Még kétséges a feljebb lépés

Maradéktalanul teljesítette a célkitűzést a Körmendi DMTE alakulata, hiszen az évad elején a bajnoki cím megszerzését tűzte ki a vezetőség. A csapat végül nem okozott csalódást, aranyérmet ünnepelhetett a Veszprém-Zala megyei női kézilabdabajnokságban.

A Körmendi DMTE 18 győzelemmel és két vereséggel abszolválta a 2021/22-es idényt, a megszerzett 36 ponttal pedig a dobogó legfelső fokát foglalhatta el. Meggyőző volt a gólkülönbsége is, a mezőny egészét tekintve a Körmend jegyezte a legtöbb találatot, 695-t, és kapta a legkevesebbet, 411-t. A csapat legeredményesebb góllövője Kiskós Kitti volt, aki 18 meccsen összesen 130 gólt ért el, amivel a góllövőlistán az előkelő nyolcadik helyen végzett.

Faragó András szakosztályvezető elmondta, egyértelmű céljuk volt az aranyérem megszerzése.

A csapat magja már régóta együtt játszik, az ifjúsági korú fiatalok pedig már a korábbi években hozzászoktak a felnőtt mezőnyhöz. Az évad másik fontos célja volt, hogy a tehetséges, feltörekvő fiatalokat beintegráljuk a felnőttek közé és ott megvessék a lábukat – tudtuk meg.

Faragó András úgy vélte, a szezon első felében a társaság kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Idegenben, Hajmáskéren kezdték a pontvadászatot, ahol ugyan tetemes hátrányba kerültek, ám óriási hajrával egyenlítettek, majd fordítottak. Ez a győzelem lendületet adott a csapatnak és a tél szünetig hibátlanul menetelt.

A tavaszi folytatás már kaotikusabbra sikerült. Betegségek és sérülések nehezítették a dolgunkat, így két vereség is becsúszott. Kikaptunk Zalaegerszegen (29-22), majd a fiatal Góna SZKKE Lenti gárdájától is (33-25). Sajnálom, hogy két ellenfelünk is lemondott egy-egy bajnokit (a Pacsai SE és a TVSE is visszalépett – a szerző.), amelyeket 10-0-s gólkülönbséggel és két ponttal megkaptunk, így nem minden meccs a pályán dőlt el. Annak viszont örülök, hogy a szezonzáró Hajmáskér elleni rangadó jól sikerült, magabiztosan 42-28-ra nyertünk és így bebiztosítottuk az aranyérmünket – összegzett a szakvezető.

Faragó András kitért rá, az idény egyik legfontosabb hozadéka, hogy a csapat védekezése szépen összeállt és arra alapozva több mérkőzést is el tudtak dönteni. Számukra a legnehezebb a sorozatban az volt, hogy egyáltalán nem ismerték ellenfeleiket, azok játékerejét, nem tudták, hol, mire számítsanak. Ráadásul több helyütt a pálya nem szabvány méretű volt, ami megnehezítette a dolgukat.

A szakvezető azt mondta, ugyan kivívták az NB II-es szereplés jogát, azonban a feljebb lépés több összetevőtől is függ. Szeretnének magasabb osztályban szerepelni, ám ehhez még sok mindenre szükségük lenne. 

0 Shares