváth Nikoletta és Rieger Hanna is egyaránt hat-hat találatot jegyzett, a tapolcaiaknál Dorfinger Réka tízszer vette be a kaput.

A Zalaszentgrót nem tudott javítani, ismét sereghajtó, mert saját közönsége előtt kapott ki a Vasvártól. A vendégek pontosabban játszottak és az első harminc perc végén 12-15 volt az eredmény. A második etapban végig jól tartotta magát a vasvár, s bár akadt egy rövid periódus, amikor kettős hátrányba került, a Zalaszentgrót nem tudott közelebb férkőzni. A vendégek 28-25-re győzött. A zalaiaknál László Evelin kilenc gólt jegyzett, a vasváriaknál Kelemen Anita tízszer volt eredményes.

A jelenlegi állás: 1. Start SE Hajmáskér 16, 2. Egerszegi KK 14, 3. Körmendi DMTE 10, 4. BBSC Balatonboglár 10, 5. Góna SZKKE 10, 6. Úrkút SK 9, 7. Vasvár 7, 8. Tapolca VSE 4, 9. Páterdomb LSC 4, 10. Kilián DSE 4, 11. Zalaszentgrót 2.

Már három pont az Ősi előnye

Pontot vesztett az Ősi riválisa, a Simontornya, így az Andreotti előnye három pontra nőtt a Veszprém megyei férfi kézilabda-bajnokságban. A nőknél a Zala megyei pontvadászatban továbbra is fej, fej mellett halad a két hibátlan csapat, a Start SE Hajmáskér és az Egerszegi KK.

A listavezető Ősi Andreotti a LUKE gárdáját fogadta. Ignácz Krisztián tanítványai már az első játékrészben komoly előnyt harcoltak ki, 14-7-tel fordultak a csapatok. A második félidőben sem vett vissza a tempóból a hazai alakulat és a tíz gólig jutó Pavelka Zsolt vezérletével magabiztos sikert könyvelhetett el (35-19). A másik oldalon Hóbor Dávid volt a legeredményesebb gólszerző, öt találattal.

Végletekig kiélezett, izgalmas összecsapást vívott az Egerszegi KK és a második helyen álló Simontornya. Már az első etap is gólzáport hozott, 23-19-re vezetett a házigazda. A térfélcsere után visszajött a meccsbe a vendégcsapat, elképesztő hajrát láthattak a nézők, ahol mindkét félnek esélye volt a két pont begyűjtésére. Végül a riválisok kiegyeztek döntetlenben (37-37). A zalaiaknál Egyed Péter és Koltai Dániel egyaránt hat-hat gólt lőtt, a csere nélkül kiálló, Simontornya csapatában Modok László tizenkét találatot szerzett.

Továbbra is nyeretlen a TVSE együttese, amely a Georgikon DSE-től kapott ki hazai pályán. A keszthelyiek 22-9-re elhúztak, aztán a szünet után sikerült tovább növelniük a különbséget (25-45). A tapolcaiaknál Nagy György, Tulok Levente tíz-tíz találatot ért el, míg a Keszthely legjobbja, Szakonyi Balázs volt, tizenhét góllal.

A tabella állása: 1. Ősi Andreotti 12, 2. Simontornya 9, 3. LUKE 8, 4. Georgikon DSE 6, 5. Egerszegi KK 5, 6. TVSE 0 pont.

Villámrajtot vett a Góna SZKKE a Páterdombi LSC-vel szemben, a 17. percben már 11-3-ra állt a meccs. Több mint tizenegy percig nem tudott gólt elérni a vendéggárda, míg a hazaiak tovább folytatták a gólgyártást és a félidő végére 20-7-re vezettek. A játék képe a második felvonásban sem változott, a Góna fölényes győzelmet könyvelhetett el. A Góna csapatából Ács Karolina nyolc gólt lőtt, a Páterdombi LSC-től Gáspár Klaudia hét találatig jutott.

Nem kímélte ellenfelét a Start SE sem, a Kilián DSE otthonában nagyarányú sikert könyvelhetett el. A hajmáskériek már az első negyedóra végén 15-7-re vezettek, sőt a 22. percben 18-8-ra. A félidő végén 13-24-et mutatott a kijelző. A pápaiak a második részben sem tudták megnehezíteni a vendégek dolgát és 24-44-gyel zárult az összecsapás. A pápaiak közül Bogdán Ibolya, Mózes Fanni és Erdélyi Nóra is négy-négy gólt szerzett, a Start SE-ből Horváth Kitty 15 találatot ért el.

