Teljes lesz a nagyüzem

A férfiaknál négy, a nőknél öt mérkőzést rendeznek a hétvégén a Veszprém-Zala megyei kézilabda-bajnokságban.

A férfiaknál a 17. fordulóban több olyan párosítás is akad, ahol papírforma eredményre lehet számítani. Ilyen például a Georgikon DSE és a Letenye csatája, ahol a találkozó esélyese egyértelműen a hatodik helyen álló keszthelyi gárda. Nagy meglepetés volna, ha a sereghajtó Letenye pontot tudna szerezni.

Kötelező győzelemre készül a múlt héten megbotló listavezető, Bajnok DSE Nemesvámos a Várpalotai Bányász SK U18-as gárdájának otthonában. A BDSE előnye is így is öt pont a Simontornyával szemben, azonban nagy veszteség lenne számára, ha a fiataloknál botlanának.

A BDSE-t üldöző Simontornya rangadót játszik a harmadik helyen álló Pápával. A két gárda őszi mérkőzésén könnyedén nyert a Veszprém megyei alakulat, akkor 39-29-es eredménnyel zárult a találkozó. Ha csak ebből indulunk ki, akkor a házigazda egyáltalán nem mehet biztosra. A Simontornya 20 pontos, a Pápa eddig 15-öt gyűjtött.

Az Ősi Andreotti SE-re ugyancsak fontos bajnoki vár az utolsó előtti helyen álló MUSE otthonában. Az Ősi ugyanis még versenyben van a dobogóért, jelenleg 15 ponttal a negyedik. Egy esetleges győzelemmel akár fel is léphet a harmadik helyre, amennyiben a Pápa kikap Simontornyán.

A program. Georgikon DSE-Letenye, április 2. 17.00. Simontornyai KK-Pápa, április 2. 17.00. MUSE-Ősi Andreotti SE, április 3. 15.00. Várpalotai BSK U18-Bajnok DSE, április 3. 18.00.

A nőknél a sereghajtó Pacsai SE a dobogóra hajtó Góna SZKKE Lentit fogadja. Ha csak az eddig megszerzett pontokat nézzük – a hazaiak eddig két pontot, míg a Lenti 23-at gyűjtött – egyértelmű, hogy vendégsikerre számítunk.

Ugyancsak fix 2-esnek ígérkezik a Kilián DSE és a Körmendi DMTE összecsapása. A pápaiak jelenleg a kilencedik helyet foglalják el a táblázaton, négy győzelemmel és tizenegy vereséggel, ami nyolc pontot jelent. Ezzel szemben a Körmend a mezőny élén áll, tizennégyszer nyert és csupán egyszer szenvedett vereséget, ami eddig 28 pontot eredményezett neki.

Tabellaszomszédok csatája lesz a TVSE és a Zalaszentgrót meccse. A TVSE hét sikerrel, nyolc vereséggel, 14 ponttal a hatodik, ezzel szemben a Zalaszentgrót hét győzelem mellett három döntetlent és öt vereséget tud felmutatni, és ez 17 pontot jelent számára. A Tapolca egy esetleges győzelemmel sem tudná megelőzni vetélytársát, ám ez nem jelenti azt, hogy lefutott volna a mérkőzés. Megjósolhatatlan, melyik csapat tud majd pontot, pontokat szerezni.

A jelenleg harmadik helyen álló Start SE Hajmáskér Úrkútra látogat a hétvégén. A hazaiak hétközi bajnokin, hatalmas csatában 24-23-ra legyőzték a TVSE-t, így önbizalommal telve, bizakodva várhatják a találkozót. Az esélyek azonban inkább a vendégek mellett szólnak, akik egy újabb győzelemmel versenyben maradhatnak a bronzért vívott harcban.

Alsóházi derbi lesz a Vasvár és a PLSC mérkőzése.  A Vasvár az ősszel a PLSC otthonában nagy csatában tudott nyerni 26-23-ra. Most házigazdaként ismét megmutathatja, hogy komolyabb játékerőt képvisel ellenfelénél.

A program. Pacsai SE-Góna SZKKE Lenti, április 1. 18 óra. Kilián DSE-Körmendi DMTE, április 3. 17.45. TVSE-Zalaszentgrót, április 3. 16.00. Úrkút SK-Start SE Hajmáskér, április 3. 11.00. Vasvár-PLSC, április 3. 16.00.

0 Shares