Tízből tíz

Makulátlan mérleggel vezeti a Körmendi DMTE alakulata a Veszprém-Zala megyei női kézilabda-bajnokságot. Faragó András szakosztályvezető értékelte az őszi félévet.

A szakosztályvezető elmondta, a pandémia kitörése óta eltelt két évben mindössze hat hónapot tudtak rendes munkával, edzésekkel tölteni, mert nem mehettek be a sportcsarnokba.

– A mérkőzéseinket edzés nélkül kellett lejátszani, ez meg is látszott az eredményeken. Fontos tudni, hogy az ifjúsági alakulatunk az előző két évben megnyerte a harmadosztályú bajnokságot és a felnőtt összecsapások nagy részét ezekkel a játékosokkal vívtuk meg az NB II-es bajnokságban, ahonnan kiestünk. A Veszprém-Zala megyei pontvadászatnak új edzővel, de a régi kerettel vágtunk neki. A csapat tagjai régóta együtt szerepelnek, ez mindenképpen előnyünkre vált. Az alapozás és a bajnokság ideje alatt is heti négy edzéssel készültünk – tudtuk meg.

A körmendieknek az őszi szezont tekintve az okozta a legnagyobb nehézséget, hogy az NB II után sem a csapatokat, sem az erőviszonyokat nem ismerték. Többször a kisebb pályákon való játék sem ízlett a társaságnak.

Faragó András megjegyezte, nagyon örülnek neki, hogy valamennyi összecsapásukon győztesen hagyták el a pályát, végre megfelelő számú tréningen tudtak részt venni a lányok.

A Körmend a tíz találkozón összesen 404 gólt jegyzett, ami a legtöbb mezőnyben, míg 219 gólt kapott, amivel a Start SE Hajmáskér mögött a második legjobb mind a 11 gárdát tekintve.

A szakosztályvezető úgy fogalmazott, a kapott gólok száma lehetne kevesebb, ami számukra azt jelzi, hogy a védekezésükön mindenképpen javítani kell, s a téli szünet alatt is azon dolgoznak, hogy a hátsó alakzatuk stabilabbá váljon.

– Fontos célokat tűztünk ki a tavaszra. Szeretnénk mind a támadó-, mind a védekező játékunkon javítani, csiszolni, valamint igyekszünk a fiatalok beépítésére nagy hangsúlyt fektetni. A mérkőzéseken megpróbálunk minden nevezett játékosnak lehetőséget adni. Igyekszünk majd megtartani a veretlenségünket és élvezni a játékot – mondta el Faragó András.

A Körmendi DMTE női csapata december közepéig edzésben volt, majd január 4-én kezdte meg a munkát 2022-ben, és most heti három-négy edzéssel készül a bajnoki rajtra Marosi Zsoltné vezetőedző irányításával.

0 Shares