III. Jótékonysági Kézilabdás Tábor – III. Turnus beszámoló

A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség a tavalyi évekhez hasonlóan idén is megszervezte jótékonysági gyermektáborát. A tábort a januárban megrendezett HandBál tombolajátékából befolyt összeg, valamint a „Mert segíteni jó” Alapítvány és a Fitt Büfé felajánlása fedezi, a gyermekek részére teljesen költségmentes!

Idén már az előző évekhez képest 3 turnusban, heti 15 gyermeknek próbálunk örömet okozni a táborral, melynek első turnusában a veszprémi Egyedülálló Szülők Klubjának gyermekei vettek részt. Majd a következő héten a Magyar Vöröskereszt várpalotai Családok Átmeneti Otthonának, valamint a szentkirályszabadjai Start SE 10-15 év közötti gyerekei vehettek részt táborunkban.  Harmadik héten pedig a várpalotai Otthon legkisebb lakói voltak táborunk vendégei.

Az első négy napon délelőtt a várpalotai Gál Gyula Sportcsarnokban pattogott a labda, ahol a Várpalotai Bányász csapatának edzői nyújtottak segítő kezet a délelőtti edzések során. Az első nap a klub felnőtt-, és ifjúsági I. osztályú csapatának vezetőedzője Soha Gergő, majd kedden Szili Dániel utánpótlás edző jött el edzést tartani. Ezt követően szerdán érkezett Grüll Gábor, aki ugyancsak jól megmozgatta a gyerekeket. Majd csütörtökön érkezett Tóth Tímea korábbi 152-szeres válogatott, VB ezüstérmes kézilabdázó látogatta meg a gyerekeket, aki apróbb ajándékkal, egy gravírozott emlékéremmel lepte meg a kisgyerekeket, ezzel adva nekik egy kézzelfogható emléket, amelyről mindig a táborban eltöltött hét fog eszükbe jutni a táborozóknak. Az edzők minden napot egy rövid bemutatkozással kezdtek, ahol lehetőségük volt a gyerekeknek a kérdéseiket is feltenni. A szakemberek pedig nagy empátiával, és nagyon sok türelemmel bántak a gyerekekkel, akik igyekeztek játékos formában, de fegyelmezetten végrehajtani, amit az edzők kértek tőlük.

A délelőtti edzést követően pedig minden nap finom ebéddel zártuk a tábornapot. 

Az ebéd elfogyasztása után pedig visszasétáltunk az Otthonba, ahol minden kisgyerek fáradtan feküdt le a délutáni pihenőjére. 

A pénteki napon pedig nagy meglepetésben volt részük az Otthon lakóinak, ugyanis 9 óra előtt pár perccel egy ismeretlen autó állt be az udvarukba, aminek csomagteréből egy nagy gombócot gurítottak ki. Ez mint pillanatokon belül kiderült egy ugrálóvár volt, amelyet a 3 hetes tábor zárásaként béreltünk ki a gyerekeknek délelőttre. 

Ez idő alatt, míg a gyerekek az ugrálóvárban fárasztották le magukat az anyukák pedig a konyhában tüsténkedtek, ugyanis már korán reggel óta azon fáradoztak, hogy délre elkészüljön a sertéspörkölt, amelyre minden lakó a vendégünk volt. Fontos kiemelni, hogy a tábor óriási sportbaráti, és civil összefogás eredménye. A környező sportegyesületek és szervezetek segítsége példaértékű, melyet ezúton is köszönünk! Szeretnénk megköszönni a Várpalotai Bányász SK számunkra nyújtott támogatását, akik a Sportcsarnokot a délelőtti edzésekhez számunkra biztosították, valamint a Klub kötelékében tevékenykedő edzőknek az önzetlen segítséget!

Gyermekek által készített köszönő rajzok:

177 Shares