Túl vagyunk az első fordulón

Egy-egy pályán komoly izgalmakkal, másutt viszont könnyed csatákkal kezdődött meg a Veszprém-Zala megyei férfi és női kézilabdabajnokság.

A férfiaknál a Pápa biztos sikert aratott a Letenye ellen 19-10-es félidőt követően 36-19-re diadalmaskodott Kapcsándi Zsolt alakulata. A hazaiak közül épp a játékos-edző volt a legeredményesebb, kilenc találattal, míg Sipőcz Milán hét gólig jutott.

Nem volt egy súlycsoportban a Máriaújfalui SE és a Simontornyai KK. Utóbbi már az első félidőben jelentős előnyt harcolt ki (9-18), majd szünet után sem kímélte ellenfelét és végül 16-33-as eredmény született.

Remek csatát hozott viszont a Bajnok DSE Nemesvámos és a keszthelyi Georgikon KDSE összecsapása. Az első harminc perc után még a vendégek vezettek (10-13), ám a térfélcsere után magára találtak a vámosiak, és a 14 találatig jutó Honyecz Gábor vezérletével megfordították a mérkőzést (30-26).

Mindent megpróbált a Várpalotai Bányász SK U18-as alakulata az Egerszegi KK otthonában. Az első félidőben 14-11-re a zalaiak álltak jobban, s bár Grüll Gábor tanítványai többször is felzárkóztak, végül a hazaiak akarata érvényesült (32-27). Az egerszegieknél Péter Levente és Gotthárd Ervin egyaránt nyolc gólt szerzett, míg a VBSK-nál szinte mindenki betalált, a legtöbbször, ötször, Fenyő Jordán volt eredményes.

A TVSE és az Ősi Andreotti találkozón sem unatkozhattunk: a vendégek a félidő végére 19-14-re megléptek. Szünet után a Tapolca igyekezett, ám végül 34-31-es vereséget szenvedett. A hazai oldalon Nagy György és Sulyok Máté hét-hét találatot jegyzett, Ősiben Pavelka Zsolt szintén hétszer mattolta a kapust.

A nőknél nem bírt egymással a Zalaszentgrót és a Lenti egymással. Már az első játékrész végén is döntetlenre állt kettejük csatája (12-12), s ez így maradt a hatvan perc végére is (22-22). A házigazdáknál Koronczi-Oláh Katalin tíz gólig jutott, ahogy a vendégeknél Fehér Kinga is.

Óriási küzdelmet hozott az újonc Start SE Hajmáskér és a Körmend mérkőzése. A Start SE ugyan elhúzott 19-15-re, ám a szünet után visszajött a meccsbe az ellenfél és nemcsak egyenlített, de a hajrában a győzelmet is kicsikarta (31-32). A csarnokavató derbin a hazaiaknál Horváth Kitty 11, Szórády Zsuzsa 10 gólt szerzett, a körmendieknél Herczeg Kata neve mellé szintén 11 találat került.

Fontos idegenbeli meccset nyert meg az Úrkút, amely Vasváron diadalmaskodott. Az Úrkút remek védekezéssel az első játékrészben öt gólon tartotta riválisát (5-12). A második egységben tovább nőtt a különbség a két fél között (14-25). A Vasvárból Káldi Réka volt a legjobb, nyolc góllal, míg az Úrkútnál Linczmajer Dóra volt tarthatatlan, és szerzett kilenc találatot.

Az Egerszegi KK végig vezetve győzte le a pápai Kilián DSE-t. A 15-8-as első felvonást követően a hazaiak 25-18-ra nyertek. A zalaiaknál Jáger Marianna hatszor talált be, a Kilián DSE-nél Mózes Fanni hétszer.

Különösebb megerőltetés nélkül gyűjtötte be a két pontot a Páterdomb LSC a Pacsa Haladás SE ellen. A 27-13-as győzelemből Lukács Andrea hat góllal vette ki a részét, a vendégek legjobbja Kelemen Anita volt öt góllal.

Folytatás a hétvégén!

0 Shares