Veszprém megye egyedülálló az országban

Vitathatatlan, hogy Veszprém megye a kézilabda sport fellegvára. Ha megnézzük a 2021/22-es évad összegzését, akkor láthatjuk, megyénk eredményességben, képzésben egyedülálló az országban.

A férfi élvonal eredményei önmagukért beszélnek: a Telekom Veszprém nünaszokkal alulmaradt a Pick Szegeddel szemben a bajnoki döntőben és csak ezüstérmes lett, viszont a dobogó harmadik fokát a Balatonfüredi KSE foglalhatta el, nyolc év után szerzett újra érmet az NB I-ben a tóparti gárda. A Fejér B.Á.L – Veszprém csapata pedig nagy bravúrt elérve bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol sporttörténelmi rangadót rendeztek, hiszen ellenfelük a Telekom Veszprém gárdája volt, így Veszprémbe került a Magyar Kupa arany-, és ezüstérme is, ezzel pedig a Fejér B.Á.L is nemzetközi kupa indulási jogot szerzett magának. 

Az NB I/B-ben a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia két csapata vett részt: a veszprémi fiatalok az előkelő hatodik helyen zártak, a fürediek pedig az alsóházban lettek másodikak.

Az NB II-ben óriási Veszprém megyei fölényről számolhatunk be: a KK Ajka zárt az élen és szerzett jogot a feljebb lépésre, mögötte második helyen végzett a Veszprémi KKFT U23-as együttese. A Várpalotai BSK éppen lemaradt a dobogóról, ugyanannyi pontot szerzett, mint a Győr, de riválisa jobb egymás elleni eredménnyel előrébb zárt.

A BFKA-Balatonfüred U23 ifjoncai itt a hetedik helyet szerezték meg, az Alsóörs pedig kilencedik lett.

A női NB II-ben szintén két Veszprém megyei állhatott fel a képzeletbeli dobogóra: a Veszprém Pannon SE történelmi aranyérmet ünnepelhetett, a BDSE-Nemesvámos pedig kiharcolta a bronzot.

Térjünk át az utánpótlás bajnokságokra. a férfi ifjúsági II. osztályban a KK Ajkának jár a taps, hiszen harmadik lett, mögötte negyedik helyen zárt a VKKFT II. A serdülő korosztályban a II. osztályban a Várpalota második helyezését kell kiemelni. Itt az Éles KISE a hatodik lett.

A fiú U16 I. osztályban is veszprémi bajnoki cím született, az Éles KISE szerezte meg. A BFKA-Veszprém a tabellán a negyedik pozíciót foglalta el, a BFKA-Balatonfüred pedig a hetediket.

Az U15-ben a Telekom Veszprém bronzérmes lett, az Éles KISE pedig hetedik.

Az U14-ben viszont bajnoki cím jutott a Telekom együttesének, az Éles KISE ebben a korcsoportban a harmadik helyezést érte el.

Női vonalon is akadnak megyei csapatok, amelyek nagyszerűen szerepelnek. Az ifjúsági I. osztályban a BDSE-Nemesvámos a tizenkettedik helyezést érte el hazánk legkiválóbb utánpótlás műhelyei között. A serdülőknél sem vallott szégyent, itt a kilencedik lett.

A nyáron pedig strandkézilabdában is kijutott a jóból: a nemesvámosiak közül Kreutz Kitti és Orbán Laura is strandkézilabda Európa-bajnoki selejtező tornát nyert ifjúsági korúként a felnőtt válogatott tagjaként, míg a fiúknál az Éles KISE testvérpárosa, Pintér Koppány és Pintér Bulcsú, valamint két BFKA-s akadémista Bálint Bence és Deák Bence szerzett Európa-bajnoki címet társaival Prágában.

Ha csak ezeket az eredményeket nézzük, és akkor még a diákolimpiai és valamennyi strandkézilabdás helyezést nem soroltuk fel, akkor láthatjuk, megyénk kimagaslik. Kiváló munka folyik a kisebb-nagyobb egyesületekben, büszkék lehetünk erre az évadra!

0 Shares