Rangadót vesztett az Úrkút, amely hazai pályán a BBSC Balatonglártól kapott ki. Rendkívül érdekfeszítő, izgalmas első félidőt láthattunk, ahol egyik fél sem tudott jelentős előnyt kicsikarni (17-16). A térfélcsere után azonban 19-19-et követően az Úrkút megtorpant, s ezt kihasználva a vendégek előbb 23-19-re, majd 26-19-re elhúztak. Innen sajnos már nem volt visszaút, a vendégek végül 37-28-as diadalt könyvelhettek el. A hazaiaknál Rieger Hanna hétszer, a túloldalon Szász Kármen tizenegyeszer volt eredményes.

Az eddig makulátlan mérleggel büszkélkedő Egerszegi KK a Zalaszentgrót csapatát fogadta. A házigazda 7-3-ra elhúzott, s ezt a különbséget gyakorlatilag a félidő végéig tartani tudta (17-12). A második részben 4-1-es szériával indított az EKK, amely után hiába kapaszkodott a Zalaszentgrót. A végén az Egerszegi KK 31-23-ra nyert. Jáger Marianna és Bíró Laura hatszor talált be, az ellenfélnél Rózsa Amina nyolc gólt lőtt.

Komoly verést kapott a Tapolca VSE hazai pályán a címvédő Körmendi DMTE-től. A vendégek 5-1-es sorozattal indítottak, de a TVSE ezután sem tudott magához térni és a 17. percben már 16-5-ös hátrányban voltak. A játékrész végére tovább nőtt a differencia (10-24). A második félidőben is sok hibával játszott a Tapolca, így nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez és 19-42-es állásnál fejeződött be az összecsapás. A hazaiaknál Mustos Klaudia öt gólt lőtt, a körmendieknél Kiskós Kitti kilenc találatot jegyzett.

A tabella állása: 1. Start SE Hajmáskér 14, 2. Egerszegi KK 14, 3. BBSC Balatonboglár 10, 4. Góna SZKKE 10, 5. Körmendi DMTE 8, 6. Úrkút SK 7, 7. Tapolca VSE 4, 8. Páterdombi LSC 4, 9. Vasvár 3, 10. Zalaszentgrót 2, 11. Kilián DSE 2.

Helycsere a dobogón

Továbbra is tartja listavezető helyét az Ősi Andreotti a férfiaknál, de mögötte helycsere történt, a LUKE feljött a második helyre a megyei kézilabda-bajnokságban. A nőknél a Start SE Hajmáskér szintén vezeti a tabellát.

Idegenben szerzett értékes győzelmet az Ősi Andreotti a Veszprém megyei férfi pontvadászatban, miután a keszthelyi Georgikon DSE ellen 18-15-ös hátrány után 32-28-ra nyerni tudott. A hazaiak részéről Szakony Balázs tarthatatlannak bizonyult, összesen tizenhárom találatot szerzett. Az Ősi részéről ketten is tíz gól fölött teljesítettek: Pavelka Zsolt tizenegyszer, Honyecz Gábor tizenkétszer mattolta a keszthelyi kapust.

Rangadót nyert a LUKE az eddig második helyen álló Simontornya ellen. A házigazda már az első játékrész végére tetemes előnyt szerzett (17-12), s bár a csere nélkül felálló Simontornya mindent megpróbált, nem tudott felzárkózni (34-32). A győzelemből Hóbor Dávid nyolc góllal vette ki részét, míg a Simontornya alakulatából Molnár Bence tízszer volt eredményes.

A Tapolca sajnos továbbra sem tudta megszerezni első pontjait, most az Egerszegi KK gárdájától kapott ki. A szünetig a zalaiak csak kétgólos előnyt szereztek (12-14), azonban a különbséget a folytatásban tovább növelték (31-36). A TVSE legeredményesebbje Nagy György volt tíz találattal, a másik oldalon Góth Ferenc szintén tíz gólt lőtt.

Az állás: 1. Ősi 10 pont, 2. LUKE 8, 3. Simontornya 8, 4. Georgikon DSE 4, 5. Egerszegi KK 4, 6. TVSE 0.

