Komoly kihívásokat teljesítettek

A női kézilabda Magyar Kupa egyik legizgalmasabb összecsapását, a rendes játékidőben döntetlennel záruló Ferencváros-Siófok elődöntőt veszprémi játékvezetők dirigálták. A Felhő Ferenc, Öcsi Tamás páros kiemelkedő évet tudhat maga mögött.

A Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében sem maradtunk veszprémiek nélkül, hiszen a Ferencváros-Siófok összecsapást a Felhő Ferenc, Öcsi Tamás kettős kapta meg.

Már néhány héttel a debreceni esemény előtt kiértesített minket a szövetség, hogy számítana ránk a Főnix csarnokban. Megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen rangos eseményen közreműködhettünk, komoly szakmai elismerést jelent – kezdte Felhő Ferenc. – Az elmúlt években egyre megbízhatóbb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtottunk és ahogy az idő haladt előre, úgy egyre komolyabb, nehezebb kihívások elé állítottak minket. Az idén több ilyen kifejezetten komplikált, játékvezetői szemmel nehéz összecsapáson közreműködtünk. Vezettünk a férfiaknál kiesési rangadót, a nőknél fontos helyezésekről döntő derbit. Mi fújtuk a Gyöngyös-Szeged csatát is, amely a pályafutásunk egyik legkülönlegesebb élménye volt – hangsúlyozta a sípmester.

A Gyöngyös-Szeged mérkőzésen telt ház és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat, ráadásul a hazaiak elképesztő elszántsággal vetették bele magukat a meccsbe. Szinte végig kontroll alatt tartották az ütközetet a Heves megyeiek és óriási meglepetésre, 30-28-ra nyertek. A játékvezetők munkáját mindkét fél dicsérte, a Felhő, Öcsi páros jól tette a dolgát.

Felhő Ferenc kiemelte, Veszprémben mindig is kiválóan működött a játékvezetők képzése, az ő párosukat is remek szakemberek készítették fel, majd segítették a pályájukon. Adódik a kérdés, hogy veszprémiként társával nincs-e hiányérzetük amiatt, hogy az egyik legjobb magyar csapatnak, a Telekom Veszprémnek csak elvétve vezethetnek mérkőzést. Erre a spori úgy reagált, szerencsére többször is közreműködhettek – Mocsai Lajos tanárúr szavaival élve – megyei lokálderbin, amikor a Veszprém a Balatonfüredi KSE-vel találkozott, igaz a Szeged elleni rangadót még nem fújtak.

Szóba került a nemzetközi porond is, ahol a Felhő, Öcsi páros már nem tud feladatokat kapni, túlkorosak ugyanis ehhez. A pályafutásuk egyik legnagyobb sztorija viszont éppen egy nemzetközi mérkőzéshez, a Telekom Veszprém-Nantes Bajnokok Ligája összecsapásról szól. A tavaly március elejére tervezett találkozót eredetileg a horvát Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica páros fújta volna, azonban az egyikük koronavírus tesztje pozitív lett. Az Európai Kézilabda Szövetség és a rendező Telekom is igyekezett tartalék játékvezetőket felhajtani, így kérték fel a Felhő, Öcsi kettőst.

Éppen halat pucoltam, amikor már zsinórban ötödször csörrent meg a telefonom. Gondoltam, én ezt az utolsó halat még megpucolom, ezen nem fog múlni, akárki keres is. A kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, láttam, Tamás keres, aki közölte, azonnal induljak Veszprémbe (Felhő Ferenc Balatonfüreden él – a szerző.). Meg is érkeztünk, be is öltöztünk, már csak a kezdő sípszó volt hátra, amikor az EHF delegált közölte, sajnos mégsem kezdődhet el az összecsapás, mert a játékosok közül többen találkoztak a folyosón a játékvezetőkkel, így kontaktak minősülnek. Nagyon közel álltunk életünk első és vélhetően egyetlen nemzetközi meccséhez, ám végül nem jött össze. Persze nincs bennünk hiányérzet, szeretnénk a magyar színtéren maradandót alkotni, izgalmas és kiélezett meccseken bizonyítani képességeinket – zárta gondolatait.

0 Shares