Veszprémi elismerések az idei MKSZ küldöttgyűlésen

Szeptember 9-én megtartotta 2020. évi rendes küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség.

A koronavírus-járvány miatt különleges intézkedések mellett megtartott küldöttgyűlés nyitányaként Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója üdvözölte az esemény résztvevőit, valamint méltatta az MKSZ programját és törekvéseit.

A küldöttek elfogadták a Magyar Kézilabda Szövetség 2019. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági mellékletét, Könyvvizsgálói és Felügyelőbizottsági jelentését, majd az MKSZ 2020. évi pénzügyi és szakmai tervét is, illetve az előterjesztésnek megfelelően a küldöttgyűlés módosította a szövetség Alapszabályát.

A küldöttgyűlésen került sor a Szövetség kitüntetéseinek átadására.

Elismerő oklevélben részesült Balogh Beatrix, Fabulyáné Kovács Tímea, Gulyás László, Harmat Tamás, Kocsis Géza, Kovács Tamás, Marosné Bedőcs Katalin, Medvegy Péter, Mulicza Ferenc és Tiba András.

A Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetést adományozott az MKSZ Dr. Iglódi Endrének, Németh Csabának, Siti Beátának, Skaliczki Lászlónak és Zsiga Gyulának.

A Török Bódog Életműdíj 2020. évi díjazottjaként a kitüntetést edzői kategóriában Csík János mesteredző, korábbi női és férfi szövetségi kapitány; sportvezetői kategóriában Andorka Sándor, egykori nemzetközi játékvezető, versenybíró, az MKSZ Nemzetközi Bizottságának korábbi elnöke; míg kézilabdázó kategóriában Kovács Péter, az Évszázad kézilabdázója, a Kézisek kézise, a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnokának egyik alapító tagja vehette át.

Kocsis Máté elnök beszámoló beszédében a sportszervezetek járványhelyzetben való támogatására helyezte a hangsúlyt, amelyből az MKSZ is lehetőségei szerint maximálisan kiveszi a részét, hiszen a fő cél a kézilabdázás színvonalának fenntartása. Az MKSZ vezetője külön köszönetét fejezte ki az NB I-es Kézilabda Ligának a nehéz szituációkban való együttműködésért.

Rövid videó az eseményről: https://www.facebook.com/kezivalogatott/posts/3918412398185331

Szövetségünk valamennyi tagja szívből gratulál az elismerésekhez!

Forrás: MKSZ

59 Shares