Már harmadik a Várpalota

Hosszú idő után letaszították a tabella éléről a Körmendet és a helyét az Egerszegi KK vette át a Veszprém-Zala megyei női kézilabda-bajnokságban. A férfiaknál tovább folytatta remeklését a Várpalota U18-as gárdája és már harmadik a tabellán.

Gólerős és lendületes játékkal rukkolt elő a férfiaknál a Várpalotai BSK U18-as gárdája a sereghajtó Letenye ellen. Az első félidőben 21-12-re vezettek Grüll Gábor tanítványai. A második felvonásban is a hazaiak domináltak és végül 35-23-ra győzedelmeskedtek. A VBSK legjobbja a tizenhárom gólig jutó Hegyesi Alex volt. A másik oldalon Szakály Attila nyolcszor volt eredményes.

Fontos idegenbeli győzelmet aratott a kissé kiszámíthatatlan Egerszegi KK-nál az Ősi Andreotti gárdája. Az első harminc perc után még döntetlenre állt az összecsapás (11-11), és a másodikban is folytatódott a kiegyenlített küzdelem. A vendégek végül annak köszönhették sikerüket, hogy a sorsdöntő szituációkban mindig akadt valaki, aki lendített egyet a csapat szekerén és nem remegtek meg a kezek a fontos pillanatokban sem (22-25). A zalaiaknál Góth Ferenc öt gólt szerzett, a vendégek legeredményesebb góllövője Dobos Máté volt hat találattal.

Papírforma sikert könyvelhetett el a második helyen álló Simontornya, amely a mindössze egyetlen cserével kiálló Georgikon DSE ellen nyert. A hazaiak harminc percnyi játék után jelentős előnyt harcoltak ki (16-8), s ezt tudták tartani a térfélcsere után is, 31-24. A házigazdáktól Tenke Krisztián hétszer, a keszthelyiektől Jenei Botond tizenegyszer talált be.

Végletekig kiélezett csata folyt a MUSE és a tartalékos Pápa között. Gólzáporos első félidőt láthattunk, ahol a szentgotthárdiak minimális előnyt harcoltak ki (18-17). A térfélcsere után is minden labdáért óriási harc zajlott, ám végül a MUSE örülhetett a két pontnak, 38-37-re győzött.

Az állás: 1. Bajnok DSE 25, 2. Simontornya 18, 3. Várpalotai BSK U18 15, 4. Pápa 13, 5. Ősi Andreotti 13, 6. Georgikon DSE 8, 7. Egerszegi KK 8, 8. MUSE 4, 9. Letenye 3.

Az Egerszegi KK élre állt a nőknél a tabellán, miután 25-16-ra legyőzte a Zalaszentgrót csapatát. A hazaiak 13-10-es félidőt követően fokozták a tempót és végül meggyőző sikert arattak. A legeredményesebb góllövő a hazaiaknál Gotthard Klaudia volt nyolc találattal, a vendégektől Koronczi-Oláh Katalin hétszer vette be a rivális kapuját.

Elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő a pápai Mózes Fanni, aki tizennyolc gólt szerzett a Pacsai SE elleni bajnokin. A házigazda Mózes Fanni vezérletével a szünetig 15-11-re húzott el, a térfélcserét követően pedig 31-24-re diadalmaskodott. A vendégektől Kelemen Anita tíz gólt lőtt.

Nem tudott meglepetést okozni az Úrkút, amely a dobogóra igyekvő Góna SZKKE Lenti ellen az első játékrészben mindössze hatszor talált be (6-11). Ezt követően sem tudta felvenni a vendégek tempóját a Veszprém megyei gárda és a találkozó 15-26-os eredménnyel zárult. Az Úrkúttól Papp Mercédesz négy gólt szerzett. Érdekesség, hogy a Lenti csapatából mindössze négy gólszerző volt, ebből Fehér Kinga, Március Boglárka és Szabó Zsanett is nyolc-nyolc találatot ért el, míg Kovács Judit egy gólt lőtt.

A Start SE Hajmáskér is a dobogót célozta meg, így aztán lehengerlő játékkal verte meg a Vasvárt saját pályáján. Az első felvonásban 11-18 állt a kijelzőn, a végén 27-34-t mutatott az eredményjelző. A vendéglátóknál Káldi Réka kilenc találatot jegyzett, az ellenfélnél Horváth Kitty tízet.

Az állás: 1. Egerszegi KK 26, 2. Körmendi DMTE 24, 3. Start SE Hajmáskér 21, 4. Góna SZKKE Lenti 21, 5. Zalaszentgrót 15, 6. TVSE 11, 7. Úrkúti SK 11, 8. Vasvár VSE 9, 9. Kilián DSE 8, 10. PLSC 5, 11. Pacsai SE 2. 

0 Shares