Közlemény: Tari Tibor végső nyughelyére történő helyezése

A gyászoló családtól kapott felhatalmazás értelmében tájékoztatunk mindenkit – akik tisztelték és szerették -, hogy Tari Tibor munkatársunk, szeretve tisztelt barátunk végső búcsúztatására 2019. szeptember 23.-án, hétfőn 11 órakkor a református egyház szertartása keretében Balatonalmádiban a Pinkóczi temetőben kerül sor.

Kérjük a szertartáson résztvevőket, hogy a család kérését tiszteletben tartva Tibor barátunk búcsúztatásán egy szál virág kíséretében szíveskedjenek részt venni.

A részvétnyílvánítást kérjük mellőzni!

Gyászjelentés

Mély fájdalommal, és megrendüléssel értesítünk mindenkit – akik szerették és tisztelték -, hogy a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség munkatársa, “mindenese” (játékvezető, versenybíró, rendezvényszervező, sajtóreferens) TARI TIBOR Úr méltósággal viselt, hosszan tartó súlyos betegség után életének 55. évében 2019. szeptember 15.-én elhunyt.

Hiánya és emléke mindannyiunkban örökre megmarad!

Strandkézilabda Országos Döntő Bükfürdő 2019

Hétvégén rendezték a Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság országos döntőjét Bükfürdőn.

A férfiaknál a Hír-Sat BHC érdemelte ki az elsőséget, a döntőben Dinamit BHC együttesét múlta felül a csapat. A nők mezőnyében a LadyBugs szerezte meg a bajnoki címet, a fináléban az OVB Beach Girls DVSC csapatát győzte le 2:0-ra. A döntőn több olyan játékos is szerepelt, aki Veszprém megyei gyökerekkel rendelkezik.

A férfiak mezőnyében Gyene Norbert, John András, Priczel Bence, Vizes Patrik illetve Zakics Bence országos bajnoki címet ünnepelhetett a Hír-Sat BHC csapatával, Földesi Csaba illetve Valler Péter 3. helyezett lett a Beach Stars BHC csapatával, Fenyvesi Marcell pedig 4. lett a Hálószaggató Fervas BHC-val.

A nők mezőnyében 2. helyezett Hársfalvi Zsófia az OVB Beach Girls játékosa, Mórocz Réka a Glass Stúdió Nyúlon Túl csapatával 6. lett, Gaál Dorina illetve Jaksics Rebeka 8. helyet ért el a Szent István SE-vel. Báder Fanni és Grósz Kitti 10. helyezést ért el, míg Diószegi Kata a Mangó csapatával a 11. lett.

Ezen felül megyei szövetségünk két játékvezetője Marton Balázs és Tóbiás Richárd kapott felkérést az Országos döntő férfi fináléjának levezetésére.

Gratulálunk a résztvevőknek!

VMKSZ jótékonysági tábor II. turnus

Újabb héttel folytatódott jótékonysági táborunk. Ezúttal is a Magyar Vöröskereszt várpalotai Családok Átmeneti Otthonának fiatalabb gyermekei voltak a tábor résztvevői. A gyermekek 4 csodálatos napon vannak túl, amelyen a Várpalotai BSK vendégszeretetét élvezték a gyerekek. Itt minden nap a klub edzői fogadták reggel a gyermekeket, akik nagyon színes és játékos módon ismertették meg a gyerekekkel a kézilabdázás alapjait, labdás és egyéb technikai feladatok kíséretében, és persze az egymás közötti játék sem maradhatott el. Az egyesület meglepte a táborozókat egy eredeti VBSK mezzel, kulaccsal, frissítő italokkal valamint finomságokkal. A napi edzést követően pedig a VMKSZ egy finom ebéddel lepte meg minden nap a gyerekeket, akik ezt követően tértek vissza családjukhoz az Otthonba. Köszönjük szépen a Várpalotai Bányász Sportkör segítő hozzáállását, akik szebbé tették a hátrányos helyzetű gyerekek nyarát! Külön köszönjük az edzőknek, akik időt szakítottak a nyári szabadidejükből, és segítséget nyújtottak az edzések lebonyolításában! Név szerint megemlítve: Soha Gergő, a felnőtt, illetve az ifjúsági csapat edzője, Szoboszlai István, Szili Dániel és Grüll Gábor utánpótlás edzők. Még egyszer a gyerekek és a VMKSZ nevében nagyon szépen köszönjük!

VMKSZ Tábor 2019 – 5. nap

Utolsó nap a táborban!

Elérkezett a péntek! Mozgalmas 4 napon vagyunk túl, és még a mai napra is tartogattunk élményeket a gyerekek számára! Ma Szabó Edina az Érd női NB1-es csapatának vezető edzője, egykori 65-szörös válogatott kézilabdázó, az egykori EHF kupát nyert Cornexi vezetőedzője, valamint férje, Borsos Attila egykori 180-szoros magyar válogatott, a Sport tv szakkommentátora látogatott el hozzánk! Jó hangulatú, a végét közös játékkal záró edzésen vehettek ma részt a gyerekek! A mosolyokból, és a kellemes fáradtságról ítélve, mindenki jól érezte magát! Egy közös ebéd után, Edinától és férjétől meghívást kaptak a gyerekek egy fagyizásra! Köszönjük Nekik, hogy eljöttek!

