A játékvezetők is megkezdték a felkészülést

A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség mintegy negyven játékvezetőnek tartott szintfelmérőt a közelmúltban. Ezzel a sípmesterek is megkezdték a felkészülést a 2021/22-es évadra.

A VMKSZ évek óta kiemelten kezeli a játékvezetők fizikai felkészítését, ezért a kötelező vizsgákon túl lehetőséget biztosít a szintfelmérésre. Így volt ez most is, Bóna Szabolcs, a Játékvezető Bizottság elnöke megszervezte a felmérést és Cooper-tesztet futottak a sporik. A 12 perces erőfelmérőn mindenki reális képet kapott edzettségi állapotáról, így tisztában van azzal, miben kell javulnia a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hivatalos számonkérése előtt.

Mint azt Öcsi Tamástól, a VMKSZ irodavezetőjétől megtudtuk, a megyei játékvezetők kiemelten fontosnak tartják a megfelelő kondíciót, ezért néhány éve megalapították a Spuri Futóklubot. A tagok a közös edzések mellett versenyeken is szívesen vesznek részt, legutóbb például a fővárosban megrendezett Generali Night Run elnevezésű viadalon futottak. A tizenkét sípmester hat és kilenc kilométeres távokon indult, akik közül Redling András egészen kiváló eredményt ért el. A veszprémi fiatalember, aki nemrég kezdte a játékvezetést és jelenleg a megyei bajnokságban foglalkoztatják, az 1086 futó közül abszolútban a 33., korosztályában pedig a 27. helyen ért célba.

Redling András mellett Bóna Szabolcs, Pap Ervin Márk, Antal Ákos, Antalné Renner Irén, Marosi Zoltán, Galambos Emese Vanda, Sörös Csaba, Végh András, Egri Dániel, Holubecz Benedek és Öcsi Tamás is teljesítette a vállalt etapot és a célban már mindannyian elégedetten gratuláltak egymásnak.

A Magyar Kézilabda Szövetség Játékvezető Bizottsága október 11-én a Spar Maratonra negyven főnek lehetőséget biztosít a részvételre. Természetesen a Veszprém megyei sporik sem maradhatnak le erről a nagyszerű versenyről, és tizenkét fővel, vagyis három váltóval állhatnak rajthoz az eseményen. Ez azt jelenti, a szövetség tizenkilenc megyéje közül a veszprémi lesz a legnépesebb csapat a népszerű futóviadalon, ahol fejenként 10.5 kilométert kell teljesítenie a sípmestereknek.

A játékvezetők addig sem unatkoznak, hiszen az NB I-es és NB I/B-be besoroltak szeptember első hétvégéjén Egerben találkoznak, ahol kétnapos továbbképzés vár rájuk, majd országos minősítő vizsgát tesznek. Az NB II-esek Szekszárdon gyűlnek össze és hasonló feladatok várnak rájuk.

0 Shares