Veszprém megyei döntő

A veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium győzelmével ért véget a fiú kézilabdázók V.-VI. korcsoportos országos diákolimpiai döntője, ahol az ezüstérem a Lóczy Lajos Gimnázium gárdájának jutott, míg a lányoknál a fonyódi Mátyás Király Gimnázium megvédte címét.

A Balatonfüreden megrendezett eseményre nyolc-nyolc fiú és lány csapat kvalifikálta magát a több mint 200 nevező gárdából. A döntő találkozóit a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban és az Eötvös Loránd Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg, nagy érdeklődés mellett

A háromnapos rendezvényt Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere és Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója nyitotta meg.

A versenykiírás szerint a csapatokat két négyes csoportba sorolták. A körmérkőzéseket követően a kvartettek első két helyezettje jutott az elődöntőbe, ahol a keresztjáték után a győztesek az aranyért, a vesztesek a bronzért csaptak össze.

Az A jelű négyesben A Noszlopy 24-21-re verte a gyöngyösi Berze Nagy gárdáját, majd 37-24-re a Ferencvárosi Sportgimnáziumot, végül 40-29-re az SSZC Mathiász Balatonboglárt, így aztán az első helyen ment tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A B jelű kvartettben a Lóczy gimnázium nagy csatát vívott a Tatabányával, de szerencsére a hajrában a maga javára fordította a találkozót és nyert 23-22-re. A második fordulóban a hajdúböszörményi Bocskai iskolát fektette két vállra 29-20-ra, aztán a csurgói Csokonait 22-18-ra. Természetesen csoportelsőként jutott be az elődöntőbe.

A keresztjátékban a Noszlopy 36-29-re verte a Tatabányát, míg a Lóczy 26-23-ra a Gyöngyöst. A döntőben elmaradt a várt nagy csata, a veszprémiek Gulyás Péter szakvezető irányításával meggyőző sikert aratva nyerték meg a bajnoki címet, 31-23-ra diadalmaskodtak.

Bajnokcsapat (forrás: Diákolimpia Fb. oldala )

A finálét követően különdíjat vehetett át a bajnokcsapat felkészítője, Gulyás Péter. A torna legjobb kapusa díjat Lovistyek László, a Lóczy gimnázium hálóőre vehette át. A gólkirályi címet Mátyás Balázs (Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium) szerezte meg, a legtechnikásabb játékosnak Bodnár Ádámot (Bánki-Péch Szakgimnázium, Tatabánya) választották a csapatvezetők.

A lányoknál a veszprémi Noszlopy iskola gárdája az A jelű négyesbe kapott besorolást. Az első mérkőzésen nehezen vették fel a ritmust a veszprémiek és 23-10-re kikaptak az SSZC Mathiász Balatonboglártól, majd 31-19-re alulmaradtak a DSZC Rudas Dunaújváros együttesétől. Másnap remek csatában 23-22-re legyőzték a IX. Kerületi Leövey Budapest gárdáját, így két pontot szereztek és harmadik helyen mentek tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Az 5-8. helyért Fortuna elengedte Noszlopy kezét, hiszen csak egyetlen góllal maradt alul, 22-21-re kikapott a békéscsabai Belvárosi iskola ellen. Ráadásul ez az összecsapás csak hetesekkel dőlt el.  Ez azt jelentette, hogy a hetedik helyért folytathatja. A helyosztón már láthatóan elfogyott a veszprémiek szuflája és a 32-18-as fiaskó a IX. Kerületi Leövey iskolával szemben a nyolcadik helyet jelentette számukra.

A finálé szintén kiélezett küzdelemben dőlt el, a fonyódi Mátyás Király Gimnázium 25-24-re nyert a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium ellen és ezzel megvédte címét. 


0 Shares