Kézilabda fesztivál

Kezdődobás elnevezéssel nagyszabású utánpótlás szivacskézilabda fesztivált szervez március 5-én, szombaton Balatonfüreden a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség.

A Balaton Szabadidő és Konferencia Központban délelőtt 9 órakor indul útjára a labda. A rendezvényre, ahová U8-as és U9-es korosztályokat várnak, mintegy 37 együttes nevezett. Csapatok érkeznek Szombathelyről, Fonyódról, Jánosházáról, Veszprémből, Zircről, Ajkáról, Nemesvámosról, Tapolcáról, Sümegről, Várpalotáról, Hajmáskérről és Szentkirályszabadjáról is. Érdekesség, hogy a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület is leadta nevezését egy U9-es gárdával.

A csarnokban keresztbe három pályát alakítanak ki. Az első két helyen zajlanak majd a mérkőzések – csapatonként három mezőnyjátékossal és egy kapussal – a harmadikon pedig ügyességfejlesztő kisjátékokon gyakorolhatnak a gyerekek. Délelőtt a fiúk, 15 órától pedig a lányok csapnak össze.

A szabályok szerint nem számolják majd az eredményt, az élményközpontú kézilabda kerül a fókuszba. A találkozók lebonyolítását ifjúsági korú játékosok segítik, akik a szövetségtől sípot és pólót kapnak cserébe. Az önkéntes játékvezetők munkáját a nemzetközi minősítésű páros, Horváth Péter és Marton Balázs segítik. Akik itt kedvet kapnak a játékvezetéshez, azokat a VMKSZ a következő induló tanfolyamra beintegrálja és segíti a képzésüket is.

Az ügyességi pályán délelőtt 10 órától az NB I-es Balatonfüredi KSE hálóőrével, Andó Ariánnal is találkozhatnak a gyerekek, aki vállalta, hogy kapuba állva lőhetnek majd neki a résztvevők.

A nagyszabású esemény játékmestere, Tokács Anikó, a Magyar DiákSport Szövetség (MDSZ) Diákolimpiai Bizottság Kézilabda Albizottságának elnöke lesz.

A rendezvény nyitott, tehát a gyerekekkel tarthatnak szüleik, testvéreik is, azonban a nézőtéren az orrot és szájat eltakaró maszk viselése mindenki számára kötelező.

A Kezdődobás nem egyszeri program, április 10-én és május 22-én Alsóörsön folytatják a fesztivált.


0 Shares