Sikeresen levizsgáztak a veszprémiek

Kötelező továbbképzésen vettek részt a Veszprém megyei versenybírók és az NB II-es játékvezetők.

A versenybírók számára Veszprémben tartottak képzést, ahol a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetséget tizenkilenc fő képviselte. A kötelező oktatáson egyébként az észak-dunántúli régió versenybírói vettek részt.

A jelenlévők meghallgathatták a veszprémi Soós Balázs, a Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi igazgatójának előadását az európai trendekről, a versenybírók elfogadott viselkedésformáiról és a szakmai elvárásokról. Ezt követően a versenykiírásokról tájékozódhattak a kézilabda-mérkőzések asztalszemélyzetének vezető tisztségviselői, majd a biztonságtechnikai elvárások kerültek fókuszba. Ezek után záróvizsgán adhattak számot a megtanultakról és a tudásukról a bírák. Végül a Veszprém megyeiek közül mind a tizenkilencen sikeresen teljesítették a számonkérést.

Szekszárdon találkoztak a Dunántúlon foglalkoztatott NB II-es játékvezetők, akiket az első osztályú utánpótlás-bajnokságokban is alkalmaznak. A Veszprém megyei Kézilabda Szövetség hét párost delegált az eseményre, ám a tizennégy főből tizenhárom sípmester tudott csak elutazni, egyikőjük igazoltan távol maradt.

A továbbképzés egyik leghangsúlyosabb részét képezte az új szabályok ismertetése. A sporik minden egyes módosítást lepontosítottak, kiveséztek, értelmeztek. Ez azért is volt fontos, mert a játékvezetőknek az utánpótlás-bajnokságokban is helyt kell állniuk és ott az NB I-es felnőtt bírákkal közösen egységes elvárást, követelményeket kell kialakítaniuk és olyan stabil hátteret kell biztosítaniuk, amely a fiatalok számára is egyértelmű, követhető.

Az NB II-es keretben szereplő játékvezetők számára is kötelező a Cooper-teszt, akárcsak az élvonalbeli kollégáiknak, de 100 méterrel lejjebb húzták meg a teljesítendő határszámot, mint az első osztályban.

A napot elméleti és videóteszt zárta, ahol valamennyi Veszprém megyei sípmester kiválóan teljesített, így a 2022/23-as évadban továbbra is tevékenykedhet.

0 Shares