Veretlen a Hajmáskér

Újabb győzelmével már a Start SE Hajmáskér vezeti a Zala megyei női kézilabda-bajnokság tabelláját.

Négy mérkőzést rendeztek a mögöttünk hagyott hosszú hétvégén a Zala megyei női kézilabda-bajnokságban. A Vasvár a Góna SZKKE gárdáját látta vendégül. Szorosan alakult az első negyedóra (5-5), azonban ezt követően egy 7-1-es szériával a vendégek elhúztak (6-12). A félidő végén 8-14-et mutatott a kijelző.

A fordulást követően is a Góna akarata érvényesült és pillanatok alatt tetemesre hízott a differencia (13-24). Ekkor a hazaiak zsinórban vágott öt találattal ismét közelebb zárkóztak (43. perc: 18-24), de Március Boglárka gólerős játékával újból ellépett a Góna (20-29). Végül a vendégek magabiztos és fölényes győzelmet ünnepelhettek (26-36).

A hazaiaknál Dancz Tamásné nyolc gólt szerzett, míg a túloldalon Március Boglárka tizenegy, Szabó Zsanett pedig tíz találattal vett ki részét a sikerből.

Rendkívüli izgalmakat hozott a Zalaszentgrót és a Tapolca VSE találkozója. Az első félidő közepéig felváltva vezettek a csapatok, 7-7 után azonban 10-7-re ellépett a házigazda. A TVSE nem hagyta annyiban és a félidő végére visszajött a meccsbe (11-11).

A térfélcsere után 16-16-ig fej, fej mellett haladtak a küzdő felek. A Tapolca egy 4-1-es sorozattal 20-17-re meglógott, de az 53. percben már ismét szoros volt (22-23). Négy perces gólcsendet követően Németh Benigna villant kétszer és ezzel eldöntötte a Tapolca javára a mérkőzést.

A Zalaszentgrót csapatából László Evelin nyolc találatot ért el, a TVSE gárdájából Egri Nikoletta és Németh Benigna is ötször vette az ellenfél kapuját.

Gólzáporos mérkőzést vívott a Start SE Hajmáskér és a Balatonboglár. Az első etapban ugyan már 11-7-re is vezetett a Hajmáskér, végül azonban 17-17-es állással vonultak pihenőre a csapatok. A szünet után felváltva vezettek a küzdő felek, majd a 38. percben az addig gólerős Kovács Angéla piros lapot kapott. Szerencsére ez sem vetette vissza a hazaiakat, akik Szórády Zsuzsa és Horváth Kitty remek játékával 28-25-ös előnyt építettek. A hátralévő időben a Start SE ügyesen őrizte előnyét és végül teljesen megérdemelten nyert 38-34-re a jó erőkből álló Boglár ellen.

A hazaiaknál Horváth Kitty tizenegy, a vendégeknél Szász Kármen tizenkét gólt szerzett.

Villámrajtot vett az Úrkút a Páterdomb vendégeként: a 11. percben 1-7 állt az eredményjelzőn. A különbség túlontúl megnyugtatta Gátvölgyi Balázs tanítványait és a 20. perchez érve már 6-8-ra állt a meccs. Sikerült egy időkérés után rendezni a sorokat és a félidő végéhez közeledve ismét az Úrkút volt magabiztosabb. A második játékrészben próbált tapadni ellenfelére a Páterdomb (16-20), azonban a 48. perchez érve már 17-24 volt az eredmény. Ráadásul Fitos Eliza piros lappal kiállt, s ezt követően már csak egy csapat volt a pályán: az Úrkút remek hajrával állva hagyta ellenfelét és könnyedén győzött (24-33).

A házigazdáknál Mester Anita nyolc gólt lőtt, az Úrkút részéről Rieger Hanna tizennégy találatot jegyzett.

A tabella állása: 1. Start SE Hajmáskér 8, 2. Egerszegi KK 8, 3. Körmendi DMTE 6, 4. BBSC Balatonboglár 6, 5. Góna SZKKE 6, 6. Úrkút SK 5, 7. Tapolca VSE 4, 8. Vasvár SE 3, 9. Páterdomb LSC 2, 10. Zalaszentgrót 0, 11. Kilián DSE 0.

0 Shares