Itt a tavasz!

Újra pattog a labda a megye kézilabda pályáin, hiszen megkezdődött a tavaszi szezon a Veszprém-Zala megyei kézilabda-bajnokságban is.

A férfiaknál négy mérkőzést rendeztek. Ezek közül kiemelkedik a Georgikon DSE-Bajnok DSE találkozó. A keszthelyiek váratlanul megnehezítették a listavezető dolgát, hiszen az első játékrész után még náluk volt az előny (8-7). A térfélcsere után a Nemesvámos nagy csatában fordított és így megőrizte veretlenségét.

A hazaiak legeredményesebbje Kovarszki János és Szakonyi Balázs volt, mindketten hét-hét gólt jegyeztek, a Bajnok DSE-től Honyecz Gábor is hét gólig jutott.

A tabella második helyén álló Simontornya is megküzdött a két pontért a nyolcadik helyezett MUSE ellen. A vendégek mindössze hét játékossal érkeztek, ők azonban mindent egy lapra feltéve hajtottak, aminek meg is lett az eredménye, a félidőben 16-18-at mutatott az eredményjelző. A szünetet követően is kiélezett, izgalmas összecsapást láthattunk, ahol végül a Simontornya érvényesítette a papírformát és 34-32-re nyert.

Továbbra is nyeretlen a Letenye gárdája, miután hazai pályán nem bírt a dobogóra hajtó Pápával. A vendégek a kilenc gólig jutó Sipőcz Milán és a nyolc találatot elérő Stall Levente vezérletével már az első félidő végére 19-16-os előnyt építettek, s ezt a különbséget gyakorlatilag a meccs végéig meg is tartották (27-31). A Letenyétől Gál Bertold 13 gólját kell kiemelni.

Fontos sikert aratott a Várpalotai Bányász SK U18-as csapata az Egerszegi KK ellen, s a két pontnak köszönhetően a fiatalok meg is előzték közvetlen riválisukat. A házigazda VBSK már az első harminc percben tetemes előnyre tett szert, 21-12-re meglépett. A második etapban sem állt le a palotai gólgyártás és végül 42-33-as győzelmet könyvelhettek el. A VBSK gárdájából Hegyesi Alex tízszer vette be az ellenfél kapuját, a túloldalon Góth Ferenc neve mellé nyolc találat került.

Az állás: 1. Bajnok DSE 18, 2. Simontornya 13, 3. Pápa 10, 4. Ősi Andreotti 10, 5. Várpalotai BSK U18 10, 6. Egerszegi KK 8, 7. Georgikon DSE 6, 8. MUSE 4, 9. Letenye 1.

A hétvége programja: Bajnok DSE-Ősi Andreotti, vasárnap 17.00. Pápa-Georgikon DSE, vasárnap 17.00.

A nőknél három találkozót tartottak, ebből kétszer a Kilián DSE volt érdekelt. A pápaiak előbb hazai pályán fogadták az Egerszegi KK-t. Az ellenfél remek első félidőt produkált, így a szünetig 11-15-ös eredmény alakult ki. A második etapban mindent megpróbált a Kilián DSE, azonban végül nem sikerült a pontszerzés és 26-24-es vereséget szenvedett. Pődör Patrícia és Mózes fanni hat-hat gólt szerzett, a zalaiaknál Gotthárd Klaudia kilenc gólt lőtt.

A másik bajnokiján a Kilián DSE Vasvárra látogatott. Az első harminc percben ugyan még a hazaiak vezettek minimális különbséggel (15-14), ám a fordulás után a Kilián DSE nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, utolérte ellenfelét, fordított és fokozatosan növelve előnyét nyert (23-19).

A Pacsai SE alsóházi rangadót vívott a PLSC-vel, azonban nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A vendégek a játék minden elemében felülmúlták a házigazdákat, a félidőben 8-20-ra állt a meccs, majd a PLSC 33-24-re nyert. Az összecsapáson Kelemen Anita hét, Czémánné Balog Tímea ugyancsak hét gólig jutott, míg a PLSC színeiben Gáspár Klaudia tízszer köszönt be. A vendégek a megszerzett két ponttal nagyot léptek előre a tabellán, hiszen feljöttek a nyolcadik helyre.

Az állás: 1. Körmendi DMTE 20, 2. Egerszegi KK 16, 3. Start SE Hajmáskér 15, 4. Góna SZKKE Lenti 15, 5. Zalaszentrgót 13, 6. TVSE 10, 7. Úrkúti SK 9, 8. PLSC 5, 9. Vasvár 5, 10. Kilián DSE 4, 11. Pacsai SE 2.

A hétvégén: PLSC-Lenti, szombat 14.00. Zalaszentgrót-Körmend, szombat 17.00. Egerszegi KK-Pacsai SE, vasárnap 14.00.  

0 Shares