Magyar versenybíró az olimpián!

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség véglegesítette a tokiói olimpia kézilabdatornáin közreműködő játékvezetők és versenybírók névsorát. Nagy büszkeség a Magyar Kézilabda Szövetség számára, hogy Soós Balázs, az MKSZ nemzetközi igazgatója a korábbi férfi és női világbajnokságokat követően az ötkarikás játékokon is közreműködhet versenybíróként. 

– A magyar kézilabdázás és a magyar női válogatott számára is nagyon fontos, hogy Soós Balázs ott lehet Tokióban versenybíróként, büszkék vagyunk rá, hiszen az elmúlt években mutatott teljesítményével érdemelte ki az olimpiai küldést! – emelte ki Novák András, az MKSZ operatív igazgatója. – Andorka Sándor több évtizedes, illetve az olimpiákat illetően 2008-as pekingi és 2012-es londoni munkáját követően Balázs viszi tovább ezt az örökséget. Sajnálom, hogy mindezt Sanyi már nem érhette meg, de mindezzel méltó módon őrizzük az emlékét. A magyar válogatott mellett Soós Balázsnak is sok sikert kívánunk Tokióban!

– Nagyon örülök, hogy az olimpiára is küldést kaptam a Nemzetközi Kézilabda Szövetségtől, hiszen azt jelzi, hogy elégedettek voltak a korábbi világbajnokságokon a munkámmal, ahol számos találkozón működhettem közre a zsűriasztalnál – mondta el Soós Balázs. – A háttérben folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél hamarabb legyen magyar játékvezető-kettős is a felnőtt világversenyeken. Bíró Ádám és Kiss Olivér sajnos a januári férfi világbajnokságról egy pozitív COVID-teszt miatt maradt le, és ez nyilván hátráltatta őket, de reméljük, mielőbb ott lesznek a pályán az IHF vagy az EHF versenyein!

A tokiói olimpián közreműködő játékvezető-párosok:
Youcef BELKHIRI/Sid ALI HAMIDI (algériaiak)
María Ines PAOLANTONI/Mariana GARCIA (argentinok)
Matija GUBICA/Boris MILOSEVIC (horvátok)
Vaclav HORACEK/Jiri NOVOTNY (csehek)
Mads HANSEN/Jesper MADSEN (dánok)
Yasmina ELSAIED/Heidy ELSAIED (egyiptomiak)
Julie BONAVENTURA/Charlotte BONAVENTURA (franciák)
Robert SCHULZE/Tobias TONNIES (németek)
Gjorgji NACSEVSZKI/Szlave NIKOLOV (északmacedónok)
Duarte SANTOS/Ricardo FONSECA (portugálok)
Bon-Ok KOO/Seok LEE (dél-koreaiak)
Viktorija ALPAIDZE/Tatjana BEREZSKINA (oroszok)
Bojan LAH/David SOK (szlovénok)
Oscar RALUY/Angel SABROSO (spanyolok)
Mirza KURTAGIC/Mattias WETTERWIK (svédek)
Arthur BRUNNER/Morad SALAH (svájciak)

78 Shares