Nagyszerűen teljesítettek

A kézilabda játékvezetők és versenybírók számára augusztus végén kezdődött a szezon. Előbb a versenybírók adtak számot tudásukból Veszprémben.

A játékvezetők A-B keretes országos továbbképzését Egerben tartották. Veszprém megyéből öt páros vett részt a kétnapos eseményen.

Az első napon inga futással indult a program, majd szakmai előadásokon pallérozódtak a résztvevők. Az egyik ilyen ugyan nem kötődött szorosan a sportághoz, ám a játékvezetéshez annál inkább. Kassai Viktor, korábbi FIFA kerettag labdarúgó sípmester mesélt az orosz labdarúgó szövetség belső helyzetéről, valamint az ottani játékvezetők képzési módszereiről. Rendkívül érdekes és tanulságos beszámoló volt. Ezt követően megyénk sportdiplomatája Soós Balázs, a Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi igazgatója is beszámolt a résztvevőknek a tokiói olimpiai játékok tanulságairól, új irányelveiről.

Másnap újabb fizikai teszt várt az egybegyűltekre, ezúttal a Cooper-futáson kellett bizonyítani, kinek, milyen az állóképessége a 12 perces feladat alatt. Aztán két prezentációt követően az elméleti és videó teszt következett. Szerencsére a Veszprém megyei játékvezetők alaposan felkészültek, mind a fizikai, mind az elméleti vizsgákon nagyszerűen teljesítettek, mindenki sikeresen abszolválta a számára előírt vizsgákat egy kivétellel, egy játékvezetőnk a fizikai teszteket apróbb sérülése miatt szeptember második felében fogja teljesíteni.

A következő hétvégén pedig megyénk NBII-es játékvezetőinek következett a kötelező vizsga, melyen megyénket 14 fő (7 páros) képviselte. Nekik a múlt heti A-B keretes vizsgához hasonló előadások, és Cooper teszt volt a program.

0 Shares