Rangadót nyert a Hajmáskér

Három fordulót követően még három alakulat hibátlan a Zala megyei női kézilabda-bajnokságban.

A pápai Kilián DSE továbbra is pont nélkül áll, ezúttal a BBSC Balatonboglár csapatától kapott ki. A Pápa harminc perc után négygólos hátrányba került (13-17), és a folytatásban sem tudott felzárkózni. A Boglár 39-30-ra nyert. A hazaiak közül Mózes Fanni kilenc gólt lőtt, a túloldalon Szász Kármen és Katona-Kiss Erzsébet is nyolc találattal járult hozzá a győzelemhez.

Megszerezte első pontját az Úrkút SK. A Vasvár elleni találkozón Gátvölgyi Balázs tanítványai nagyot küzdöttek, a szünetig 12-10-es állás alakult ki. A második etapban végig fej, fej mellett haladtak a küzdő felek, ám nem bírtak egymással és 25-25-ös döntetlenben egyeztek ki. Az úrkútiak részéről Rieger Hanna nyolc góllal jelentkezett, a Vasvár csapatából Kelemen Anita hétszer talált be.

Hatalmas csatát hozott az Egerszegi KK és a Balatonboglár összecsapása. A zalaiak rendkívül magabiztos játékkal rukkoltak elő és 21-14-es előnyt építettek a szünetig. A jelentős különbség túlontúl megnyugtatta az Egerszeg játékosait, egyre több hiba csúszott be és visszajött a meccsbe a Boglár. Izgalmas hajrában végül a házigazda szerezte meg a két pontot (33-32). Gotthárd Klaudia tíz, Balogh Vanda kilenc gólt ért el, a Boglár részéről Katona-Kiss Erzsébet kilenc, míg Szász Kármen nyolc találatot tudott szerezni.

Nem kímélte ellenfelét a Start SE Hajmáskér. Már az első félidőben állva hagyta a Páterdomb LSC gárdáját a Hajmáskér (9-16), és a pihenőt követően sikerült tovább növelni a differenciát (22-35). A hazaiaknál Gáspár Klaudia tizenegy gólja is kevés volt a pontszerzéshez, a vendégeknél Horváth Kitty és Kovács Angéla neve mellett is kilenc-kilenc találat szerepel.

A Tapolca nyerte a megyei rangadót a Kilián DSE ellen. Az első félidőben nem engedték el egymás kezét a küzdő felek, ott lihegtek egymás nyakán (10-9). A térfélcsere után viszont a Tapolca átvette az irányítást és meggyőző játékkal 33-21-re könnyedén nyert. A sikerből Egri Nikoletta kilenc góllal vette ki részét, a pápaiaknál Mózes Fanni hét gólt lőtt.

A harmadik körben a fiatal Balatonboglár nem kímélte ellenfelét, a Vasvárat. A vendégek gyors játékkal 10-4-re elhúztak, a Vasvár hiába kért időt, nem tudta felvenni a vendégek ritmusát. A balatoniak megérdemelten léptek el 20-10-re. A szünet után tovább nőtt a két fél között a különbség, a 35. percben már 12 góllal vezetett a Boglár. A Vasvár nem tudta feltartóztatni a boglári rohamokat, így a vendégek megérdemelten nyertek 38-24-re. A Vasvár gárdájából Káldi Réka kilencszer, a Balatonboglárból Schmal Lídia szintén kilencszer talált be.

Beragadt a rajtnál a Tapolca, így mindössze hat gólig jutott az első félidőben az Egerszegi KK ellenében. A Zala megyeiek sem brillíroztak a gólszerzéssel, így az első játékrész 6-10-es állással ért véget. Öt zalai gólra egy válasz sem érkezett a szünet után, 6-15, innen pedig már nem tudott felállni a Tapolca. A meccs végén 15-21-t mutatott az eredményjelző. A TVSE-ből Csillag Virág háromszor talált be, a zalaiaknál Balogh Vanda hétszer volt eredményes.

Továbbra is nyeretlen a pápai Kilián DSE, amely legutóbb a Góna SZKKE gárdájával mérte össze tudását. Szorosan kezdődött a találkozó, azonban 4-4 után zsinórban hármat vágott a Góna és elhúzott (4-7). A hazaiak nagy szívvel küzdve kiegyenlítettek, ám egy újabb rossz széria után ismétz a vendégek kerültek előnybe. A félidőben 12-17 állt a kijelzőn. A második játékrészben sem tudott közelebb zárkózni a Kilián, Kovács piros lapja után pedig 20-31-re módosult az állás. Végül a Góna 33-22-re nyert. Forsthoffer Tímea hét gólt szerzett a pápai színekben, a Góna csapatából Március Boglárka tizenháromszor, Kovács Judit tízszer volt eredményes.

Hatalmas csatában egy góllal győzte le a Start SE Hajmáskér a címvédő Körmendet. Az első negyedórában fej, fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik fél vezetett. A félidő derekán 7-9-re ellépett a Körmend, ám 11-10-nél már a hazaiaknál volt az előny. Az első játékrész végén 11-11-re álltak a csapatok. A térfélcsere után sem tudott egyik fél sem jelentős előnyt kicsikarni, újból felváltva vezettek a küzdő felek (16-16). A hajrához érve kettős emberhátrányba került a Start SE, azonban ügyesen kivédekezte (20-21). Horváth Kitty ragadta magához az irányítást, zsinórban öt gólt szerzett, s feltartóztathatatlan produkciójával 25-23-as eredményt ért el a Hajmáskér. Az utolsó percben Kiskós Kitti szépített, de a Hajmáskér végül 25-24-re nyert és nagyon fontos győzelmet szerzett. Horváth Kitty tizenkét góllal csapata legjobbja volt, a körmendieknél Kiskós Kitti hat gólt lőtt.

A tabella jelenlegi állása: 1. Egerszegi KK 6, 2. BBSC Balatonboglár 4, 3. Góna SZKKE 4, 4. Start SE Hajmáskér 4, 5. Körmendi DMTE 2, 6. Tapolca VSE 2, 7. Páterdomb LSC 2, 8. Úrkút SK 1, 9. Vasvár SE 1, 10. Zalaszentgrót 0, 11. Kilián DSE 0.

0 Shares