Köszöntő

Tisztelt Olvasó!

Kedves Sportbarátunk!

dr. Soós Kálmán
dr. Soós Kálmán

Ön a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség megújult honlapját olvassa. Ebből az alkalomból kérem, engedje meg, hogy Szövetségünk valamennyi tagja, aktivistája nevében szeretettel köszöntsük és egyben megköszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelt Bennünket. Szervezetünk több évtizedes hagyományokkal rendelkezik – gyökereink egészen az 1950-es évek végéig nyúlnak vissza. Az elmúlt évtizedek alatt sok változáson, átalakuláson mentünk keresztül, melyek során sikerek és kudarcok egyaránt végigkísérték szervezetünk életét. Megyei Szövetségünk napjainkra egy közfeladatokat ellátó, önkormányzati elven működő köztestületté formálódott. Feladataink ellátása során elsősorban kezdeményező, koordináló, szervező, közreműködő, érdekképviseleti és érdekérvényesítő tevékenységeket látunk el. Mindennapjainkat a „szolgálunk és szolgáltatunk” alaptézisek határozzák meg.

Célunk, hogy a Veszprém megyei kézilabdás hagyományokra és eredményekre büszkén támaszkodva és építkezve, sportágunk továbbra is mintaadó legyen megyénk/régiónk sportéletében egyaránt. Szakembereinkre és csapatainkra pedig mind emberi és mind eredményességi szempontok alapján is érdemes legyen odafigyelni és felnézni. Szövetségünk közép – és hosszútávú célkitűzésekkel rendelkezik, melyek elérése mint „motivációs tényező” valamennyiünk számára követendő irányvonal.

Sportágunk egyre ismertebb és népszerűbb! Új sportfejlesztési irányok is kialakultak és erősödtek meg (szivacskézilabda, strandkézilabda, seniorkézilabda), melyek beintegrálása megyénk szervezett kézilabda életében ugyancsak elsőrendű feladataink közé tartoznak. Kiemelt prioritásként kezeljük az iskolai és utánpótlás kézilabdasport, tömegbázisának, versenyeztetésének további szélesítését, a jövő reménységei fejlődésének elősegítését.

Honlapunkon azt a színes és pezsgő kézilabda-életet szeretnénk Önöknek bemutatni, melyek csapataink életében valamint versenyeink, rendezvényeink alkalmával jelentkeznek. Örömünkre szolgál, ha információinkkal, híreinkkel valamennyiük érdeklődését felkelthettük, s rendszeres olvasóink között köszönthetjük!

Sportbaráti Tisztelettel:

dr. Soós Kálmán
Elnök

Hírek

Ügyfélfogadás változás

Értesítjük a tisztelt sportszervezeteket, hogy a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség irodája a koronavírus-járvány miatt elektronikus ügyintézésre áll át 2021. március 1-től. Az irodában a személyes félfogadás szünetel, az elektronikus ügyintézés folyamatos. Megértésüket köszönjük!

Elhunyt Oszvald Sándor

Oszvald Sándor a fűzfői sportélet oszlopos tagja és a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség korábbi elnöke életének 89. évében eltávozott közölünk. Sanyi bácsi a FAK kézilabda szakosztály vezetője, edzője volt évtizedeken keresztül. Végső búcsúja 2021. március 4-én 13 órakor a balatonfűzfői temetőben lesz. A megyei kézilabda élet meghatározó alakja volt. A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség őszinte …

Gyászjelentés

Mély fájdalommal és megrendüléssel értesültünk egy megyénkben sportoló fiatal tehetség, Perei Flóra tragédiájáról. Flóra a START SE U11-es játékosa volt, és tragikus körülmények között, mindössze 10 évesen az égi kézilabda pályára költözött. Temetése 2021.02.20-án szombaton 13:00 lesz a hajmáskéri temetőben. A Veszprém megyei Kézilabda Szövetség valamennyi munkatársa nevében fejezzük ki őszinte részvétünket a családnak és …