Irány az élmezőny!

Új edzőjével és újjáalakult csapatával a mezőny első felét célozza meg a Tapolca VSE (TVSE) alakulata a Zala megyei női kézilabda-bajnokságban.

A TVSE még 2016-ban esett ki az NB II-ből, azóta a megyei bajnokságban szerepel. Antalné Renner Irén technikai vezető elmondta, az idei szezonra újjáalakult a csapat, ráadásul végre sikerült egy állandó edzőt is igazolni. Klespitz Róbert Ajkáról tette át a székhelyét, s az új tréner érkezésével új impulzusokat kaptak a lányok is, jelenleg húsz fő alkotja a felnőtt együttest.

Szeretnénk a tizenegy csapatot számláló mezőny első harmadában végezni, vagyis a negyedik, ötödik helyet céloznánk meg – közölte a technikai vezető. – Klespitz Róbert szerződtetésével hosszútávú munka kezdődött meg. Úgy gondoljuk, lépésről lépésre haladva építenénk fel magunkat. Jövőre is mindenképpen a megyében szeretnénk szerepelni, de akkor már erősebben, mint most. Talán két-három év múlva már lesz olyan keretünk, amellyel az NB II-ben is meg tudjuk vetni a lábunkat. Az ificsapat megerősítése sem maradhat el, az is Klespitz edző feladata.

Antalné Renner Irén hozzátette, az elmúlt években egyre népszerűbbé vált egyesületük a városban és a környékén. Ezt jelzi az is, hogy szépen gyarapodnak az utánpótlás alakulatok létszáma. Bizakodva tekintenek a jövő elé, és remélik, hogy hamarosan ismét az NB –s bajnokságban szerepelhetnek.

A TVSE az eddigi négy fordulóból egyszer nyert és háromszor kikapott. Kikapott a Gónától (31-25), majd legyőzte a pápai Kilián DSE-t (33-21). Ezt követően alulmaradt hazai pályán az Egerszegi KK-val szemben (15-21), majd a Vasvárral szemben sem sikerült a pontszerzés (24-33). Most a tabella nyolcadik helyén áll a gárda.

0 Shares