Az éllovasok csatáznak

Öt női és egy férfi találkozóval folytatódik a Veszprém-Zala megyei kézilabda bajnokság.

A férfiaknál a hétvégén ezúttal egy találkozót rendeznek. A Bajnok DSE Nemesvámos az Egerszegi KK-t fogadja vasárnap 18 órai kezdettel. Az összecsapás esélyese egyértelműen a listavezető Bajnok DSE, amely eddig makulátlan mérleggel büszkélkedhet, valamennyi találkozóján győztesen hagyta el a pályát. A mezőny gólkirályi címére is igényt tart a Vámos, játékosa Honyecz Gábor hét meccsen eddig 86 találatot jegyzett. Az Egerszegi KK most a negyedik tabellán, ötször nyert és háromszor kikapott.

A nőknél mozgalmasabb hétvége vár ránk. A mérkőzések sorát a Zalaszentgrót és a Kilián DSE kezdi december 3-án, pénteken 18 órakor. A két csapatot jelenleg öt pont választja el a tabellán, a hazaiak eddig hét, míg a pápaiak két pontot gyűjtöttek. Saját közönsége előtt a Zalaszentgrót győzelmére fogadnánk.

A múlt hétvégén pihent a Start SE Hajmáskér gárdája, most viszont az új sportcsarnokában a sereghajtó Pacsai SE-t látja vendégül. Nemcsak a tabellán elfoglalt helyezések – ötödik és tizenegyedik – mondatja velünk, hogy a mérkőzés egyértelmű esélyese a Start SE. A Pacsai SE számára eddig nem sok babér termett a bajnokságban. Kezdés: december 4., szombat, 14 óra.

Nagy esély mutatkozik rá, hogy az Úrkút SK idegenben gyarapítsa pontjai számát, ugyanis a tizedik helyen álló PLSC-hez látogat december 4-én, szombaton. A vendégeket talán egyedül a szokatlan, délelőtti kezdés zavarhatja meg, hiszen az ütközet 11 órakor indul. Az úrkútiak egy újabb sikerrel továbbra is életben tarthatnák dobogós reményeiket.

A jelenleg harmadik Egerszegi KK az egykor szebb napokat látott TVSE-t fogadja december 4-én, 10 órakor. A Tapolca ugyan az előző bajnokiján nyert (a PLSC-t verte 39-35-re), azonban előtte háromszor kikapott és mindannyiszor olyan együttestől, amely előkelőbben rangsorolt nála. A bravúr lehetőségét így elvetnénk és szerintünk az Egerszeg hozza majd a papírformát.

Izgalmas rangadónak ígérkezik a listavezető Körmend és üldözője, a Góna SZKKE Lenti ütközete. A december 5-én,14 órakor kezdődő összecsapás legfontosabb kérdése, hogy az eddig hibátlan Körmend meg tudja-e őrizni páratlan mutatóit, vagy nyolc mérkőzés után belehibázik. A Körmend eddig 16 pontot, a Lenti 13-at szerzett. Utóbbi eddigi egyetlen vereségét az Egerszeggel szemben szenvedte el (29-25).

0 Shares