Ősi: ötvennél is több gól!

Már csak egy hibátlan alakulat maradt a Veszprém megyei férfi kézilabda-bajnokságban, ahol a listavezető Simontornya makulátlan mérleggel vezeti a mezőnyt. A nőknél viszont az Egerszegi KK és a Start SE Hajmáskér is pontveszteség nélkül áll.

Három mérkőzést rendeztek a férfiaknál a mögöttünk hagyott hétvégén.  A LUKE – némi meglepetésre – két vállra fektette az Egerszegi KK-t. A félidőben 13-8-ra vezetett a házigazda, s ezt a különbséget sikerült megtartania a lefújásig. A hazaiak legeredményesebb játékosa Kiss Gergely volt nyolc találattal, a zalaiaknál Koltai Dániel öt gólt szerzett.

A hibátlan Simontornya a keszthelyi Georgikon DSE-t látta vendégül. A hazaiak gólerős játékkal 19-13-ra elhúztak a szünetre. A térfélcserét követően igyekezett tartani a lépést a Keszthely, s bár ezt a játékrészt egy góllal megnyerte, végül a pontszerzésre nem volt esélye. A Simontornya gárdájából Csendes Flórián kilenc gólig jutott, a balatoniaknál Szakonyi Balázs tizenegy találatot jegyzett.

Megyei rangadón fogadta a TVSE az Ősit. Gólzáporos első félidőt láthattunk, az Ősi 25-14-re elhúzott. A második etapban tovább folytatta a gólgyártást a bajnokaspiráns Ősi és rendkívül magabiztos, 53-30-as diadalt aratott. A hazaiaknál Czetti Gergely nyolcszor vette be a rivális kapuját, míg a túloldalon Honyecz Gábor tizenhatszor, Pavelka Zsolt tizenkétszer talált be.

A Zala megyei női pontvadászatban villámrajtot vett a címvédő Körmend a Páterdomb LSC-vel szemben (10-0). Sőt, az első játékrészben sikerült tovább növelni ezt a differenciát (23-8). Szünet után sem változott a játék képe, a hazaiak esélyt sem hagytak ellenfelüknek és fölényes győzelemmel gyűjtötték be a két pontot. A Körmend legeredményesebbje Kiskós Kitti volt, kilenc góllal, a riválisnál Mester Anita nyolc gólt lőtt.

Nagyszerű csatát hozott az Úrkút és a Start SE mérkőzése. Az első húsz perc szoros csatát hozott, egyik fél sem tudott elhúzni (8-8). A játékrész végére azonban a hajmáskériek tempót váltottak és 14-10-re elléptek. A második etapban nem tudott felzárkózni az Úrkút, 13-17 után ismét meglódult a Start SE, s előbb 16-24-re, majd 18-28-ra is meglógott. A végén egyértelmű volt a vendégek sikere. Az Úrkút legjobb góllövője Ilowski Liza volt hét találattal, a Start SE-ből Horváth Kitty és Borsos Dóra is hétszer volt eredményes.

Kiélezett meccset hozott a Góna és az Egerszegi KK találkozója. A szoros első percek után a vendégek remek játékkal 14-10-re elhúztak. Fordulás után azonban a Góna minden követ megmozgatott az egyenlítés érdekében, ami az 53. percben sikerült is (21-21). Balogh szerezte vissza a vezetést, és hiába kért időt a Góna, nem sikerült újból egalizálni, a mérkőzést pedig Bozzai találata lezárta. A hazaiaknál Március Boglárka hét gólt szerzett, az egerszegieknél Gotthard Klaudia és Hári Eszter is hat találatot ért el.

Jól kezdett a Tapolca a Vasvár ellen, hiszen a 18. percben 9-9-re állt az ütközet. Sajnos azonban ezzel el is lőtte minden puskaporát, a Vasvár ugyanis a félidő végére 16-12-es előnyt épített. A második részben a TVSE ismét belendült, 16-18-ra felzárkózott, de a vendégek ismét ritmust váltottak és újra öt góllal elhúztak (19-24). A végére nem maradt ereje a tapolcaiaknak, a Vasvár pedig ezt kihasználva 33-24-re nyert. A hazaiaknál Dorfinger hét gólt lőtt, a vasváriak közül Káldi Réka tíz találatig jutott.

0 Shares