Rózsa László 75

Szövetségünk ikonikus alakja, legendás versenybírója, korábbi főtitkára RÓZSA LÁSZLÓ a mai napon ünnepli 75. születésnapját 

Vármegyei Szövetségünk jó egészséget és sok boldogságot  kíván Laci bácsinak! 

Kiss Szilárd 80

Sportági legendák társaságában ünnepelte 80. születésnapját a tóparti városban élő, a férfi és női klubcsapatokkal, illetve válogatottakkal is pompás eredményeket elért Kiss Szilárd. Hazánk egyik legsikeresebb kézilabdaedzőjéről – aki hajdanán a sportág veszprémi utánpótlás-nevelésének alapjait is lerakta – az eseményen kiderült, hogy fiatalon volt kazánfűtő is, a rendőrök többször „lekapcsolták” gyorshajtásért, Siófokon pedig volt, aki azt hitte, hogy az ő pénzéből épül a róla elnevezett multifunkcionális csarnok.

A teljes cikket az alábbi oldalon keresztül lehet elolvasni: Nem tud kézilabda nélkül élni (képgaléria)

Forrás: veol.hu

Rózsa László és Tóth Károly

A Veszprém Vármegyei Kézilabda Szövetség Vezetői a tegnapi napon megrendezett Fejér-B.Á.L Veszprém – Telekom Veszprém mérkőzésen emlékplakettel ismerte el és köszönte meg két ikonikus alakjának Rózsa Lászlónak és Tóth Károlynak a sok éven át tartó kiemelkedő, magas szakmaisággal végzett versenybírói tevékenységét, akik ezzel a mérkőzéssel búcsúznak a Magyar Nemzeti Bajnokság I. osztályának versenybírói feladataitól.

Valamint a két klub vezetői is köszöntötték két kollégánkat, akiknek a további pályafutásukhoz további sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Elismerések

Nívós elismerések kerültek kiosztásra az elmúlt hétvégén megrendezésre került Veszprémi Sportgálán, melynek helyszíne az ActiCity volt. Veszprém Város legsikeresebb csapata az elmúlt két év tekintetében egyaránt a Telekom Veszprém kézilabda csapata lett. Valamint Veszprém Város Sportjáért kitüntetésben részesült a Veszprém Pannon SE NBII-es kézilabda csapatának ügyvivő elnöke, a Magyar Kézilabda Szövetség területi szakfelügyelője Pischné Bankó Zsuzsanna. 

Kitüntetéseikhez ezúton gratulálunk, és további sikereket kívánunk! 

fotók: vehir.hu

Megemlékezés

Vármegyei Szövetségünk megkerülhetetlen alakja Tari Tibor halálának 4. évfordulóján pedig a VMKSZ Emlék Bizottsága emlékezett meg ikonikus alakjáról végső nyughelyén a balatonalmádi Pinkóczi temetőben. Emlékét, közös történeteinkre gondolva Neki is örökre megőrizzük! 

A búcsú pillanata 

2023. szeptember 15-én délután 15 óra előtt pár perccel fehér VMKSZ pólós közreműködőink sokasága gyűlt össze a vilonyai temető előtt, hogy végső búcsút vegyenek Szövetségünk emblematikus alakjától, Tiba Andrástól. Mint legutóbb írtuk mindenki Bandi bácsija 2023.szeptember 4-én hosszan tartó, súlyos betegségét követően örökre megpihent. Emlékét örökre megőrizzük! 

Veszprémi fiatalok az EYOF-on

Július 23-29. között tartották idén az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), melynek a szlovéniai Maribor adott otthont. A résztvevő fiatalok 13 sportágban mérték össze erejüket, köztük természetesen kézilabdában is. Magyarországot a sportágban a fiú serdülő válogatott képviselte, akik az Olimpiai Reménységek Versenyén szereztek kvalifikációt a tornára.

A vármegyei klubok több ízben is képviseltették magukat az idei EYOF-on: a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia kötelékéből Iváncsik Tamás másodedzőkét segítette a csapatot, a balszélen Hoffmann Balázst, jobbátlövő poszton Barna János Dánielt, beállóként pedig Németh Bulcsú Botondot és Szökrényes Lászlót láthattuk a pályán, a Veszprémi KKFT képviseletében pedig Fazekas Máté balátlövő poszton erősítette a keretet.

