Két játékos is tizenhét (!) gólt szerzett

Újabb győzelmével fellépett a dobogó második fokára az Ősi Andreotti alakulata a Veszprém-Zala megyei férfi kézilabda bajnokságban. A nőknél megerősítette ezüstérmes pozícióját a Góna.

A hétvégén három mérkőzést tartottak a férfiaknál. Az Ősi Andreotti zsinórban negyedik győzelmét behúzva, remek teljesítménnyel már a félidőben jelentős előnyt szerzett (22-10) a MUSE ellen, és ezt a különbséget tovább növelte a második játékrészben (38-22). A hazaiak legeredményesebb gólszerzője Pavelka Zsolt volt, tíz találattal. A vendégeknél Horváth Noel hét találatig jutott. A győzelmének köszönhetően az Andreotti fellépett a dobogó második fokára.

Bravúros diadalt könyvelhetett el a Pápa, amely a jelenlegi harmadik Simontornyát fektette két vállra egy gólzáporos összecsapáson. A pápaiak az első félidőben még nem tudták lerázni riválisukat (17-16), azonban a fordulás után fokozatosan elhúztak ellenfelüktől és a végén meggyőző különbséggel nyertek (39-29). A játékos-edző Kapcsándi Zsolt kitett magáért, hiszen tizenhét alkalommal köszönt be a vendégek kapusának, a túloldalon Csendes Flórián is nagyszerűen kézilabdázott, tizennégy gólig jutott.

A listavezető Bajnok DSE Nemesvámos nem kímélte ellenfelét, a Várpalotai Bányász SK U18-as gárdáját. Végh András csapata az első felvonásban mindössze kilenc gólt engedélyezett a vendégegyüttesnek (18-9), és a térfélcsere után sem hagyta kibontakozni a lelkes fiatalokat. A Vámos magabiztosan gyűjtötte be a két pontot 37-19-es győzelmével. Honyecz Gábor tizenhét góllal járult hozzá a sikerhez, Fenyő Jordán nyolc alkalommal volt eredményes.

Az állás:

1. Bajnok DSE Nemesvámos (14)
2. Ősi Andreotti (10)
3. Simontornya (9)
4. Pápa (8)
5. Egerszegi KK (8)
6. Várpalotai BSK U18 (6)
7. Georgikon DSE (6)
8. MUSE (4)
9. Letenye (3)
10. TVSE (0)

A nőknél mindössze két találkozót tudtak lebonyolítani a hétvégén. A Góna SZKKE Lenti gárdája a sereghajtó Pacsai SE-vel mérkőzött meg. Az összecsapáson nem volt egy súlycsoportban a két fél, a Lenti végig vezetve, fölényes győzelmet szerzett. A félidőben 21-9-re állt a meccs, végül 41-18-nál hirdettek végeredményt. A hazaiaknál többen is kiadtak magukból mindent: Kovács Judit és Március Boglárka egyaránt tizenegy találatot jegyzett. A sereghajtónál Kelemen Anita és Kelemen Emma hat-hat gólt szerzett.

Fontos idegenbeli győzelmet ért el a Vasvár a PLSC-vel szemben, amely így megvetette lábát a középmezőnyben. Az első játékrész végén 13-7-re vezetett a vendégcsapat, a meccs végén pedig 26-23-ra nyert. A hazaiak legeredményesebbjei Fitos Eliza és Mester Anita voltak hat-hat góllal, a Vasvár részéről Káldi Réka nyolc gólt jegyzett.

Az állás:

1. Körmend (14)
2. Góna SZKKE Lenti (13)
3. Egerszegi KK (8)
4. Start SE Hajmáskér (7)
5. Zalaszentgrót (7)
6. Úrkút SK (6)
7. Vasvár (5)
8. TVSE (4)
9. Kilián DSE (2)
10. PLSC (2)
11. Pacsai SE (2)

0 Shares