Eredményes szezont tudhatnak maguk mögött a Veszprém vármegyei szervezetek

Tartalmasan telt a 2022/23-as szezon a térség kézilabdacsapatai számára, szép eredményekkel öregbítették a vármegye hírnevét az elmúlt időszakban is.

A hölgyek közül a Zala vármegyei női felnőtt bajnokság TOP10-es mezőnyében négy csapatunk szerzett helyezést, közülük legeredményesebb a START SE Hajmáskér kerete volt, akik első helyen zárták a bajnokságot, az Úrkúti SK a hatodik, a Kilián DSE Pápa a kilencedik, a Tapolca VSE pedig a tizedik helyig jutott.

A NB II Női Észak-Nyugat ágon is vármegyei csapat zárt az élen, a Veszprém Pannon SE mindössze két vereséget szenvedett az idényben, így 40 ponttal lett az első helyezett (M: 22 – Gy: 20 / D: 0 / V: 2 | Lg: 692, Kg: 528, Gk: 164). Ugyanebben a bajnokságban szerepelt a KK Ajka együttese is, ők egészen az ötödik helyig harcolták fel magukat (M: 22 – Gy: 15 / D: 0 / V: 7 | Lg: 635, Kg: 574, Gk: 61 | P:30).

A vármegye legeredményesebb felnőtt csapata idén is a Telekom Veszprém lett, akik ebben az idényben a Magyar Kupát és a magyar bajnoki címet is megszerezték. A K&H liga sorozatában további környékbeli illetőségű csapatok is szép eredményt értek el, a Balatonfüredi KSE az 5., a Fejér B.Á.L. – Veszprém pedig a 12. helyet szerezte meg, utóbbi keret ráadásul Liga Kupa elődöntőt is játszott.

A férfi másodosztályban (NB I/B) a BFKA Veszprém egy veretlen szériát követően a bajnokság vége felé már egyre több legyőzőre talált, így negyedikként tudta zárni a bajnokságot, míg a KK Ajka a 13., a BFKA Balatonfüred pedig a 16. helyezésig jutott.

A NBII Férfi sorozatban a vármegye több egyesülete is részt vállalt, a Veszprémi KKFT U23 csapata szinte veretlenül vitte végig, így megérdemelten végeztek az első helyen, rajtuk kívül a Várpalotai BSK az ötödik, a BFKA Balatonfüred U23 a nyolcadik, az Alsóörsi SE pedig a tizedik helyen zárta a bajnokságot.

A Veszprém Vármegyei Férfi Felnőtt bajnokságban az Ősi Andreotti SE töretlen győzelmet aratott, míg a Tapolca VSE a hatodik helyen fejezte be a döntő mérkőzéssorozatot.

Az utánpótlás sorozatokban is megannyi szép helyezést értek el az ifjú kézilabdázó palánták:

U14 korosztály

A II. osztályban a lány VI. korcsoport alsóházának élén a Zirci KSE végzett, a dobogó második fokára a Veszprém Pannon SE állhatott fel, harmadik helyezett lett a Sümeg VSE, és a hatodik helyen zárt a Tapolca VSE. A felsőházban régióbajnokot avathattunk, ugyanis a START SE Szentkirályszabadja lett az első, mellettük pedig bronzérmes lett a Bajnok DSE Nemesvámos.

A II. osztály fiú kategóriában az V. korcsoportban versenyeztek a legények. Az alsóházban két dobogós helyezettet is köszönthetünk, első lett a KK Ajka csapata, második pedig a Sümeg VSE, de a DEVM Veszprém és a VEMAFI egyesülete is jó helyezéssel zárt, előbbi az ötödik, utóbbi a hetedik lett. A felsőházi mérkőzések végén négy egymást követő helyen zártak vármegyénk fiataljai, a Veszprémi KKFT a második, a Balatonfüredi KSE a harmadik, az Éles KISE a negyedik, a Várpalotai BSK pedig az ötödik helyen zárt.

Az I. osztályú fiúcsapatok közül két keret teljesített a bajnokságban, közülük a középsőházban az Éles KISE a 6., a felsőházban a Telekom Veszprém a 4. helyen végzett.

