Tizenöten tettek sikeres vizsgát

Fiatal, feltörekvő újoncokkal bővült a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség (VMKSZ) játékvezetői stábja.

Alapfokú játékvezetői tanfolyamot szervezett a szövetség, amely a közelmúltban ért véget. Az elméleti és gyakorlati képzés harminc fővel kezdődött meg, azonban a vizsgákig tizennyolcan jutottak el, mert az elméleti és videótesztes beugró kérdések alaposan megrostálták a résztvevőket. Itt tovább szűkült a kör, az ingafutás és a próbamérkőzés után végül tizenöten tudtak sikeres vizsgát tenni és megszerezni a játékvezetői képesítést.

Az újoncok most a gyerekbajnokságban kapnak lehetőséget, egy éven át ott pallérozódnak, gyűjtik a tapasztalatokat. Utána a megyei, majd az NB II-es bajnokságokban fújnak.

Öcsi Tamás, a VMKSZ irodavezetője elmondta, a frissen végzett sípmesterek egyelőre rutinosabb, tapasztaltabb játékvezetők mellé kerülnek, hogy azoktól lessék el az utánpótlás bajnokságokban fújva, a szakma fortélyait, gyűjtsenek élményeket, tapasztalatokat.

Később, ha ezek a képességek, készségek rutinná válnak, állandó társat választhatnak a fiatal játékvezetők, akikkel már a magasabb osztályokban együtt bíráskodhatnak. 

0 Shares