A Zala megyei női bajnokságban nehéz meccsen gyűjtötte be a két pontot a Start SE Hajmáskér a Góna SZKKE ellen. Ugyan a hazaiak elhúztak 5-2-re, ám a Góna többször is felzárkózott egy találatra (7-6). Hullámzott a játék, a 24. percben már 12-8-ra állt a meccs, ám a játékrész végén már csak egy volt közte (14-13). A második etapban a Góna Borsos Kata góljaival kiegyenlített (16-16). A 46. per4cig fej, fej mellett haladtak a csapatok (20-20), aztán a Hajmáskér egy jó szériával meglépett 23-20-ra. A hajrához érve azonban ismét nyílt volt a meccs (25-25). Horváth Kitty vette hátára csapatát, azonban nem dőlhetett hátra a házigazda, a 60. percben 28-27-et mutatott a kijelző. Elképesztő izgalmak után végül a Start SE örülhetett (30-28).

A Hajmáskér gárdájában Horváth Kitty és Kovács Angéla 10-10 gólt jegyzett, míg a vendégek részéről Március Boglárka kilenc találatot ért el.

A sereghajtók csatáját a Zalaszentgrót nyerte a pápai Kilián DSE ellen. A pápaiak kezdtek jobban (1-3), azonban a zalaiak gyorsan átvették a vezetést. Egyik csapat sem tudott elhúzni, de 8-8 után a Zalaszentgrót öt góljára egyetlen válasz sem érkezett (13-8). A félidő végére a nagy szívvel harcoló Kilián visszajött a meccsbe (16-14). A második játékrészben aztán a hazaiak állva hagyták ellenfelüket és gyors, gólerős játékkal előbb 24-17-re, majd 28-18-ra elhúztak. Innen már jól őrizték előnyüket és végül magabiztos győzelmet könyvelhettek el (38-25).

Küzdelmes összecsapást vívott a Páterdomb LSC a Tapolca VSE-vel. A hazaiak 9-5-re elléptek, de a TVSE feljött 10-9-re. A félidő végén 12-12-re állt a meccs. Rövid időre a Tapolca átvette a vezetést, 17-19 után viszont a hazaiak jöttek lendületbe (19-19). A Páterdomb ezután ismét fokozatot váltott és 27-23-nál már egyértelmű volt, hogy megnyeri a találkozót. A 27-24-es győzelem egy kovácsa a tizenhárom találatig jutó Gáspár Klaudia volt. A Tapolca részéről Mustos Klaudia nyolc találatot ért el.

Az Egerszegi KK továbbra is őrzi veretlenségét, miután a Vasvárt legyőzte. Fordulatosan alakult az első etap, többször vezetett a Zala megyei vendégcsapat, de a Vasvár újra és újra egyenlített, sőt fordítani is tudott. A játékrész végén 14-17-re állt a meccs. Szünet után a Zalaegerszeg begyújtotta a rakétákat és végül simán hozta a kötelezőt. A hazaiaknál Bősze Boglárkát kell kiemelni nyolc góljával, a zalaiaknál Gotthárd Klaudia tucatnyi góllal járult hozzá a sikerhez.

Az állás: 1. Start SE Hajmáskér 10, 2. Egerszegi KK 10, 3. BBSC Balatonboglár 8, 4. Góna SZKKE 8, 5. Úrkút SK 7, 6. Körmendi DMTE 6, 7. Tapolca VSE 4, 8. Páterdomb LSC 4, 9. Vasvár 3, 10. Zalaszentgrót 2, 11. Kilián DSE 2.

A vártnál könnyebben nyert az Ősi

A Veszprém megyei férfi kézilabda-bajnokságban az Ősi nagyszerű meccsen győzött és már listavezető. A Zala megyei női bajnokságban továbbra is fej, fej mellett halad a hibátlan Start SE Hajmáskér és a zalaegerszeg.

Hatalmas csatát hozott a Georgikon DSE és az Egerszegi KK bajnokija. A félidőig két gólos előnyt harcoltak ki a házigazdák (17-15), de a vendégek nem hagyták magukat leszakítani és végig szívósan tapadtak ellenfelükre. Izgalmas hajrában végül a Georgikon 30-29-re nyert. A keszthelyiek legjobb góllövője Jenei Botond volt, aki tizenegy találatot ért el, míg a másik oldalon Góth Ferenc nyolc gólt lőtt.

