Rangadót nyert az Egerszegi KK!

Elszenvedte első vereségét az eddig hibátlan Körmend a Veszprém-Zala megyei női kézilabda-bajnokságban.

Gólzáporos mérkőzést vívott a Simontornya és a Várpalotai Bányász SK U18-as gárdája. A hazaiak már az első félidőben jelentős különbséget harcoltak ki, 22-12-re megléptek. A térfélcsere után is a Simontornya akarata érvényesült és végül nagy előnnyel, 47-26-ra nyert. A hazaiaknál Szabó Bence és Csendes Flórián nyolc-nyolc góllal járult hozzá a sikerhez, míg a vendégek legeredményesebb játékosa Almsteier Bence volt hét góllal.

Idegenben nyert a listavezető Bajnok DSE Nemesvámos, amely az Egerszegi KK-t fektette két vállra (28-33). A helyszínen lévők beszámolóiból kiderült, az első játékrészben a zalaiak komolyan megszorongatták a bajnoki címre pályázó vámosiakat (15-14). A szünet után is remek küzdelmet láthattak a kilátogató nézők, ám végül a tabella első helyén álló BDSE, ha nehezen is, de megszerezte a két pontot. Góth Ferenc és Koltai Dániel öt-öt gólt jegyzett, a túloldalon Honyecz Gábor hét találatát kell kiemelni.

Az állás: 1. BDSE Nemesvámos 23, 2. Simontornya 16, 3. Pápa 13, 4. Ősi Andreotti 11, 5. Várpalotai BSK U18 10, 6. Georgikon DSE 8, 7. Egerszegi KK 8, 8. MUSE 4, 9. Letenye 1.

A nőknél a hétvége legnagyobb meglepetését az Egerszegi KK okozta, amely bátor és harcias játékkal legyőzte az eddig hibátlan Körmendet (29-22). Bár az első harminc perc kiegyenlített játékot hozott, a térfélcsere után a zalaiak mindent kiadva magukból, meggyőző különbséggel nyertek. A sikerből Gotthárd Klaudia hat góllal vette ki részét. A vendégeknél Kiskós Kitti jutott hat találatig.

Óriási csatát hozott a Vasvár és a Góna SZKKE Lenti összecsapása. A tabellán a negyedik helyen álló Lenti szerzett előnyt az első felvonásban (14-17), a második etapban azonban a házigazda szívós játékkal előbb kiegyenlített, majd egy végletekig kiélezett hajrában a két pontot is megszerezte (30-29). Káldi Réka tíz gólját mindenképpen ki kell emelni, míg a Lenti csapatából Fehér Kinga tizenkétszer mattolta a hazai kapust.

Kötelező és biztos győzelmet könyvelhetett el a TVSE, amely a sereghajtó Pacsai SE-t verte meg. A Tapolca végig irányította a játékot, harminc perc után 17-12-re vezetett. Ezután is a TVSE érezhette magát nyeregben és a tizenhat gólig jutó Lovász Zsófia vezérletével 36-25-re nyert. A vendégeknél Czémánné Balog Tímea tizenegyszer iratkozott fel a góllövők listájára.

Ugyancsak kötelező két pontot vitt haza a Start SE Hajmáskér, amely a PLSC-t múlta felül idegenben (19-33). A hajmáskériek már az első játékrészben nyolc góllal elhúztak (10-18), a másodikban pedig tovább növelték a differenciát. Mester Anita tíz gólja kiemelkedő teljesítmény volt, ahogy a másik oldalon Horváth Kitty tíz találata is.

Az állás: 1. Körmendi DMTE 24, 2. Egerszegi KK 2, 3. Start SE Hajmáskér 19, 4. Góna SZKKE Lenti 17, 5. TVSE 14, 6. Zalaszentgrót 13, 7. Úrkút SK 9, 8. Vasvár SE 9, 9. Kilián DSE 6, 10. PLSC 5, 11. Pacsai SE 2.

0 Shares