Köszöntő

Tisztelt Olvasó!

Kedves Sportbarátunk!

dr. Soós Kálmán
dr. Soós Kálmán

Ön a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség megújult honlapját olvassa. Ebből az alkalomból kérem, engedje meg, hogy Szövetségünk valamennyi tagja, aktivistája nevében szeretettel köszöntsük és egyben megköszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelt Bennünket. Szervezetünk több évtizedes hagyományokkal rendelkezik – gyökereink egészen az 1950-es évek végéig nyúlnak vissza. Az elmúlt évtizedek alatt sok változáson, átalakuláson mentünk keresztül, melyek során sikerek és kudarcok egyaránt végigkísérték szervezetünk életét. Megyei Szövetségünk napjainkra egy közfeladatokat ellátó, önkormányzati elven működő köztestületté formálódott. Feladataink ellátása során elsősorban kezdeményező, koordináló, szervező, közreműködő, érdekképviseleti és érdekérvényesítő tevékenységeket látunk el. Mindennapjainkat a „szolgálunk és szolgáltatunk” alaptézisek határozzák meg.

Célunk, hogy a Veszprém megyei kézilabdás hagyományokra és eredményekre büszkén támaszkodva és építkezve, sportágunk továbbra is mintaadó legyen megyénk/régiónk sportéletében egyaránt. Szakembereinkre és csapatainkra pedig mind emberi és mind eredményességi szempontok alapján is érdemes legyen odafigyelni és felnézni. Szövetségünk közép – és hosszútávú célkitűzésekkel rendelkezik, melyek elérése mint „motivációs tényező” valamennyiünk számára követendő irányvonal.

Sportágunk egyre ismertebb és népszerűbb! Új sportfejlesztési irányok is kialakultak és erősödtek meg (szivacskézilabda, strandkézilabda, seniorkézilabda), melyek beintegrálása megyénk szervezett kézilabda életében ugyancsak elsőrendű feladataink közé tartoznak. Kiemelt prioritásként kezeljük az iskolai és utánpótlás kézilabdasport, tömegbázisának, versenyeztetésének további szélesítését, a jövő reménységei fejlődésének elősegítését.

Honlapunkon azt a színes és pezsgő kézilabda-életet szeretnénk Önöknek bemutatni, melyek csapataink életében valamint versenyeink, rendezvényeink alkalmával jelentkeznek. Örömünkre szolgál, ha információinkkal, híreinkkel valamennyiük érdeklődését felkelthettük, s rendszeres olvasóink között köszönthetjük!

Sportbaráti Tisztelettel:

dr. Soós Kálmán
Elnök

Hírek

Országos szinten kiemelkedő a VMKSZ munkássága

Nagy László lett a VI. HandBál fővédnöke, melyen a tombolából befolyt összeggel bántalmazott gyermekeken segítenek majd. Megyénkben közel kétezer gyermek kézilabdázik, s a közelmúltban elhunyt játékvezető, Tari Tibor emléke előtt tornával tisztelegnének – hangzott el mindez a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján. Csütörtökön kora este a Betekints Étteremben tartott sajtótájékozatót a Veszprém Megyei Kézilabda …

HandBál

Immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség HandBálja, melyet a szövetség 3. alkalommal rendez úgy, hogy a tombola bevételéből nemes célt támogat! 2020 – ban továbbra is ebben a szemléletben kívánjuk megrendezni az évnyitó gálavacsorás, zenés – táncos, szórakoztató estünket. Ismét lesz sztárvendég, valamint meglepetés vendég, s a helyszín továbbra is az …

Legyél TE is játékvezető!

Nyitó előadás most vasárnap 9 órától a Wartha Vince utcai stadionban! A tanfolyamot sikeresen teljesítők akár már ebben a szezonban is mérkőzést vezethetnek! Jelentkezési határidő: szeptember 23. Részletek a Játékvezetői tanfolyam menüpontban!