Indul a megyei bajnokság

A hétvégén megkezdődik a 2021/22-es megyei kézilabda-bajnokság: a férfiaknál 10, a nőknél 11 alakulat küzd meg a minél előkelőbb helyezésekért.

Tavaly az uraknál a szomszédos megyéből átjelentkező Szombathely nyerte meg a kiírást, így a vasiak az új szezonban már az NB II-es bajnokságban próbálnak szerencsét.

Öcsi Tamástól, a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség irodavezetőjétől megtudtuk, ebben az idényben csatlakoztak a Zala megyei csapatok a bajnoksághoz, így tíz együttes próbálhat szerencsét. Közöttük a Várpalotai Bányász SK U18-as gárdáját is benevezték, ami remek lehetőség, hiszen a fiatalok a rutinos felnőttek között pallérozódhatnak. Veszprém megyéből, a palotaiakon kívül az Ősi Andreotti, a Bajnok DSE Nemesvámos, valamint a TVSE Tapolca vesz részt a pontvadászatban.

Az első fordulóban egy mérkőzést rendeznek szeptember 25-én, szombaton, négy találkozót pedig másnap, szeptember 26-án.

A részletes program.:

Szeptember 25.
17.00: Pápa-Letenye.

Szeptember 26.
15.00: Máriaújfalu SE-Simontornya.
17.00: Bajnok DSE Nemesvámos-Georgikon SE, Egerszegi KK-Várpalotai Bányász SK U18.
18.00: TVSE-Ősi Andreotti SE találkozókat rendeznek.

A hölgyeknél tavaly az Alsóörs nyerte meg a megyei sorozatot, és most az NB II-ben próbál szerencsét. Természetesen itt is jobbára a két megye – Veszprém és Zala – összeállásából alakult ki a tizenegy gárdát számláló mezőny, de két Vas megyei együttes is nevezett. Új gárda, a hajmáskéri Start SE, rajta kívül az Úrkút SK, a pápai Kilián DSE, valamint a Tapolcai TVSE csapatai érkeztek a megyéből.

Az első forduló a Start SE Hajmáskér szempontjából különleges esemény, hiszen a Körmend elleni mérkőzéssel avatják fel hivatalosan a nemrégen megépült sportlétesítményt a településen.

A program szerint a hétvégén, pénteken és szombaton egy-egy találkozót tartanak, míg vasárnap három összecsapás lesz.

A részletes program.

Szeptember 24.
18.00: Zalaszentgrót-Góna SZKKE Lenti.

Szeptember 25.

14.00: Start SE Hajmáskér-Körmendi DMTE.

Szeptember 26.

11.00: Vasvár VSE-Úrkút SK.
15.00: Egerszegi KK-Kilián DSE.
17.00: PLSC-Pacsai SE.

A TVSE szabadnapos.

0 Shares