Rangos elismerések

A legutóbbi élvonalbeli városi kézilabda rangadón, a Fejér-B.Á.L. és a Telekom Veszprém összecsapásának szünetében két rangos elismerést osztott ki a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség.

A veszprémi kézilabdás élet egyik emblematikus egyénisége volt Szabó József, Cubi, akinek halála 2019-ben mélyen megrendítette a helyi és az országos közösséget egyaránt. A megyei szövetség ezt követően örökös tagjáról, az egykori játékvezető és versenybíróról egy rangos díjat nevezett el. Az elismerést minden esztendőben az a játékvezető kapja, aki az előző évben kimagaslóan sokat tett a Veszprém megyei játékvezetőkért, a szakma népszerűsítéséért, a fiatalok felkarolásáért. A Szabó József, Cubi-díjat ezúttal az NB I-es kerettag, Bóna Szabolcs érdemelte ki.

Bóna Szabolcs (b) és Szabó Zsolt (j)

Rózsa Lászlót, korábbi játékvezetőt és versenybírót pedig azért jutalmazták meg, mert ötven éve a sportág szolgálatában áll. Rózsa László 1972-ben kezdte játékvezetői pályafutását, akkor még a megyei pontvadászatban, 1975-től az NB II-es keret, majd 1978-tól az NB I/B-s keret tagja volt. Az NB I-es sípmesterek közé 1982-ben került be, s ott húsz éven át tevékenykedett sokak megelégedésére. Ezt követően a Magyar Kézilabda Szövetség Játékvezetői Bizottságának tagja volt egészen 2011-ig. Tavaly szeptemberig pedig a Játékvezetői Bizottság ellenőreként segítette a szövetség munkáját. Jelenleg versenybíróként tevékenykedik.

Rózsa László (b) és Németh Csaba (j)

Az elismeréseket Németh Csaba, a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség elnöke adta át.

Tóth Károly, Németh Csaba, Bóna Szabolcs, Szabó Zsolt, Rózsa László
0 Shares