Továbbra is nyeretlen a Tapolca VSE alakulata, amely ezúttal a LUKE otthonában maradt alul. A Nagykanizsa már az első etapban tetemes előnyre tett szert (21-11), és a szünet után sem állt le a gólgyártással. A fiatal Tapolca nem igazán tudta megnehezíteni ellenfele dolgát (43-26). A hazaiaknál Timár Bálint nyolc gólt ért el, a TVSE legeredményesebbje Nagy György volt, aki tizenegy gólt lőtt.

Rangadót nyert a bajnoki címre törő Ősi Andreotti SE a Simontornyával szemben. Az Ősi remek teljesítményekkel és gólerős játékkal 17-13-ra elhúzott. A hazaiak a térfélcserét követően is nagy tempóban kézilabdáztak és végül a vártnál nagyobb különbséggel, 41-28-ra nyertek. Az Ősi gárdájából Honyecz Gábor ezúttal is kitett magáért, tizenhat találatot szerzett. A Simontornya csapatából Lampert Csaba hét gólt lőtt.

A tabella állása: 1. Ősi 8, 2. Simontornya 8, 3. LUKE 6, 4. Georgikon DSE 4, 5. Egerszegi KK 2, 6. TVSE 0.

A női mezőnyben igen mozgalmasan telt a mögöttünk hagyott hétvége: hat mérkőzést is rendeztek a Zala megyei pontvadászatban.

Egy híján nyolcvan gól esett az Egerszegi KK és a Kilián DSE összecsapásán. Az eddig hibátlan zalaiak a játék minden elemében felülmúlták riválisukat és már az első harminc percben tetemes különbséget harcoltak ki (29-13). A folytatásban sem vettek vissza a tempóból az egerszegiek és 53-26-ra, hatalmas különbséggel nyertek. Gotthárd Klaudia tizenegy góllal vette ki részét a sikerből, a pápaiknál Erdélyi Nóra kilenc gólt vágott.

Továbbra is őrzi veretlenségét a listavezető Start SE Hajmáskér, miután a legutóbbi fordulóban a Tapolca VSE-t múlta felül. A tizenhárom gólt szerző Horváth Kitty vezérletével az első játékrészben 18-10-re vezetett a Hajmáskér és végül 33-20-as könnyed győzelmet könyvelhetett el. A Tapolca részéről Mustos Klaudia hét gólt ért el.

Keményen megküzdött a győzelemért a Góna SZKKE a sereghajtó Zalaszentgróttal szemben. A vendégek az első harminc perc végén 15-14-re vezettek, de előnyüket sem tudták megtartani. A térfélcsere után minden labdáért nagy csata zajlott, s végül a Góna 28-25-re nyert. Március Boglárka tíz gólja sokat hozzátett a Góna sikeréhez, a másik oldalon Lászlóné Horváth Krisztina kilenc találatot jegyzett.

Fontos sikernek örülhetett a Kilián DSE a Vasvár ellen. A két csapat az első félidőben döntetlenre végzett (17-17), aztán a pápaiak harcos játékkal kicsikarták a győzelmet (33-31). Pődör Patrícia tizenhárom gólja kiemelkedett a mezőnyből, de a vasvári Dancz Tamásné tizenkét találatáért is jár a taps.

A Páterdomb LSC-nek nem jutott pont a Balatonboglár ellen. A tópartiak a szünetig 22-14-re húztak el, s ezt a különbséget tovább növelték a második játékrészben. A végén 28-41-es állást mutatott a kijeltő. Gáspár Klaudia és Mester Anita kilenc-kilenc gólt ért el, a másik oldalon Schmal Lídia szintén kilencszer mattolta az ellenfél kapusát.

Az Úrkút nagyszerű játékkal gyűjtötte be a két pontot a címvédő Körmenddel szemben. Már az első harminc percben hatgólos előnyre tett szert (19-13), és ügyesen tartva a különbséget végül 31-26-ra diadalmaskodott. Az Úrkút részéről Rieger Hanna volt a legeredményesebb hét góllal, a túloldalon Kiskós Kitti tíz találatot szerzett. A tabella állása: 1. Start SE Hajmáskér 10, 2. Egerszegi KK 10, 3. Balatonboglár 8, 4. Góna SZKKE 8, 5. Úrkút SK 7, 6. Körmendi DMTE 6, 7. Tapolca VSE 4, 8. Vasvár VSE 3, 9. Páterdombi LSC 2, 10. Kilián DSE 2, 11. Zalaszentgrót 0.

