Bennmaradás a bronzérem árnyékában

Folytatjuk a mögöttünk hagyott évad Veszprém megyei sikereit bemutató sorozatunkat, ahol ezúttal az NB II-ben bronzérmet szerző Bajnok DSE Nemesvámos alakulatával foglalkozunk. Galambos Attila szakvezető szerint azonban nem a harmadik helyezés volt az idény legfontosabb eredménye.

A Bajnok DSE Nemesvámos nemcsak a felnőtt NB II-be nevezett, hanem ugyanezt a csapatot az NB I-es ifjúsági bajnokságban is versenyeztette.

Úgy vélem, a fiatalok fejlődése szempontjából az NB I-es ifi pontvadászat sokkal fontosabb, mint a felnőtt NB II – kezdte évértékelőjét Galambos Attila, a csapat vezetőedzője. – Ha lehetőségünk adódik a legmagasabb osztályban szerepelni, akkor azt biztosítani kell. Nyilván sokkal szerényebbek a lehetőségeink, mint az akadémiáknak, vagy azoknak a kluboknak, amelyek felnőtt élvonalbeli gárdát is működtetnek. Ettől függetlenül az NB I-es szereplés fenntartja a fiatalokban a belső motivációt, a céltudatosságot, hogy a legjobbak közé akarnak kerülni.

Galambos Attila leszögezte, egyáltalán nem ért egyet azzal, ha megelégszünk a középszerűséggel, és ha egy csapat képes helyt állni a legjobbak között, akkor ott kell elindítani és nem a második, vagy a harmadik vonalban.

A BDSE Nemesvámos az NB I-es ifjúsági bajnokságban a tizenkettedik helyen zárt, hét győzelemmel és tizenkilenc vereséggel, vagyis 14 ponttal. A tréner elmondta, remek mérkőzéseket vívtak és bár hosszan nyílt volt a csata a kiesőjelöltek között, de végül magabiztosan sikerült kivívni a bennmaradást.

Büszkék lehetünk rá, hogy oda-vissza sikerült legyőznünk a Győri ETO-t, hazai pályán megvertük a Fehérvárt, idegenben csupán egy góllal kaptunk ki a kiváló erőkből álló NEKA-tól. Előfordul, hogy vékony jégen táncolunk, már, ami a bennmaradást jelenti, de az egymást követő korosztályoknak inkább kihívást jelent, képesek-e megőrizni a tagságot az utánuk következőknek – magyarázta a tréner.

Galambos Attila hozzátette, elégedett az NB II-ben elért harmadik helyezéssel, ám maradt benne némi hiányérzet, kis dolgokon múlt, hogy nem tudtak előrébb végezni.

A mögöttünk hagyott évadban több játékos is kiemelkedőt nyújtott az edző szerint. Külön kiemelte Kreutz Kittit és Orbán Laurát, akik tagjai voltak a nemrégiben Krétán világbajnoki negyedik helyezést szerző ifjúsági strandkézilabda-válogatottnak. Előbbi a felnőtt keretbe is meghívást kapott, ott a kilencedik helyet érte el a csapattal.

Balogh Babett átlövő gólerős játékával emelkedett ki: a keleti és nyugati csoportok összevont góllövőlistáján a második helyezést szerezte meg.

Gál Dominika Győrben tanul, de ebben az idényben még Vámoson kézilabdázott. Az irányító rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és mindvégig biztos pontot jelentett a gárdában.

Nyilván plusz motivációt jelentene a lányoknak, ha a felnőtt csapatunk magasabb osztályban szerepelne, s talán nem is tudnák olyan könnyen elszipkázni a nagyok tőlünk a tehetségeket. Nemesvámos azonban egy aprócska egyesület a magyar kézilabdázás térképén, ahhoz, hogy mondjuk az NB I/B-ben el tudjunk indulni, legalább öt-hat tapasztaltabb felnőtt játékosra lenne szükségünk. Ennek anyagi hátterének biztosítása egyáltalán nem lenne reális vállalás – zárta gondolatait Galambos Attila.

0 Shares