Gyermekbajnokság kiegészítés

A továbbiakban néhány a gyermekversenyzés körül megjelenő problémára kívánjuk felhívni a figyelmeteket, illetve arra megoldást javaslunk.

  1. A mérkőzésekre csak tünet- és lázmentes gyerekeket nevezzetek be. A szülőkkel való mindennapi ezirányú kapcsolattartáson kívül javasoljuk az indulás előtti lázmérést és amelyik gyereknek hőemelkedése van, vagy jelentkezik bármilyen betegségnek a jele, az maradjon otthon.
  2. Azokat a gyerekeket nem célszerű benevezni a versenyekre, akik hosszabb ideje nem tudnak edzeni, de tegyetek meg a klubotokkal mindent azért, hogy a nehéz körülményekben is az edzések több formája megmaradjon.
  3. A versenykiírásokban megtalálható a módja annak, hogy büntetés terhe nélkül miként maradhattok távol egy-egy játéknapról. A távollétről szóló hivatalos dokumentumokat a mérkőzések előtt kell beküldeni. Ennek megírásáig az edző felelős már hétközben is felmérni, hogy csoportjában ki milyen egészségi állapotban van, illetve a szülőkkel párbeszédet folytatni a hétvégi sporteseményen való részivétellel kapcsolatban. A sportszervezet vezetője ennek alapján hozza meg a döntést a részvétellel kapcsolatban és írja meg a hivatalos levelét a távollétet vagy a töredékes létszámmal való szereplést illetően.
  4. Bár a versenykiírásokban található létszámszabály rugalmas, mégis javasoljuk a mostani helyzetben minden, a korosztályhoz tartozó játékost, tudásszinttől függetlenül elvinni a mérkőzésekre és ott játszatni is, amennyiben tud a lehetőségekhez képest rendszeresen edzeni.
  5. Akinek nincs lehetősége rendezni az a lehető leggyorsabban jelezze számunkra, de első lépésként kérjük, hogy vizsgálja meg a környék más létesítményében törtnő rendezés lehetőségét.
  6. Annak a sportszervezetnek, akinek nagyobb mozgástere lehet a rendezés terén, az tud segíteni a kijelölt rendezőnek. Ehhez kérjük minden sportszervezet segítségét a rendezéssel járó feladatok kapcsán történő egyeztetéssel.
  7. Minden játéknapot visszavonásig zárt kapuk előtt lehet megrendezni, a korábbi protokoll szerint.

Kérünk mindenkit, hogy kérdéseit emailben küldje el nekünk az upiroda@mksz.hu címre. Igyekszünk hétköznapokon munkaidőben a levelekre válaszolni.

5 Shares