Rangos elismerések

A legutóbbi élvonalbeli városi kézilabda rangadón, a Fejér-B.Á.L. és a Telekom Veszprém összecsapásának szünetében két rangos elismerést osztott ki a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség.

A veszprémi kézilabdás élet egyik emblematikus egyénisége volt Szabó József, Cubi, akinek halála 2019-ben mélyen megrendítette a helyi és az országos közösséget egyaránt. A megyei szövetség ezt követően örökös tagjáról, az egykori játékvezető és versenybíróról egy rangos díjat nevezett el. Az elismerést minden esztendőben az a játékvezető kapja, aki az előző évben kimagaslóan sokat tett a Veszprém megyei játékvezetőkért, a szakma népszerűsítéséért, a fiatalok felkarolásáért. A Szabó József, Cubi-díjat ezúttal az NB I-es kerettag, Bóna Szabolcs érdemelte ki.

Bóna Szabolcs (b) és Szabó Zsolt (j)

Rózsa Lászlót, korábbi játékvezetőt és versenybírót pedig azért jutalmazták meg, mert ötven éve a sportág szolgálatában áll. Rózsa László 1972-ben kezdte játékvezetői pályafutását, akkor még a megyei pontvadászatban, 1975-től az NB II-es keret, majd 1978-tól az NB I/B-s keret tagja volt. Az NB I-es sípmesterek közé 1982-ben került be, s ott húsz éven át tevékenykedett sokak megelégedésére. Ezt követően a Magyar Kézilabda Szövetség Játékvezetői Bizottságának tagja volt egészen 2011-ig. Tavaly szeptemberig pedig a Játékvezetői Bizottság ellenőreként segítette a szövetség munkáját. Jelenleg versenybíróként tevékenykedik.

Rózsa László (b) és Németh Csaba (j)

Az elismeréseket Németh Csaba, a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség elnöke adta át.

Tóth Károly, Németh Csaba, Bóna Szabolcs, Szabó Zsolt, Rózsa László

Mindenszentek és Halottak napja

A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség Emlékbizottsága Mindenszentek és Halottak napja alkalmából koszorúzást tartott. Az emlékezés virágait helyezték el és mécsest gyújtottak  azon sporttársak sírjánál, akik egykoron játékosként, edzőként, klubvezetőként, sportfunkcionárusként, vagy más módon hozzájárultak a kézilabda sport népszerűsítéséért a megyében, vagy akár országos szinten is.

Hisz, ahogy Tóth árpád is írta: „Csak az hal meg, akit elfelejtenek, örökké él, akit nagyon szerettek.”

Veretlen a Hajmáskér

Újabb győzelmével már a Start SE Hajmáskér vezeti a Zala megyei női kézilabda-bajnokság tabelláját.

Négy mérkőzést rendeztek a mögöttünk hagyott hosszú hétvégén a Zala megyei női kézilabda-bajnokságban. A Vasvár a Góna SZKKE gárdáját látta vendégül. Szorosan alakult az első negyedóra (5-5), azonban ezt követően egy 7-1-es szériával a vendégek elhúztak (6-12). A félidő végén 8-14-et mutatott a kijelző.

A fordulást követően is a Góna akarata érvényesült és pillanatok alatt tetemesre hízott a differencia (13-24). Ekkor a hazaiak zsinórban vágott öt találattal ismét közelebb zárkóztak (43. perc: 18-24), de Március Boglárka gólerős játékával újból ellépett a Góna (20-29). Végül a vendégek magabiztos és fölényes győzelmet ünnepelhettek (26-36).

A hazaiaknál Dancz Tamásné nyolc gólt szerzett, míg a túloldalon Március Boglárka tizenegy, Szabó Zsanett pedig tíz találattal vett ki részét a sikerből.

Rendkívüli izgalmakat hozott a Zalaszentgrót és a Tapolca VSE találkozója. Az első félidő közepéig felváltva vezettek a csapatok, 7-7 után azonban 10-7-re ellépett a házigazda. A TVSE nem hagyta annyiban és a félidő végére visszajött a meccsbe (11-11).

A térfélcsere után 16-16-ig fej, fej mellett haladtak a küzdő felek. A Tapolca egy 4-1-es sorozattal 20-17-re meglógott, de az 53. percben már ismét szoros volt (22-23). Négy perces gólcsendet követően Németh Benigna villant kétszer és ezzel eldöntötte a Tapolca javára a mérkőzést.

