A feljutás a céljuk

Ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is Veszprém megyei győztest avattak az NB II-es kézilabda-bajnokság északnyugati csoportjában: a KK Ajka öt pontos előnnyel utasított maga mögé mindenkit és szerezte meg az aranyérmet.

Fotó: Kovács Ivett

Galler Roland, a KK Ajka technikai vezetője elmondta, miután az előző évadban kiestek az NB I/B-ből, a nyáron alaposan felforgatták a keretet. Kilenc játékos távozott, négy kézilabdást igazoltak és az ifjúsági, valamint a megyei felnőtt bajnokságban jó benyomást keltő, feltörekvő fiatalokkal erősítettek. Hozzátette, A több száz élvonalbeli mérkőzésen szereplő Németh Tamás érkezése különösen meghatározó volt, a Gyöngyösről érkező, rutinos sportoló mindenkire rendkívül jó benyomást tett és azonnal a társaság egyik alapemberévé vált, az öltözőben és a pályán egyaránt.

Rajta kívül a szintén tapasztalt Erőss Péter, Bonyhádi Tibor és John András tartozik még az idősebb generációhoz, akik rendkívül jó elegyet, közösséget alakítottak ki a fiatalokkal. Ez volt a sikerük egyik titka.

A KK Ajka végül a húsz bajnokiból tizenkilencet megnyert, mindössze egyszer kapott ki, az Agrofeed ETO UNI Győr U23-as gárdától 33-31-re. A gólaránya is igen figyelemreméltó, az egyetlen csapat, amelynek ez a mutatója 200 fölött van, pontosan 723 lőtt gól mellett 489 kapott találattal 234 a gólkülönbsége.

A kiírás szerint a 2021/22-es évadban hat NB II-es bajnokot avatnak (északnyugat, észak, északkelet, délnyugat, dél, délkelet), amelyek közül a két legjobb automatikusan feljut az NB I/B-be, míg a másik négy osztályozót játszik a másodosztályban leggyengébben szereplőkkel. Jelenleg a helyzet úgy áll, a KK Ajkának nem kell osztályozót játszania, jövőre indulhat az NB I/B-ben.

– Mindenképpen szeretnénk visszajutni a második vonalba. Két éve Tréki Tamás vezetőedző érkezésével kiestünk, ám ebben az idényben talán sikerült olyan keretet kialakítania, amellyel már hosszú távon számolhatunk az NB I/B-ben is. Biztosan lesznek kisebb változások még a következő hetekben, ám egyelőre az lebeg a szemünk előtt, hogy megkapjuk a lehetőséget a nevezésre az NB I/B-be – hangsúlyozta a technikai vezető.

A KK Ajka mellett a többi Veszprém megyei gárda is kiválóan szerepelt az északnyugati csoportban: a VKKFT Veszprém U23 szerezte meg az ezüstérmet. Negyedik lett a Várpalota, hetedik a BFKA-Balatonfüred U23, kilencedik az Alsóörs.

0 Shares