Hazánk legjobbjai az A-csoportban, Horvátország, Portugália és Montenegró ellenfeleként kezdték meg a versenysorozatot. Az első mérkőzést (egyben a sportág nyitómérkőzését) hétfőn játszották a fiúk, ahol magabiztos győzelmet arattak azzal a Montenegróval szemben, akiken pár héttel ezelőtt felkészülési mérkőzések során is felül tudtak kerekedni. A gyors ütemű mérkőzés kapcsán elmondható, hogy mindkét fél esetében a támadó sorok és a kapusok játszottak kiemelkedő szerepet, viszont ebben is a magyarok voltak jobbak, ennek köszönhetően nagyarányú győzelemmel zárták a találkozót (39:28). Minden veszprémi játékos kapott játékidőt, Barna János Dániel 5, Hoffmann Balázs, Németh Bulcsú Botond és Fazekas Máté egyaránt 3-3, Szökrényes László pedig 1 gólt lőtt, valamint a BFKA-ról nemrég a tatabányai felnőtt keretbe igazolt Eklemovic Márkó is 1 találatot szerzett.

A folytatásban Portugália kerete fogadta a magyarokat, ahol egyértelműen a mieink kezdtek jobban, és a fogadó fél minden igyekezete ellenére 6-7 gólnál nem tudtak közelebb jutni. A végjátékban sem forgott veszélyben a magyar válogatott 2 pontja, így egy magabiztos 31:37-es győzelemmel zárult a mai mérkőzés. A vészprémi illetőségű fiatalok közül minden játékos kapott lehetőséget a Portugália elleni mérkőzésen: Fazekas Máté 3, Hoffmann Balázs, Eklemovic Márkó és Barna János Dániel 4-4, Németh Bulcsú 5 góllal vette ki a részét a győzelemből.

A csoportmérkőzések sorát Horvátországgal játszotta a magyar serdülő válogatott, akiknek eleinte nem ment zökkenőmentesen a játék, sőt az első félidőt 10 gólos hátránnyal fejezték be déli ellenfelükkel szemben. 10 perccel a meccs vége előtt sikerült felhozni magukat a mieinknek, és még vezettek is két góllal, de a végén a horvátok is összeszedték minden erejüket, így végül döntetlennel zárult a találkozó (34:34). A nagy csatában Németh Bulcsú 1, Barna János Dániel, Fazekas Máté és Szökrényes László 3-3, Eklemovic Márkó pedig 9 gólt szerzett a mérkőzésen.

Csoportmásodikként mentek tehát Németország ellen az elődöntőbe a fiúk, ahol egyértelműen a germán fél bizonyult erősebbnek. Végig dominálták a meccset, így az előző sikeres bravúrt nem sikerült megismételnie a magyar fiúknak. A 31:24-es végeredménnyel zárult találkozó során Barna János Dániel 7, Eklemovic Márkó 4, Hoffmann Balázs 3, Fazekas Máté és Szökrényes László 1 találatot tudott behúzni.

Ezután már csak a bronzmérkőzés várt a magyar csapatra, ahol újra szembe találták magukat a fiatalok Horvátországgal. Nem hazudtolták meg magukat a nemzeti válogatott keretek, hiszen ismét egy gigászi küzdelmet láthatott tőlük a kellőképpen nagy hangú, teltházas közönség. Jobban kezdtek a mieink az előző mérkőzéshez képest, de folyamatosan ment az adok-kapok mindkét fél részéről, így a rendes játékidő végeztével 38:38-as döntetlennél hosszabbítással folytatódott a mérkőzés. A ráadás kétszer öt perc is legalább olyan izgalmakkal teli volt, mint az első 60 perc, és tényleg csak másodperceken múlott a győzelem. Barna Dániel egy gyors indításból szerzett góljával végül 42:43-ra legyőztük Horvátországot, így Magyarország bronzéremmel zárta az EYOF-ot. A veszprémiek közül Barna Dániel 15, Eklemovic Márkó 12, Hoffmann Balázs pedig 1 alkalommal volt sikeres a gólszerzésben.

A serdülő kézilabda-válogatott győzelmével együtt az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Magyarország sportolói összesen 8 arany-, 5 ezüst- és 10 bronzérmet szerzetek meg. Szívből gratulálunk minden sportolónak, edzőnek és felkészítőnek!

