Kézilabdás dzsembori

Fantasztikus hangulatban telt a Kezdődobás elnevezésű szivacskézilabda fesztivál, amelynek első állomásán több mint 200 kisgyermek vett részt.

A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség első ízben rendezte meg a Kezdődobás elnevezésű szivacskézi fesztivált az U8-U9-es korosztályban. A rendezvényre 37 csapat nevezett Veszprém megyéből és a környező településekről.  A balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központban óriási elánnal vetették bele magukat a játékba a kicsik. A kijelölt pályákon remek hangulatú összecsapásokat láthattunk, ahol nem is az eredmény volt a fontos, hanem a játék öröme.

Az egyik pályán ügyességi feladatokat végezhettek a gyerekek, sőt délelőtt az NB I-es Balatonfüredi KSE kapusa, Andó Arián is beállt a kapuba. A válogatott játékos sok-sok aláírást kiosztott, és összeállt több tucat fotóra is, sőt mi több, jótanácsokkal is ellátta a lelkes gyereksereget.

Örömteli volt látni a sok-sok mosolygó, vidám kézilabda palántát, akik a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag két évig szinte sehol sem mutathatták meg tudásukat. A fesztivál legnagyobb hozadéka egyértelműen az volt, a kisgyerekek boldogan, felszabadultan játszottak, a parketten töltött idő minden pillanatát élvezték.

A mérkőzéseket lelkes önkéntesek, ifjúsági korú játékosok vezették, akiket a nemzetközi bírópáros, a Horváth Péter, Marton Balázs duó mentorált. Horváth Péter elárulta, a fiatalok nagyon ügyesen helyt álltak, remekül alkalmazták az ismert szabályokat és többeket szívesen látnának a legközelebbi játékvezetőképző-tanfolyamon. Azt is hozzátette, magával ragadó volt látni, ahogy a játékosok és az önkéntes sípmesterek szülei is belelkesedtek, büszkén videózták, fotózták a csemetéiket. Úgy fogalmazott, az eseményen érezhető volt, milyen jól érezték magukat a résztvevők, hogy végre közösségben időzhettek és több sportbarátság is szövődött.

A nagysikerű fesztivált áprilisban és májusban is megrendezik, akkor Alsósörs ad majd neki otthont.

0 Shares