Döntetlen a rangadón

Végletekig kiélezett rangadót vívott a dobogóért harcoló Simontornya és a Pápa a Veszprém-Zala megyei férfi bajnokságban. A női vonalon szintén több összecsapás is szoros eredményt hozott.

Fontos találkozót rendeztek a férfi pontvadászatban, a második helyezett Simontornya fogadta a harmadik Pápát. Az első félidőben a hazaiak jutottak előnybe, 18-15-re megléptek. A szünet után a vendégek minden követ megmozgattak az egyenlítés érdekében. A végletekig kiélezett csatában aztán döntetlenben egyeztek ki a küzdő felek, 34-34-es eredmény született. A hazaiaknál Szabó Bence hét gólig jutott, a vendégeknél Kapcsándi Zsolt tizenkét találatot szerzett, Sipőcz Milán pedig tízig jutott.

Alaposan megkínlódott a sereghajtó Letenye ellen a Georgikon DSE. Az első perctől fogva szorosan alakult az összecsapás, a félidőben 15-14-re állt a meccs. A térfélcsere után fej, fej mellett haladtak a csapatok, végül a keszthelyiek a nyolc gólos Szente Szabolcs és a szintén nyolc találatot jegyző Szakonyi Balázs vezérletével behúzta a mérkőzést és a két pontot. A Letenye legeredményesebb játékosa Tompek Alajos volt hat góllal.

Nem volt egy súlycsoportban a bronzéremre még mindig esélyes Ősi Andreotti és a házigazda MUSE gárdája. A vendégek első perctől fogva irányították a játékot, harminc perc után 13-17 állt a kijelzőn. Az Ősi a második etapban is hajtott, és végül megérdemelten nyert 30-21.re.

A fiatal Várpalota nem bírt a bajnokesélyes Nemesvámossal. Már az első felvonásban ötgólos hátrányba került a VBSK U18-as csapata, de a folytatásban sem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. A Bajnok DSE végül rendkívül meggyőző különbséggel nyert, 23-35 lett a végeredmény. A VBSK csapatából Fenyő Jordán hat, a vendégek részéről Kovács Kristóf kilenc góllal volt a legeredményesebb.

Az állás: 1. Bajnok DSE Nemesvámos 27, 2. Simontornya 21, 3. Pápa 16, 4. Ősi Andreotti 15, 5. Várpalotai BSK U18 14, 6. Georgikon DSE 12, 7. Egerszegi KK 8, 8. MUSE 6, 9. Letenye 3.

A nőknél gólarányt javított a Góna SZKKE Lenti együttese, amely a sereghajtó Pacsai SE-nél vendégeskedett. Brutális különbség alakult ki már az első játékrészben, hiszen a fiatalok számolatlanul szórták a gólokat. A szünetben 7-28 volt az állás. Ezt követően sem lankadt a vendégek lendülete, sőt remek védekezésüknek köszönhetően a házigazda a második harminc percben mindössze ötször talált be, így alakult ki a 12-49-es végeredmény. A vendégek legjobbja Március Boglárka volt tizenhárom találattal.

Nem volt könnyű helyzetben az Úrkút, amelynek keretéből nyolcan is hiányoztak a Tapolca elleni hétközi bajnokin. Ennek dacára szívvel, lélekkel küzdött a házigazda, amely a félidő végére 14-11-re meglépett. A folytatásban 20-16-ig tudta tartani előnyét az Úrkút, ám ekkor érezhetően több hiba csúszott a játékba és felzárkózott a Tapolca. A hajrában aztán a hazaiak voltak magabiztosabbak, és óriási csatában 24-23-ra nyertek. Az Úrkút SK keretéből mindenképpen ki kell emelni a kapust, Hartman Ritát, aki bravúrt bravúrra halmozott és többek között öt hétméterest is hárított. A legeredményesebb hazai gólszerző Végh Viktória volt kilenc találattal, az ellenfél részéről Egri Nikoletta és Lovász Zsófia hétszer-hétszer vette be a kaput.

Ezt követően a TVSE ismét érdekelt volt, ezúttal hazai pályán a Zalaszentgrót gárdáját fogadta. A kilenc gólos Lovász Zsófia vezérletével az első játékrészben még vezetni tudtak a hazaiak (14-13), ám a szünet után a vendégek fokozatosan átvették az irányítást. Koronczi-Oláh Katalin feltartóztathatatlan volt, összesen 13 alkalommal talált be. A vendégek végül nagy csatában 28-26-ra nyertek.

Az Úrkút a hétvégén is hazai környezetben szerepelt, Gátvölgyi Balázs csapata az éremre hajtó Start SE Hajmáskérrel mérte össze erejét. A mérkőzés elejétől fogva a vendégek domináltak, így 8-11-es állással ért véget az első felvonás. A szünet után fokozta a tempót a Hajmáskér és magabiztos különbséggel zsebelte be a két pontot (20-27). Az úrkútiak közül Rieger Hanna ötször talált be. A Start SE keretéből ketten is hét gólt lőttek: Kovács Angéla és Borsos Dóra.

Alsóházi rangadót nyert a Vasvár, amely a PLSC-t fektette két vállra. A hazaiak mindössze hét gólt engedélyeztek riválisuknak az első etapban (12-7). A térfélcsere után sem változott a játék képe, a Vasvár lényegében megduplázta előnyét és kereken tíz góllal nyert, 26-16-ra. A legeredményesebb játékos a házigazdáknál Vincze Flóra volt hét góljával, a PLSC részéről Fitos Eliza és Gáspár Klaudia pedig négy-négy alkalommal ért el gólt.

Az állás: 1. Körmendi DMTE 28, 2. Egerszegi KK 28, 3. Góna SZKKE Lenti 25, 4. Start SE Hajmáskér 25, 5. Zalaszentgrót 19, 6. TVSE 14, 7. Úrkút SK 13, 8. Vasvár VSE 11, 9. Kilián DSE 8, 10. PLSC 5, 11. Pacsai SE 2.  

0 Shares