Tizenhét gólt vállalt a Nemesvámos játékosa

Továbbra is őrzi veretlenségét a Bajnok DSE Nemesvámos alakulata a Veszprém-Zala megyei férfi kézilabda bajnokságban, ráadásul egyik játékosa, Honyecz Gábor megállíthatatlan volt, összesen 17 (!) gólt szerzett. A nőknél a Körmend is makulátlan mérleggel büszkélkedhet, sorozatban hetedszer nyert.

Nagyiramú, gólzáporos találkozót vívott a Várpalotai BSK U18 és a Pápa gárdája. A hazaiak a tizenöt gólig jutó Hegyesi Alex vezérletével a félidőben néggyel vezettek (23-19), végül ötgólos győzelmet könyvelhettek el (38-33). A pápaiak legeredményesebb góllövője Kapcsándi Zsolt volt.

A veretlen és hibátlan Bajnok DSE ezúttal sem kegyelmezett: a Letenye UKE otthonában a szünetig 17-9-es előnyt szerzett, majd fordulás után tovább növelte a különbséget és végül 34-20-ra nyert. A hazaiaknál Gál Bertold tíz gólt szerzett, míg Honyecz Gábor tizenhétszer mattolta az ellenfél kapusát. A tizenhét szerzett gól a 2021/22-es szezonban egyéni csúcsot jelent, eddig senki sem volt képes hasonló produkcióra.

Az Egerszegi KK két összecsapáson is érdekelt volt. Előbb a Simontornyát fogadta, ahol a félidőig ötgólos hátrányba került (15-20), ám a térfélcsere után sikerült új erőket mozgósítani és izgalmassá tenni a mérkőzést. A Simontornya végül egyetlen góllal nyert. A hazaiak vezére Koltai Dániel volt nyolc góllal, a másik oldalon Csendes Flóriánt kell kiemelni tizenegy találattal.

Két nap múlva az Egerszegi KK a Tapolcát látta vendégül. A házigazda biztosra ment és végig irányítva 18-9-es első játékrész után 42-27-re győzött. Ezúttal Gotthárd Ervin volt a legeredményesebb, tizenegy gólt szerzett, míg a TVSE-ből Nagy György tizenkét találata miatt érdemel dicséretet.

Az állás:

1. Bajnok DSE (16)
2. Simontornya (11)
3. Ősi Andreotti (10)
4. Egerszegi KK (10)
5. Várpalotai BSK U18 (10)
6. Pápa (8)
7. Georgikon DSE (6)
8. MUSE (6)
9. Letenye UKE (3)
10. TVSE (0)

Zárt kapuk mögött ütötte ki a listavezető Körmend a sereghajtó Pacsai SE-t a hölgyeknél. A tabella első helyén álló gárda brutális fölényben játszott és az első játékrész után 26-8-ra vezetett. A fordulást követően sem engedett a szorításból a Körmend és végül 45-20-ra diadalmaskodott.

Fontos sikert ért el a TVSE, amely a PLSC-t gyűrte le egy hetvennégy gólt hozó meccsen. A Tapolca jól küzdve 22-17-re meglépett az első harminc percben, s a folytatásban is négy-öt gólon tudta tartani ellenfelét. A házigazda 39-35-ös győzelemmel gyűjtötte be a két pontot. A TVSE-ből Lovász Zsófia nyújtott kiemelkedőt tizennégy gólt szerezve, a PLSC-ből Gáspár Klaudia tizenkét találattal hívta fel magára a figyelmet.

Továbbra is tapad az éllovasokra az Úrkút TK, amely szoros találkozón nyert a Zalaszentgróttal szemben. Az első játékrész végére 17-13-as állást mutatott a kijelző, majd 33-30-cal ért véget. Linczmajer Dóra és Wolf Rita egyaránt tíz-tíz gólig jutott, míg a vendégeknél Koronczi-Oláh Katalin tizenötször volt eredményes.

Az állás:

1. Körmendi DMTE (14)
2. Góna SZKKE Lenti (13)
3. Egerszegi KK (8)
4. Úrkúti SK (8)
5. Start SE Hajmáskér (7)
6. Zalaszentgrót (7)
7. TVSE (6)
8. Vasvár VSE (5)
9. Kilián DSE (2)
10. PLSC (2)
11. Pacsai SE (2)

0 Shares