Sajnos az idő nem volt kegyes hozzánk, így a délutáni strandolást ki kellett hagynunk, ezért elérkezett a táborzárás pillanata! Kiosztásra kerültek dr. Soós Kálmán Elnök Úrtól kapott kézilabdás ereklyék is! Az elválás pillanata sosem egyszerű, mert mindig azt gondoljuk, hogy valami lezárult, véget ért. Jelen esetben azonban azt gondolom, ez most másról szólt! A gyerekek sokat kaptak ezen a héten összetartásból, csapatszellemből, elfogadásból, s mi több sok-sok pillanatot kézilabdázásból! Ezért a tábor vége nem lezárt valamit, hanem pont ellenkezőleg! Elindított valamit, illetve a gyerekeket indította el egy újfajta úton, hiszen valljuk, hogy a sport, a kézilabda, híd az emberek között!

Ez úton szeretnénk köszönetünket kifejezni támogatóinknak:

 • Mikrohungária Sport Kft (Molten labdák, pólók, sapkák)
 • Telekom Veszprém
 • Gulyás Péter (Veszprém Handball Academy)
 • Marosán György (Szombathelyi Kézilabda Klub Akadémia)
 • Szabó Edina (ÉRD Handball)
 • Borsos Attila
 • Földesi Csaba (strandkézilabda, Beach stars)
 • Alsóörsi strand
 • Sobri Jóska Kalandpark
 • Aqua Fun Park
 • Fitt Büfé

VMKSZ Tábor 2019 – 4. nap

A mai nap a játékról szólt, hiszen a Sobri Jóska Kalandparkba látogattunk el Kislődre! Vonattal utaztunk ma, rengeteget nevettünk és nagyon elfáradtunk! Fagyiztunk, boboztunk, csúsztunk a hófánkon, a hajón, pörgött a vizibicikli, a bátrabbak a drótkötél-pályát is kipróbálták, illetve a szabad esést! Hazafelé a vonaton és a buszon nagy volt a csend! Volt mit kipihenniük a gyerekeknek, de szavak helyett inkább beszéljenek a képek! A mai napon Ács Zsolt, szövetségünk játékvezetője volt segítségünkre! Köszönjük közreműködését!

Előző napok beszámolói:
Első nap
Második nap
Harmadik nap

VMKSZ Tábor 2019 – 3. nap

A mai napunk is mozgalmasan telt, tele élményekkel!

A reggelink elfogyasztása után ismét vendégek érkeztek hozzánk! A mai napon Dr. Soós Kálmán a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség Elnöke, valamint Németh Csaba, a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség Játékvezetői Bizottság Elnöke, a Telekom Veszprém Szakosztályvezetője köszöntötte a gyerekeket! Lelkesítő, a mozgásra, sportolásra buzdító szavak után Elnök Úr kézilabdás ereklyékkel teli ajándékcsomaggal zárta gondolatait! Mindketten kellemes órákat kívántak a mai napra és a hét hátralévő részére is!

Ezután bemutatkozott a mai nap délelőtti edzője, Marosán György, aki a Szombathelyi Kézilabda Klub Akadémia vezető edzője! Nemesvámoson pedig a csarnokban labda ügyességi feladatokkal, többféle csapatjátékkal, végül kézilabdával mozgatta meg a gyerekeket!

Következett az ebéd, és utána a játék a homokos pályán folytatódott. Ezúttal Öcsi Tamás NB 1-es játékvezető, a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség Irodavezetője tartotta a strandkézilabda edzést! A tegnapi nap folyamán kis csapatunkhoz 2 kisgyerek csatlakozott, csupán a játék kedvéért! Szüleik, rokonaik pedig a pálya széléről buzdították a csapatokat! Egyikük német kisfiú volt, aki a mai napon kézfogással, mosolyogva köszönte meg, hogy beugorhatott játszani. A másik kisfiú szülei pedig hálájukat nem máshogy fejezték ki, mint egy 30 perces játékidővel a strand bejáratával szemben lévő, vízen úszó légvárban! Ezúton is szeretnénk megköszönni az Aqua Fun Park jóvoltából ezt a nagylelkű felajánlást! A gyerekek egybehangzóan azt mondták, hogy bár a víz azért hűvös volt, ez az ugrálás, csúszkálás felejthetetlen élmény volt számukra!

A strandolás után következett a kihagyhatatlan lángos és palacsinta, majd a Fitt Büfé jóvoltából egy kis péksütemény a stadionban!

A mai napunk is méltón bizonyítja, hogy a sport, a kézilabda, híd az emberek között!

A táborról szóló sorozatunk korábbi cikkei:
Első nap
Második nap

VMKSZ Tábor 2019 – 2. nap

A mai nap ismét a stadionban kezdődött! A reggeli-tízórai után lehetőségünk nyílt találkozni egy fotó erejéig Nagy László többszörös válogatott, világválogatott egykori kézilabdázóval, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnökével, a Telekom Veszprém Szakmai igazgatóval, aki szívesen tett eleget kérésünknek! Ezután ismét bevettük a nemesvámosi sportcsarnokot! Edzésünket Gulyás Péter 111-szeres magyar válogatott egykori kézilabdázó, a Telekom Veszprém utánpótlás igazgatója tartotta! Kellően elfáradtak a gyerekek, de hozzá kell tennünk, hogy végig, lelkesen küzdöttek. Az ebéd után elindultunk Alsóörsre, a strandra! Rövidke pihenő után folytattuk a tegnapi munkát a homokos pályán! Az edzéseket Földesi Csaba NB1-es játékvezető, a Beach Stars strandkézilabda csapat tagja tartotta! A csapat jelenleg vezeti az európai ranglistát! A napot a Balatonban zártuk annak ellenére, hogy nem ragyogott a nap, a fürdőzés nem maradhatott el! Egy finom palacsinta után indult mindenki haza! Holnap folytatjuk …