Bajnoki címet ünnepelhettek

Nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás korosztályokban is rendkívül eredményesen szerepeltek a Veszprém megyei kézilabda csapatok. Ezúttal Gyévai Iván tanítványaira fókuszálunk: az Éles Kézisuli U16-os gárdája ugyanis bajnoki címet ünnepelhetett.

Az Éles KISE alakulata nyerte az U16-os első osztályú bajnokságot. Gyévai Iván együttese 25 győzelem mellett mindössze egyszer kapott ki. A megszerzett ötven ponttal magabiztosan, az üldöző FTC-re öt pontot verve nyerte meg a pontvadászatot.

Az évad első felében fej, fej mellett haladtunk a Ferencvárossal. Már rögvest az első fordulóban összekerültünk, akkor hatalmas csatában 22-21-re nyertünk. Ezt a két pontos előnyt vittük végig magunkkal. Aztán februárban következett a Fradi elleni idegenbeli összecsapás, amely gyakorlatilag sorsdöntőnek bizonyult. Sikerült hét góllal, 26-19-re diadalmaskodnunk, és innen már nem volt visszaút. Ugyan egyszer kikaptunk, az idény végén a későbbi bronzérmes PLER-től (31-28), de ez szerencsére nem befolyásolta a bajnoki címet – összegzett Gyévai Iván, a társaság vezetőedzője.

Az egy korosztállyal idősebbek az I. osztályú serdülő bajnokságban vettek részt. Nem volt velük szemben különösebb célkitűzés, ám a társaság nem vette félvállról a sorozatot és az előkelő negyedik helyet szerezte meg. Az elért eredményről a szakvezető azt mondta, egyáltalán nem számított arra, hogy versenyben lesznek a bronzéremért, azonban szereti az ilyen kellemes csalódásokat.

A tréner kiemelte, a csapata egyik legnagyobb erőssége az összeszokottság és az egymásért való küzdeni tudás. Azt mondta, a gárda nemcsak az edzéseken, hanem azon kívül is rendkívül összetartó. A játékban pedig azért tudtak a riválisok fölé emelkedni, mert a döntések meghozatalában tanítványai sokkal előrébb járnak, mint az ellenfelek. Könnyen képesek egymást helyzetbe hozni, jól veszik egymást észre a pályán, nem az önös érdekek vezérlik őket, hanem sokkal inkább a csapaté.

Elárulta azt is, engedélyezte a kapusainak, hogy egymás között cserélgessenek, azt kérte, nehéz helyzetben ne tétovázzanak, bátran merjenek változtatni. A hálóőrök, bár posztriválisok, mégsem irigyek egymásra, űzik, hajtják a társukat, és örülnek egymás védéseinek, sikereinek. Más posztokon is hasonló a helyzet, ami tovább erősíti a csapategységet.

A bajnoki aranyérmes alakulatból több játékos is kiemelkedően teljesített, így a korosztályos válogatottba is meghívást kapott. Például Sárközi Ádám kapus, Gulyás Gergő irányító-átlövő, Fazekas Máté balátlövő-irányító, Racskó Máté jobbátlövő. Pintér Koppány és Pintér Bulcsú pedig a korosztályos strandkézilabda-válogatottat erősíti, amely július 7-10. között Prágában az utánpótlás Európa-bajnokságon próbál szerencsét.

Persze a bajnoki címhez mindenki hozzátette, mindenkit dicséret illet – húzta alá a szakember.

Gyévai Iván elmondta, a csapat magja évek óta együtt játszik, szivacskézilabdás koruk óta. Az évek alatt több rangos nemzetközi tornán is szerepeltek, ahol ugyancsak bizonyították a srácok tehetségüket, ügyességüket. Rijekában horvát, szlovén és magyar ellenfelekkel megküzdve tornagyőzelmet értek el kétszer, egyszer pedig bronzérmet szereztek, míg Dániában, az egy évvel idősebbek között értek el tornagyőzelmet német és dán riválisokat két vállra fektetve nemrégiben.

A jövőre nézve Gyévai Iván elmondta, a cím kötelez, vagyis szeretnének a 2022/23-as bajnoki évadban is minél előrébb végezni a pontvadászatban.

0 Shares