Pápai bravúr

A dobogóra hajtó Ősi Andreotti csapata nagy csatában kapott ki a Pápa otthonában a Veszprém-Zala megyei férfi kézilabda-bajnokságban. A nőknél a Start SE nagy fölényben volt és biztosan gyűjtötte be a két pontot.

A negyedik fordulóból elmaradt bajnokira az Ősi hat győzelemmel és két vereséggel érkeztek. A házigazdák négy siker mellett eddig négyszer hagyták el vesztesen a pályát, s ezzel a hatodik helyet foglalták el.

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdte a találkozót, de az első tíz perc végére a hazaiak 7-3-as előnyt harcoltak ki. Ezt a különbséget tartani tudta a folytatásban is a Pápa, bár az Ősi remek helyzeteket dolgozott ki, a kapuban Süpek kapus nagyszerűen teljesített. A félidőben 17-14 állt a kijelzőn.

Kettős emberhátrányban is gólt szerzett a szünet után a Pápa, és így állandósult a háromgólos előny. Horváth M. beálló fontos gólokat jegyzett, és bár kapaszkodott az Ősi, a hajrában egy 5-0-s szériával eldöntötte a két pont sorsát a házigazda (30-27). A találkozón a hazaiak legeredményesebbje Sipőcz Milán volt nyolc találattal, míg a túloldalon Pavelka Zsolt szerzett szintén nyolc gólt.

A győzelmével a Pápa felzárkózott a tabella negyedik pozíciójába, míg az Ősi megtartotta harmadik helyét.

A Start SE Hajmáskérnek ugyancsak a negyedik körben maradt el a PLSC elleni találkozója, ezt most sikerült bepótolni. A Hajmáskér eddig 13 pontot szerzett és közvetlenül az élmezőny mögött foglalt helyet, míg a PLSC-nek eddig nem sok babér termett, három egységgel az utolsó előtti, tizedik helyet foglalta el a tabellán.

A helyezésbeli különbség dacára jól tartotta magát az első félidőben a PLSC és csak négygólos hátrányt szedett össze (18-14). A térfélcsere után aztán begyújtotta a rakétákat a Start SE és Kovács Angéla, valamint Borsos Dóra vezérletével fokozatosan növelve a különbséget rendkívül magabiztos, 18 gólos győzelmet aratott. Kovács tíz, Borsos nyolc gólig jutott, a túloldalon Gáspár Klaudia ért el nyolc találatot.

A tabellán annyi változás történt, hogy a Hajmáskér feljött a második helyre, jobb gólkülönbségével megelőzte a szintén 15 pontos Góna SZKKE lenti gárdáját.

A hétvégi program. Férfiak. Február 6. 18.00: Letenye UKE-Georgikon DSE.


0 Shares