Tiba András 75

Szövetségünk oszlopos tagja Tiba András, mindenki Bandi bácsija mai napon ünnepli 75. születésnapját!

Jó egészséget kívánunk Neki a Vármegyei Kézilabda Szövetség minden munkatársa és közreműködője nevében!

Eredményes szezont tudhatnak maguk mögött a Veszprém vármegyei szervezetek

Tartalmasan telt a 2022/23-as szezon a térség kézilabdacsapatai számára, szép eredményekkel öregbítették a vármegye hírnevét az elmúlt időszakban is.

A hölgyek közül a Zala vármegyei női felnőtt bajnokság TOP10-es mezőnyében négy csapatunk szerzett helyezést, közülük legeredményesebb a START SE Hajmáskér kerete volt, akik első helyen zárták a bajnokságot, az Úrkúti SK a hatodik, a Kilián DSE Pápa a kilencedik, a Tapolca VSE pedig a tizedik helyig jutott.

A NB II Női Észak-Nyugat ágon is vármegyei csapat zárt az élen, a Veszprém Pannon SE mindössze két vereséget szenvedett az idényben, így 40 ponttal lett az első helyezett (M: 22 – Gy: 20 / D: 0 / V: 2 | Lg: 692, Kg: 528, Gk: 164). Ugyanebben a bajnokságban szerepelt a KK Ajka együttese is, ők egészen az ötödik helyig harcolták fel magukat (M: 22 – Gy: 15 / D: 0 / V: 7 | Lg: 635, Kg: 574, Gk: 61 | P:30).

A vármegye legeredményesebb felnőtt csapata idén is a Telekom Veszprém lett, akik ebben az idényben a Magyar Kupát és a magyar bajnoki címet is megszerezték. A K&H liga sorozatában további környékbeli illetőségű csapatok is szép eredményt értek el, a Balatonfüredi KSE az 5., a Fejér B.Á.L. – Veszprém pedig a 12. helyet szerezte meg, utóbbi keret ráadásul Liga Kupa elődöntőt is játszott.

A férfi másodosztályban (NB I/B) a BFKA Veszprém egy veretlen szériát követően a bajnokság vége felé már egyre több legyőzőre talált, így negyedikként tudta zárni a bajnokságot, míg a KK Ajka a 13., a BFKA Balatonfüred pedig a 16. helyezésig jutott.

A NBII Férfi sorozatban a vármegye több egyesülete is részt vállalt, a Veszprémi KKFT U23 csapata szinte veretlenül vitte végig, így megérdemelten végeztek az első helyen, rajtuk kívül a Várpalotai BSK az ötödik, a BFKA Balatonfüred U23 a nyolcadik, az Alsóörsi SE pedig a tizedik helyen zárta a bajnokságot.

A Veszprém Vármegyei Férfi Felnőtt bajnokságban az Ősi Andreotti SE töretlen győzelmet aratott, míg a Tapolca VSE a hatodik helyen fejezte be a döntő mérkőzéssorozatot.

Az utánpótlás sorozatokban is megannyi szép helyezést értek el az ifjú kézilabdázó palánták:

U14 korosztály

A II. osztályban a lány VI. korcsoport alsóházának élén a Zirci KSE végzett, a dobogó második fokára a Veszprém Pannon SE állhatott fel, harmadik helyezett lett a Sümeg VSE, és a hatodik helyen zárt a Tapolca VSE. A felsőházban régióbajnokot avathattunk, ugyanis a START SE Szentkirályszabadja lett az első, mellettük pedig bronzérmes lett a Bajnok DSE Nemesvámos.

A II. osztály fiú kategóriában az V. korcsoportban versenyeztek a legények. Az alsóházban két dobogós helyezettet is köszönthetünk, első lett a KK Ajka csapata, második pedig a Sümeg VSE, de a DEVM Veszprém és a VEMAFI egyesülete is jó helyezéssel zárt, előbbi az ötödik, utóbbi a hetedik lett. A felsőházi mérkőzések végén négy egymást követő helyen zártak vármegyénk fiataljai, a Veszprémi KKFT a második, a Balatonfüredi KSE a harmadik, az Éles KISE a negyedik, a Várpalotai BSK pedig az ötödik helyen zárt.

Az I. osztályú fiúcsapatok közül két keret teljesített a bajnokságban, közülük a középsőházban az Éles KISE a 6., a felsőházban a Telekom Veszprém a 4. helyen végzett.

