MKSZ ajánlás mérkőzések rendezéséről

A hatályos jogszabályokat figyelembe véve a Magyar Kézilabda Szövetség az alábbi ajánlást teszi kézilabda-mérkőzések rendezésével kapcsolatban.

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 2020. évi LVIII. törvény 38. pontja értelmében a rendezvények helyszínén való tartózkodásra a Kormány rendeletében különös szabályokat állapíthat meg. A veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló 2020. évi LVII. törvény hatálybalépésével életbe lépett a járványügyi készültségi időszak, amelynek keretében érvénybe lépett a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet, amely kizárólag a zenés, táncos rendezvények megtartása esetén írja elő, hogy a jelenlévők száma egy időben nem haladhatja meg az 500 főt. Mindezekre tekintettel az 500 fős nézőszám sportrendezvények tekintetében nem áll fenn.

Ugyanakkor kérjük a sportszervezeteket, hogy az MKSZ, az OSEI ajánlásait minden esetben tartsák szem előtt, tájékozódjanak az aktuális napi járványkészültségről, kövessék az Operatív Törzs tevékenységét.

MKSZ ajánlás edzőmérkőzések és felkészülési tornák rendezésére

OSEI Állásfoglalás az élsport egészségügyi prevenciós lehetőségeiről a kijárási korlátozás enyhítése kapcsán (2020.05.04.)

OSEI COVID-19 checklist sportolók, stábtagok és lehetséges fertőzöttek részére

3 Shares