A Zalaszentgrót csapatából László Evelin nyolc találatot ért el, a TVSE gárdájából Egri Nikoletta és Németh Benigna is ötször vette az ellenfél kapuját.

Gólzáporos mérkőzést vívott a Start SE Hajmáskér és a Balatonboglár. Az első etapban ugyan már 11-7-re is vezetett a Hajmáskér, végül azonban 17-17-es állással vonultak pihenőre a csapatok. A szünet után felváltva vezettek a küzdő felek, majd a 38. percben az addig gólerős Kovács Angéla piros lapot kapott. Szerencsére ez sem vetette vissza a hazaiakat, akik Szórády Zsuzsa és Horváth Kitty remek játékával 28-25-ös előnyt építettek. A hátralévő időben a Start SE ügyesen őrizte előnyét és végül teljesen megérdemelten nyert 38-34-re a jó erőkből álló Boglár ellen.

A hazaiaknál Horváth Kitty tizenegy, a vendégeknél Szász Kármen tizenkét gólt szerzett.

Villámrajtot vett az Úrkút a Páterdomb vendégeként: a 11. percben 1-7 állt az eredményjelzőn. A különbség túlontúl megnyugtatta Gátvölgyi Balázs tanítványait és a 20. perchez érve már 6-8-ra állt a meccs. Sikerült egy időkérés után rendezni a sorokat és a félidő végéhez közeledve ismét az Úrkút volt magabiztosabb. A második játékrészben próbált tapadni ellenfelére a Páterdomb (16-20), azonban a 48. perchez érve már 17-24 volt az eredmény. Ráadásul Fitos Eliza piros lappal kiállt, s ezt követően már csak egy csapat volt a pályán: az Úrkút remek hajrával állva hagyta ellenfelét és könnyedén győzött (24-33).

A házigazdáknál Mester Anita nyolc gólt lőtt, az Úrkút részéről Rieger Hanna tizennégy találatot jegyzett.

A tabella állása: 1. Start SE Hajmáskér 8, 2. Egerszegi KK 8, 3. Körmendi DMTE 6, 4. BBSC Balatonboglár 6, 5. Góna SZKKE 6, 6. Úrkút SK 5, 7. Tapolca VSE 4, 8. Vasvár SE 3, 9. Páterdomb LSC 2, 10. Zalaszentgrót 0, 11. Kilián DSE 0.

Irány az élmezőny!

Új edzőjével és újjáalakult csapatával a mezőny első felét célozza meg a Tapolca VSE (TVSE) alakulata a Zala megyei női kézilabda-bajnokságban.

A TVSE még 2016-ban esett ki az NB II-ből, azóta a megyei bajnokságban szerepel. Antalné Renner Irén technikai vezető elmondta, az idei szezonra újjáalakult a csapat, ráadásul végre sikerült egy állandó edzőt is igazolni. Klespitz Róbert Ajkáról tette át a székhelyét, s az új tréner érkezésével új impulzusokat kaptak a lányok is, jelenleg húsz fő alkotja a felnőtt együttest.

Szeretnénk a tizenegy csapatot számláló mezőny első harmadában végezni, vagyis a negyedik, ötödik helyet céloznánk meg – közölte a technikai vezető. – Klespitz Róbert szerződtetésével hosszútávú munka kezdődött meg. Úgy gondoljuk, lépésről lépésre haladva építenénk fel magunkat. Jövőre is mindenképpen a megyében szeretnénk szerepelni, de akkor már erősebben, mint most. Talán két-három év múlva már lesz olyan keretünk, amellyel az NB II-ben is meg tudjuk vetni a lábunkat. Az ificsapat megerősítése sem maradhat el, az is Klespitz edző feladata.

Antalné Renner Irén hozzátette, az elmúlt években egyre népszerűbbé vált egyesületük a városban és a környékén. Ezt jelzi az is, hogy szépen gyarapodnak az utánpótlás alakulatok létszáma. Bizakodva tekintenek a jövő elé, és remélik, hogy hamarosan ismét az NB –s bajnokságban szerepelhetnek.

A TVSE az eddigi négy fordulóból egyszer nyert és háromszor kikapott. Kikapott a Gónától (31-25), majd legyőzte a pápai Kilián DSE-t (33-21). Ezt követően alulmaradt hazai pályán az Egerszegi KK-val szemben (15-21), majd a Vasvárral szemben sem sikerült a pontszerzés (24-33). Most a tabella nyolcadik helyén áll a gárda.