U15 korosztály

A lányok közül az I. osztályban egészen a középső ház második helyéig küzdötte fel magát a Bajnok DSE Nemesvámos. A II. osztály harmadik csoportjában az alsó és a felsőházban is egy-egy csapat dobogós eredményét ünnepelhették, alsóházban a KK Ajka a második, felsőházban a Veszprém Pannon SE a harmadik helyre állhatott fel.

A fiúknál az I. osztály középső házának élén a Telekom Veszprém együttese végzett, míg a felsőház 3. helyezettje a Veszprémi KKFT lett. A II. osztályban a IV. csoportban szerepeltek Veszprém vármegyei csapatok, az alsóházban első lett a KK Ajka, második a Zirc KSE, negyedik pedig a Tapolca VSE, míg a felsőházban két dobogós helyezettet köszönthetünk: második az Éles KISE, harmadik pedig a Veszprémi KKFT.

U16 korosztály

A 16 év alatti korcsoportban a fiúk eredményeiről tudunk beszámolni. Másodosztályban az A csoportban versenyeztek csapataink, a Várpalotai BSK az alsóház második helyén zárt, míg a Veszprémi KKFT kerete a középház első helyezettje lett.

Az első osztályban a BFKA Veszprém bajnoki bronzéremmel büszkélkedhet a szezonban, míg a BFK Balatonfüred a 7., az Éles KISE pedig a 8. helyezésig jutott a bajnokságban.

U17 korosztály

A lányok U17-es korú csapatai közül a harmadik osztályban két csapatunk szerepelt az A csoportban, közülük harmadik lett a Veszprém Pannon SE kerete, hatodik pedig a KK Ajka együttese. Az első osztály nyugati ágán a Bajnok DSE Nemesvámos versenyzett, ők nyolcadikként fejezték be az idényt.

U18 korosztály

A fiú harmadosztályban az A csoportban két vármegyei keret indult, akik a két legfelső fokozatot szerezték meg, az Éles KISE az első helyezett lett, a KK Ajka pedig a második. A korcsoport másodosztályában egy csapat szerepelt a nyugati ágon, a Várpalotai BSK, akik a kilencedik helyen végeztek a tornán.

A vármegyei utánpótlás csapatok talán legizgalmasabb bajnoksága a 18 év alatti fiúk első osztályában volt. Az FU18 I. osztály – Nyugat szakaszon a Veszprémi KKFT a 7., a BFKA Balatonfüred a 4., az Éles KISE a 3., a BFKA Veszprém pedig a 2. helyen zárt, ezzel pedig kvalifikálta magát a négyes döntőbe. A Final4 hétvégéjén először a FTC, majd az Optimum Solar – Békési FKC-t győzte le, így a csapat kiérdemelte a magyar bajnoki címet.

U19 korosztály

A 19 év alatti lányok versenyében az első és a harmadosztályban is jó helyezéseket értek el a regionális keretek. A harmadosztály A-csoportjának második helyezettje lett a KK Ajka csapata, míg a Veszprém Pannon SE a hatodik helyen zárt, a B-csoportban pedig ötödik helyig jutott a Tapolca VSE.

A LU19 I. osztály – Nyugat szakaszában egészen a harmadik helyig küzdötte fel magát a Bajnok DSE Nemesvámos együttese.

U20 korosztály

A legidősebb korcsoportban a fiúk eredményeiről tudunk hírt adni, akik első-, másod- és harmadosztályban is képviselték a vármegyei kézilabda klubokat. A III. osztály A-csoportjában két klub is szép eredménnyel végzett, az Alsóörsi SE harmadik, a Veszprémi KKFT pedig az első helyen fejezte be a szezont. A II. osztály nyugati ágán a KK Ajka a kilencedik, míg az Éles KISE a dobogó első helyét harcolta ki. A FU20 I. osztály – Nyugat bajnokságban pedig egymást követő helyezéseket érdemeltek ki a vármegyei csapatok, harmadik lett a BFKA Balatonfüred, negyedik a Veszprémi KKFT, míg ötödik a BFKA Veszprém csapata. Szívből gratulálunk Veszprém vármegye minden kézilabda klubjának a 2022/23-as szezonban nyújtott szerepléséhez, eredményes felkészülést kívánunk a következő szezonhoz.

0 Shares