Első győzelmét szerezte a Letenye

Meglepetéseket is hozott a legutóbbi forduló a Veszprém-Zala megyei férfi kézilabda bajnokságban, ahol a sereghajtó Letenye legyőzte a második helyen álló Simontornyát. A nőknél a rangadót nyerő Egerszegi KK befogta a listavezető Körmendet a tabellán.

Nagyszerű napot fogott ki a Letenye a legutóbbi körben, ahol már az első játékrészben három góllal ellépett a jelenleg második helyet elfoglaló Simontornya ellen (13-10). Ezt követően is mindent beleadtak a hazaiak, igyekeztek megtartani előnyüket és törekvéseik sikerrel zárultak, hiszen 26-22-es diadalt könyvelhettek el. A házigazdáktól Hóbor Dávid és Szakály Attila hat-hat góllal vette ki részét a sikerből, míg a Simontornya gárdájából Lampert Csaba hétszer volt eredményes.

Óriási csatát hozott a szomszédvári rangadó a Várpalotai Bányász SK U18 és az Ősi Andreotti alakulatai között. A területileg és a tabellán is szomszéd gárdák mérkőzése kiélezett, a végletekig izgalmas csatát hozott. Az első félidő végén még döntetlenre állt az összecsapás (12-12). A VBSK serdülői mindent kiadtak magukból, a gyorsaságukat kihasználva próbáltak előnyt kovácsolni. A komoly ütközetben végül a Várpalota került ki győztesen 30-28-ra. Hegyesi Alex és Fenyő Jordán is nyolc gólt szerzett, az Ősi gárdájában Szmola Dániel hét találatot ért el.

A listavezető Bajnok DSE Nemesvámos viszont hozta a kötelezőt és könnyedén győzte le a MUSE csapatát. Az első harminc perc után 15-12-re vezettek Végh András tanítványai, a szünet után azonban magasabb sebességi fokozatra kapcsolva 29-21-re győztek. A BDSE csapatából Károlyfi Kristóf és Tóth Márton teljesítménye emelkedett ki, mindketten hét gólt lőttek, míg a MUSE-ból Horváth Kristóf tizenegy gólig meg sem állt.

Az állás: 1. Bajnok DSE Nemesvámos 25, 2. Simontornyai KK 16, 3. Pápa 13, 4. Várpalotai BSK U18 12, 5. Ősi Andreotti 11, 6. Georgikon DSE 8, 7. Egerszegi KK 8, 8. MUSE 4, 9. Letenye 3.

A nőknél öt mérkőzést rendeztek a hosszú hétvégén.

A listavezető Körmendi DMTE húszgólos, fölényes sikert szerzett a Vasvár ellen. Az első játékrészben 19-7-re állt a meccs, majd 38-18-as eredménnyel zárult.

Hozta a kötelezőt az Úrkút SK, amely a sereghajtó Pacsai SE otthonában nyert. Az úrkútiak az első felvonásban 16-12-es előnyt harcoltak ki, végül 28-21-es végeredmény született. A hazaiaknál Kelemen Anita volt a legeredményesebb hét találattal, a vendégeknél Rieger Hanna produkciója mellett nem lehet szó nélkül elmenni, a 23 éves játékos tizenöt gólt jegyzett.

Ugyancsak papírforma győzelemmel és két ponttal gazdagodott a Zalaszentgrót. A mindössze hét mezőnyjátékossal kiálló zalaiak a PLSC-t fektették két vállra. Már az első játékrészben 16-8-ra vezetett a házigazda, de utána is csak minimálisan csökkent a különbség (32-25). Koronczi-Oláh Katalin tizenkét, László Evelin nyolc góllal bizonyult csapata legjobb gólszerzőjének. A PLSC-től Mester Anita kilenc gólt lőtt.

Nem tudta megnyerni a dobogósok rangadóját a Start SE Hajmáskér, amely hazai pályán maradt alul a második helyen álló Egerszegi KK-val szemben. A vendégek a tíz találatig jutó Gotthárd Klaudia vezetésével már az első játékrészben 17-13-as előnyt építettek. A harmadik helyet elfoglaló Hajmáskér mindent megtett, hogy utolérje ellenfelét, de végül ez nem sikerült és a zalaiak 20-24-re nyertek a küzdelmes derbin. A Start SE játékosai közül Horváth Kitty kilencszer talált be.

Csak megnehezíteni tudta ellenfele dolgát a TVSE, amely a Góna SZKKE Lenti ellenében vérzett el. A Tapolca négygólos hátrányba került a szünetig (14-18), és ezután sem tudott közelebb férkőzni riválisához. A találkozó 28-33-as végeredménnyel zárult. A vendéglátóknál Antal Anett tíz találatát kell kiemelni, míg a Lenti csapatából Március Boglárka tizenháromszor mattolta az ellenfél kapusát.

Az állás: 1. Körmendi DMTE 24, 2. Egerszegi KK 24, 3. Start SE Hajmáskér 19, 4. Góna SZKKE Lenti 19 5. Zalaszentgrót 15, 6. TVSE 14, 7. Úrkút SK 11, 8. Vasvár SE 9, 9. Kilián DSE 6, 10. PLSC 5, 11. Pacsai SE 2.

0 Shares