Kezdődobás a klasszissal

Utolsó állomásához érkezett a Kezdődobás elnevezésű szivacskézilabda fesztivál, ahol közel százötven gyermek ismerkedhetett a sportág alapjaival.

A Kezdődobás fesztivál utolsó eseményének Alsóörs adott otthont, ahol három pályán zajlottak a programok. Két helyen meccseltek a gyerekek, a harmadik helyszínen pedig különböző ügyességi feladatokat próbálhattak ki a résztvevők.

Az alsóörsi szivacskézilabda dzsemborira közel negyven csapat nevezett, Veszprémből, Ajkáról, Nemesvámosról, Tapolcáról, Sümegről, Szombathelyről, Fonyódról, Jánosházáról, Várpalotáról, Hajmáskérről és Szentkirályszabadjáról.

Ahogy azt már megszokhattuk, a cél nem a győzelem, hanem az, hogy az U8-as, U9-es korosztálya tartozó gyerekek ismerkedjenek a sportág szabályaival, alapjaival, sajátosságaival, megismerjék egymást, sportbarátságok alakuljanak ki. A gyerkőcök lelkesen, vidáman és gólra éhesen küzdöttek minden összecsapáson.

Szokás szerint az összecsapásokat önkéntes sípmesterek segítették, akiket két nemzetközi játékvezető, Horváth Péter és Marton Balázs támogatott, hol jó tanácsokkal, hol pedig úgy, hogy ők maguk is részt vállaltak a bíráskodásban.

Ismét külön ki kell emelnünk a szülőket is, akik rendkívül sportszerűen szurkolták, figyelték végig a mérkőzéseket. Senkit sem kellett figyelmeztetni, hogy ezek az összecsapások nem vérre mennek.

A lelátón helyet foglalt és jó példával járt elöl az Iváncsik-család is. Iváncsik Gergő, a 270-szeres egykori válogatott balszélső édesapaként vett részt a fesztiválon, hiszen legkisebb fia, Milán is a pályára lépett. A korábbi klasszist elkísérte az édesapja, Iváncsik Mihály, aki szintén egy legenda a magyar kézilabdázásában, 169 alkalommal ölthette magára a címeres mezt. Iváncsik Máté, Gergő idősebb fia is ott volt és szurkolt a tesónak.

A nagyszabású esemény játékmestere, Tokács Anikó, a Magyar Diák Sport Szövetség (MDSZ) Diákolimpiai Bizottság Kézilabda Albizottságának elnöke volt.

A szervező Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség bízik benne, hogy a következő idényben is lebonyolíthatja a fesztivált. Az idei tornák hangulata és népszerűsége is azt bizonyítja, nagy az igény az ehhez hasonló közösségi eseményekre.

0 Shares