Újra pályán a megyei csapatok

A második fordulót rendezik meg a Veszprém-Zala megyei kézilabda bajnokságban, mind a nőknél, mind a férfiaknál.

Az uraknál két csalódott csapat méri össze erejét október 1-én, pénteken 19 órakor: az egyaránt vereséggel nyitó Georgikon fogadja a Pápát. A találkozó érdekessége, hogy az a Horváth Péter, Marton Balázs páros vezeti, amely a hétközben Európa Liga meccset dirigált a horvát Nexe és a dán Silkeborg között, ahol a tét a csoportkörbe jutás volt. Horvátországból hazatérve  is fontos feladatok vártak és még várnak is a párosra, hiszen csütörtökön a Veszprémi KKFT – BFKA- Veszprém serdülő illetve ifjúsági összecsapást fújták, míg október 4-én, hétfőn az NBI-ben megrendezésre kerülő Fejér – B.Á.L. Veszprém- Telekom Veszprém megyei rangadón működnek közre.

A nyitókörben a MUSE alakulatát kiütő Simontornya a Tapolcát látja vendégül október 2-án (kezdés: 14 óra). Izgalmas rangadónak ígérkezik az Ősi Andreotti és a Bajnok DSE Nemesvámos összecsapása, amit szintén szombaton bonyolítanak le (kezdés: 20 óra).

Október 3-án, vasárnap szintén két meccset rendeznek.  A Letenye fogadja az Egerszegi KK-t 18 órától. Az első fordulóban jól küzdő Várpalotai BSK U18 alakulata pedig a MUSE-t látja vendégül szintén 18 órától.

A hölgyeknél október 1-én, pénteken igazi megyei derbit tartanak, ahol az Úrkút SK méri össze erejét a Tapolcával. Az Úrkút sikerrel vette az első akadályt (25-14-re verte a Vasvárt), a TVSE viszont szabadnapos volt, így számára ez lesz az első fellépés a pontvadászatban. A mérkőzésen 18.30 órakor harsan fel a kezdő sípszó.

A Körmend a nyitókörben elrontotta a Start SE csarnokavatóját, hiszen egy utolsó pillanatban szerzett góllal gyűjtötte be a két pontot (31-32). Most a döntetlent elérő Zalaszentgrót ellen gyarapíthatja pontjai számát (kezdés: október 2., szombat 15.30).

Zárt kapuk mögött bonyolítják le a Pacsai Se és az Egerszegi KK közti ütközetet szombaton 11 órakor, ahol az esélyek egyértelműen a vendégek mellett szólnak.

A pápai Kilián DSE szintén szombaton lép pályára a Vasvárral szemben. Két nyeretlen csapat játszik, de a hazaiak mindent megtesznek majd a pontszerzés érdekében (kezdés: 10 óra).

Október 3-ra, vasárnapra sem maradunk megyei mérkőzés nélkül, ekkor a PLSC fogadja a Lentit. A PLSC jelenleg jobb gólarányával mindenkit megelőz a tabellán, a Lenti pedig az első fordulós döntetlenjével (22-22) ötödik. Kezdés: 11 óra.

0 Shares