U15 korosztály

A lányok közül az I. osztályban egészen a középső ház második helyéig küzdötte fel magát a Bajnok DSE Nemesvámos. A II. osztály harmadik csoportjában az alsó és a felsőházban is egy-egy csapat dobogós eredményét ünnepelhették, alsóházban a KK Ajka a második, felsőházban a Veszprém Pannon SE a harmadik helyre állhatott fel.

A fiúknál az I. osztály középső házának élén a Telekom Veszprém együttese végzett, míg a felsőház 3. helyezettje a Veszprémi KKFT lett. A II. osztályban a IV. csoportban szerepeltek Veszprém vármegyei csapatok, az alsóházban első lett a KK Ajka, második a Zirc KSE, negyedik pedig a Tapolca VSE, míg a felsőházban két dobogós helyezettet köszönthetünk: második az Éles KISE, harmadik pedig a Veszprémi KKFT.

U16 korosztály

A 16 év alatti korcsoportban a fiúk eredményeiről tudunk beszámolni. Másodosztályban az A csoportban versenyeztek csapataink, a Várpalotai BSK az alsóház második helyén zárt, míg a Veszprémi KKFT kerete a középház első helyezettje lett.

Az első osztályban a BFKA Veszprém bajnoki bronzéremmel büszkélkedhet a szezonban, míg a BFK Balatonfüred a 7., az Éles KISE pedig a 8. helyezésig jutott a bajnokságban.

U17 korosztály

A lányok U17-es korú csapatai közül a harmadik osztályban két csapatunk szerepelt az A csoportban, közülük harmadik lett a Veszprém Pannon SE kerete, hatodik pedig a KK Ajka együttese. Az első osztály nyugati ágán a Bajnok DSE Nemesvámos versenyzett, ők nyolcadikként fejezték be az idényt.

U18 korosztály

A fiú harmadosztályban az A csoportban két vármegyei keret indult, akik a két legfelső fokozatot szerezték meg, az Éles KISE az első helyezett lett, a KK Ajka pedig a második. A korcsoport másodosztályában egy csapat szerepelt a nyugati ágon, a Várpalotai BSK, akik a kilencedik helyen végeztek a tornán.

A vármegyei utánpótlás csapatok talán legizgalmasabb bajnoksága a 18 év alatti fiúk első osztályában volt. Az FU18 I. osztály – Nyugat szakaszon a Veszprémi KKFT a 7., a BFKA Balatonfüred a 4., az Éles KISE a 3., a BFKA Veszprém pedig a 2. helyen zárt, ezzel pedig kvalifikálta magát a négyes döntőbe. A Final4 hétvégéjén először a FTC, majd az Optimum Solar – Békési FKC-t győzte le, így a csapat kiérdemelte a magyar bajnoki címet.

U19 korosztály

A 19 év alatti lányok versenyében az első és a harmadosztályban is jó helyezéseket értek el a regionális keretek. A harmadosztály A-csoportjának második helyezettje lett a KK Ajka csapata, míg a Veszprém Pannon SE a hatodik helyen zárt, a B-csoportban pedig ötödik helyig jutott a Tapolca VSE.

A LU19 I. osztály – Nyugat szakaszában egészen a harmadik helyig küzdötte fel magát a Bajnok DSE Nemesvámos együttese.

U20 korosztály

A legidősebb korcsoportban a fiúk eredményeiről tudunk hírt adni, akik első-, másod- és harmadosztályban is képviselték a vármegyei kézilabda klubokat. A III. osztály A-csoportjában két klub is szép eredménnyel végzett, az Alsóörsi SE harmadik, a Veszprémi KKFT pedig az első helyen fejezte be a szezont. A II. osztály nyugati ágán a KK Ajka a kilencedik, míg az Éles KISE a dobogó első helyét harcolta ki. A FU20 I. osztály – Nyugat bajnokságban pedig egymást követő helyezéseket érdemeltek ki a vármegyei csapatok, harmadik lett a BFKA Balatonfüred, negyedik a Veszprémi KKFT, míg ötödik a BFKA Veszprém csapata. Szívből gratulálunk Veszprém vármegye minden kézilabda klubjának a 2022/23-as szezonban nyújtott szerepléséhez, eredményes felkészülést kívánunk a következő szezonhoz.

