Porszívóra, mosógépre lenne szükség

A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség egész évben támogatja és segíti a Várpalotai Családok Átmeneti Otthonát, azonban az ünnep közeledtével különösen fontosnak tartja, hogy észrevegyük és felismerjük saját mikrokörnyezetünkben, ha valaki nehéz helyzetbe került. A szövetség most összefogásra buzdítja a segítő szándékú sporttársakat.

A Várpalotai Családok Átmeneti Otthonában jelenleg tizennégy nehéz sorsú, hátrányos helyzetű család él. Akad, aki elvesztette a munkáját és ezzel együtt a lakhatását, gyermekeivel került utcára, mások bántalmazó kapcsolatból menekültek el. Szomorú emberi történeteket ismerhettünk meg, az itt élők sokszor reményvesztettek, nem látják a kiutat jelenlegi helyzetükből. Azonban már többször bebizonyosodott az életben, hogy az összefogásnak, a közösségnek milyen ereje van.

A VMKSZ most azzal a reménnyel fordul a sporttársakhoz, hogy ez a közösség ismét képes nagyot alkotni. Az otthonban nagy szükség lenne egy-egy új porszívóra és mosógépre. Mindössze két mosógép működik a házban, amelyek naponta 10-12 adag ruhát tisztítanak meg, ám ezek már nehezen bírják ezt a megterhelést, félő, hogy bármelyik pillanatban felmondják a szolgálatot. A porszívó pedig nélkülözhetetlen eszköz – ha csak a saját háztartásunkra is gondolunk.

Ezúton is várjuk azokat, akik szívesen csatlakoznának gyűjtésünkhöz. A cél egy új mosógép és porszívó megvásárlása! 

0 Shares