A vártnál könnyebben nyert az Ősi

A Veszprém megyei férfi kézilabda-bajnokságban az Ősi nagyszerű meccsen győzött és már listavezető. A Zala megyei női bajnokságban továbbra is fej, fej mellett halad a hibátlan Start SE Hajmáskér és a zalaegerszeg.

Hatalmas csatát hozott a Georgikon DSE és az Egerszegi KK bajnokija. A félidőig két gólos előnyt harcoltak ki a házigazdák (17-15), de a vendégek nem hagyták magukat leszakítani és végig szívósan tapadtak ellenfelükre. Izgalmas hajrában végül a Georgikon 30-29-re nyert. A keszthelyiek legjobb góllövője Jenei Botond volt, aki tizenegy találatot ért el, míg a másik oldalon Góth Ferenc nyolc gólt lőtt.

Továbbra is nyeretlen a Tapolca VSE alakulata, amely ezúttal a LUKE otthonában maradt alul. A Nagykanizsa már az első etapban tetemes előnyre tett szert (21-11), és a szünet után sem állt le a gólgyártással. A fiatal Tapolca nem igazán tudta megnehezíteni ellenfele dolgát (43-26). A hazaiaknál Timár Bálint nyolc gólt ért el, a TVSE legeredményesebbje Nagy György volt, aki tizenegy gólt lőtt.

Rangadót nyert a bajnoki címre törő Ősi Andreotti SE a Simontornyával szemben. Az Ősi remek teljesítményekkel és gólerős játékkal 17-13-ra elhúzott. A hazaiak a térfélcserét követően is nagy tempóban kézilabdáztak és végül a vártnál nagyobb különbséggel, 41-28-ra nyertek. Az Ősi gárdájából Honyecz Gábor ezúttal is kitett magáért, tizenhat találatot szerzett. A Simontornya csapatából Lampert Csaba hét gólt lőtt.

A tabella állása: 1. Ősi 8, 2. Simontornya 8, 3. LUKE 6, 4. Georgikon DSE 4, 5. Egerszegi KK 2, 6. TVSE 0.

A női mezőnyben igen mozgalmasan telt a mögöttünk hagyott hétvége: hat mérkőzést is rendeztek a Zala megyei pontvadászatban.

Egy híján nyolcvan gól esett az Egerszegi KK és a Kilián DSE összecsapásán. Az eddig hibátlan zalaiak a játék minden elemében felülmúlták riválisukat és már az első harminc percben tetemes különbséget harcoltak ki (29-13). A folytatásban sem vettek vissza a tempóból az egerszegiek és 53-26-ra, hatalmas különbséggel nyertek. Gotthárd Klaudia tizenegy góllal vette ki részét a sikerből, a pápaiknál Erdélyi Nóra kilenc gólt vágott.

Továbbra is őrzi veretlenségét a listavezető Start SE Hajmáskér, miután a legutóbbi fordulóban a Tapolca VSE-t múlta felül. A tizenhárom gólt szerző Horváth Kitty vezérletével az első játékrészben 18-10-re vezetett a Hajmáskér és végül 33-20-as könnyed győzelmet könyvelhetett el. A Tapolca részéről Mustos Klaudia hét gólt ért el.

Keményen megküzdött a győzelemért a Góna SZKKE a sereghajtó Zalaszentgróttal szemben. A vendégek az első harminc perc végén 15-14-re vezettek, de előnyüket sem tudták megtartani. A térfélcsere után minden labdáért nagy csata zajlott, s végül a Góna 28-25-re nyert. Március Boglárka tíz gólja sokat hozzátett a Góna sikeréhez, a másik oldalon Lászlóné Horváth Krisztina kilenc találatot jegyzett.

Fontos sikernek örülhetett a Kilián DSE a Vasvár ellen. A két csapat az első félidőben döntetlenre végzett (17-17), aztán a pápaiak harcos játékkal kicsikarták a győzelmet (33-31). Pődör Patrícia tizenhárom gólja kiemelkedett a mezőnyből, de a vasvári Dancz Tamásné tizenkét találatáért is jár a taps.

A Páterdomb LSC-nek nem jutott pont a Balatonboglár ellen. A tópartiak a szünetig 22-14-re húztak el, s ezt a különbséget tovább növelték a második játékrészben. A végén 28-41-es állást mutatott a kijeltő. Gáspár Klaudia és Mester Anita kilenc-kilenc gólt ért el, a másik oldalon Schmal Lídia szintén kilencszer mattolta az ellenfél kapusát.

Az Úrkút nagyszerű játékkal gyűjtötte be a két pontot a címvédő Körmenddel szemben. Már az első harminc percben hatgólos előnyre tett szert (19-13), és ügyesen tartva a különbséget végül 31-26-ra diadalmaskodott. Az Úrkút részéről Rieger Hanna volt a legeredményesebb hét góllal, a túloldalon Kiskós Kitti tíz találatot szerzett. A tabella állása: 1. Start SE Hajmáskér 10, 2. Egerszegi KK 10, 3. Balatonboglár 8, 4. Góna SZKKE 8, 5. Úrkút SK 7, 6. Körmendi DMTE 6, 7. Tapolca VSE 4, 8. Vasvár VSE 3, 9. Páterdombi LSC 2, 10. Kilián DSE 2, 11. Zalaszentgrót 0.

0 Shares