Váratlanul kikapott az Ősi

Fordulatos találkozókat hozott a Veszprém megyei férfi kézilabda-bajnokság második és harmadik fordulója.

Nagy verésbe szaladt bele a Tapolca Keszthelyen. Már az első játékrészben tetemes különbség alakult ki a két csapat között (26-8), de a másodikban tovább nőtt a differencia. A Keszthely 50-22-re nyert, ráadásul két játékosa is több mint tíz gólt szerzett. Szakonyi Balázs tizenhatszor (!) volt eredményes, míg Csizy Gergő tizenkét alkalommal mattolta a tapolcai kapust. A vendégek részéről Nagy György tizenegy gólt lőtt.

Nem várt vereségbe szaladt bele a bajnokaspiráns Ősi Andreotti SE csapata, amely a LUKE otthonában kapott ki. A hazaiak 10-7-re megléptek harminc perc játék után. A vendégek a szünet után sem tudtak újítani, csak futottak az eredmény után és a különbség a meccs végéig megmaradt (25-22). A bravúros sikerhez Kiss Gergely hét, Babati Szabolcs pedig hat góllal járult hozzá. Az Ősi gárdájából Honyecz Gábor hét gólt szerzett.

Továbbra is hibátlan a Simontornya együttese, amely most az Egerszegi KK-val mérte össze erejét. A házigazda végig magabiztosan kézilabdázott, s az első félidő végén megérdemelten vezetett 16-12-re. A térfélcserét követően sem hagyta közelebb zárkózni ellenfelét és végül 29-22-re diadalmaskodott. Csendes Flórián volt a mezőny legeredményesebbje nyolc góllal, a zalaiak közül Góth Ferenc hat találatot jegyzett.

A harmadik körben a listavezető Simontornya a TVSE otthonában lépett parkettre. Remekül kezdtek a vendégek, 5-1-re elhúztak, s ez a különbség a 17. percig meg is maradt (6-10). Ekkor a simontornyai Pap megkapta harmadik kétperces büntetését, s az emberelőnyt kihasználva Tulok góljaival a Tapolca felzárkózott (8-10). A vendégek azonban gyorsan visszaállítottak négygólos differenciát (14-18). A szünet után 6-1-es szériával 15-23-ra elhúzott a listavezető, amely ezután már csak az előny megtartására törekedett (29-37). A hazaiaknál Tulok Levente 10 gólig jutott, az SKK legeredményesebbje Ardelán Kristóf volt hét találattal.

A bajnoki címre vágyó Ősi a jó erőkből álló Egerszegi KK-hoz utazott a harmadik fordulóban. Ignácz Krisztián tanítványai a gólzáporos első félidő végén 20-1-6-ra vezettek. A térfélcserét követően sem állt le az Ősi, nagy tempót diktálva, s a tizennégy gólt szerző Honyecz Gábor vezérletével 39-29-re diadalmaskodott. A hazaiaknál Góth Ferenc, Gotthárd Ervin, Miklós Gábor hat-hat gólt ért el.

A tabella jelenlegi állása: 1. Simontornya 6 pont, 2. Ősi Andreotti SE 4, 3. Georgikon DSE 2, 4. Egerszegi KK 2, 5. LUKE 2, 6. TVSE 0.

0 Shares