Átadták a strandkézilabda-pályát

A Strandkézis Szuper Szombat elnevezésű eseményen nemcsak a sportág népszerűsítése volt a cél, átadták ugyanis Ajkán a város első strandkézilabda-pályáját.

Borús, felhős és az évszakhoz képest hűvös idő fogadta a program résztvevőit. Schwartz Béla, Ajka város polgármestere, Geri Gyula, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Öcsi Tamás, a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség irodavezetője avatta fel és adta át a pályát, vágta át a nemzeti színű szalagot. A homokkal borított, 27×12 méter nagyságú létesítmény a Kristályfürdő területén kapott helyet.

Schwartz Béla polgármester arról beszélt, nem túl nagy város Ajka és egy-egy új sportág érkezésekor mindig felmerül benne a kérdés, hogy lesz-e legalább harminc gyerek, akikkel a közös munkát el lehet kezdeni. A jégkorong és a kosárlabda esetében is így volt, ám mindig összejött a kellő számú sportoló. Bizakodva mondta, hogy a strandkézilabda esetében sem lesz ez másként.

Az ünnepélyes avatót követően a KK Ajka utánpótlásában szereplő leány alakulatai tartottak bemutató mérkőzést, majd egy nyilvános edzés következett, amelyen részt vett John András, világbajnoki bronzérmes magyar válogatott strandkézilabdázó és Földesi Csaba, a Beach Starz játékosa is.

Balról jobbra: Geri Gyula, Schwartz Béla és Öcsi Tamás az ünnepélyes szalagátvágáson
Fotó: Facebook
0 Shares