Vármegyei bajnokokat avattunk

Két NB-s és egy megyei bajnokság zárult az elmúlt időszakban a Veszprém Vármegyei Kézilabda Szövetség szervezésében.

A NB II Férfi – Észak-Nyugat sorozatban a Veszprémi KKFT U23 kerete magabiztosan menetelt az idényben, 22 mérkőzés alatt 20 győzelem és 2 döntetlen arányban 42 ponttal az első helyen zárt, ráadásul a bajnokság zárómérkőzését is ők játszhatták május 28-án, hazai pályán a győriek ellen. A sorozat végleges sorrendje a következőképp alakult:

1. Veszprémi KKFT U23 (M: 22 – Gy: 20 / D: 2 / V: 0 | Lg: 784, Kg: 637, Gk: 147 | P: 42)
2. Komárom VSE (M: 22 – Gy: 19 / D: 1 / V: 2 | Lg: 691, Kg: 524, Gk: 167 | P: 39)
3. Lipót (M: 22 – Gy: 15 / D: 3 / V: 4 | Lg: 701, Kg: 615, Gk: 86 | P: 32)

Veszprém KKFT U23 NBII bajnokcsapat
Komárom VSE díjátadó

Vármegyei vonatkozásban a Várpalotai BSK az ötödik, a BFKA Balatonfüred U23 a nyolcadik, az Alsóörsi SE pedig a tizedik helyen zárta a bajnokságot.

A FU20 III. osztály A csoportjában is a Veszprémi KKFT örülhetett a legjobban, hiszen a 20 mérkőzés alatt csupán egy alkalommal sikerült a tarjániaknak felülmúlniuk a keretet, így 38 ponttal zártak a tabella élén. A csoport utolsó meccsének ezúttal is Veszprém adott otthont, ahol a második helyet elfoglaló Áccsal küzdött meg a bakonyi csapat. A régióból még az Alsóörsi SE vett részt a bajnokságban, számukra rendkívül kiélezetten alakult a bajnokság, hiszen az Ácsi Kinizsivel fej-fej mellett zártak, ám a Balaton-partiak egy bűntető pontot is szereztek, így hátrányba kerültek az Áccsal szemben. Ekkor viszont újabb pontegyezőség alakult ki, ezúttal a harmadik helyen a Komárom VSE-vel, itt viszont az egymás ellen játszott mérkőzéseknél az összesített góldifferencia elvét alkalmazva a lista harmadik helyén fejezték be végül a sorozatot. A fordulókat követően eképpen alakultak a dobogós helyezések:

1. Veszprémi KKFT (M: 20 – Gy: 19 / D: 0 / V: 1 | Lg: 876, Kg: 476, Gk: 400 | P: 38)
2. Ácsi Kinizsi (M: 20 – Gy: 14 / D: 1 / V: 5 | Lg: 662, Kg: 543, Gk: 119 | P: 29)
3. Alsóörsi SE (M: 20 – Gy: 13 / D: 3 / V: 4 | Lg: 658, Kg: 600, Gk: 58 | P: 28)

Veszprémi KKFT FU20 III. osztály csapata
Ácsi Kinizsi FU20 III. osztály csapata
Alsóörs FU20 III. osztály csapata

A Veszprém Vármegyei Férfi Felnőtt bajnoki sorozat a június 1-én játszott döntő mérkőzéssel fejeződött be. Az Egerszegi KK, a Georgikon DSE, a LUKE, az Ősi Andreotti SE, a Simontornyai KK és a TVSE részvételével indult alapszakasz, melyet 9 győzelem – 1 vereség mérleggel az Ősi simán hozott. Az 1-4. helyért folyó rájátszásban az Ősi, a Georgikon, a Simontornya és a LUKE küzdött meg egymással, ahol szintén sima sorozatot játszott az Ősi Andreotti SE, így a Georgikonnal jászhattak oda-vissza döntő mérkőzéseket, melyeket összesítettben 62:47 arányban fejezett be a két csapat. Ezek alapján a vármegyei bajnokság végeredménye:

1. Ősi Andreotti SE
2. Georgikon DSE
3. Simontornyai KK
4. LUKE
5. Egerszegi KK
6. TVSE

Ősi Andreotti SE vármegyei bajnok
Simontornya csapata

Gratulálunk a csaptoknak a 2022/23-as szezonban elért eredményeikhez!