Helycsere a dobogón

Továbbra is tartja listavezető helyét az Ősi Andreotti a férfiaknál, de mögötte helycsere történt, a LUKE feljött a második helyre a megyei kézilabda-bajnokságban. A nőknél a Start SE Hajmáskér szintén vezeti a tabellát.

Idegenben szerzett értékes győzelmet az Ősi Andreotti a Veszprém megyei férfi pontvadászatban, miután a keszthelyi Georgikon DSE ellen 18-15-ös hátrány után 32-28-ra nyerni tudott. A hazaiak részéről Szakony Balázs tarthatatlannak bizonyult, összesen tizenhárom találatot szerzett. Az Ősi részéről ketten is tíz gól fölött teljesítettek: Pavelka Zsolt tizenegyszer, Honyecz Gábor tizenkétszer mattolta a keszthelyi kapust.

Rangadót nyert a LUKE az eddig második helyen álló Simontornya ellen. A házigazda már az első játékrész végére tetemes előnyt szerzett (17-12), s bár a csere nélkül felálló Simontornya mindent megpróbált, nem tudott felzárkózni (34-32). A győzelemből Hóbor Dávid nyolc góllal vette ki részét, míg a Simontornya alakulatából Molnár Bence tízszer volt eredményes.

A Tapolca sajnos továbbra sem tudta megszerezni első pontjait, most az Egerszegi KK gárdájától kapott ki. A szünetig a zalaiak csak kétgólos előnyt szereztek (12-14), azonban a különbséget a folytatásban tovább növelték (31-36). A TVSE legeredményesebbje Nagy György volt tíz találattal, a másik oldalon Góth Ferenc szintén tíz gólt lőtt.

Az állás: 1. Ősi 10 pont, 2. LUKE 8, 3. Simontornya 8, 4. Georgikon DSE 4, 5. Egerszegi KK 4, 6. TVSE 0.

A Zala megyei női bajnokságban nehéz meccsen gyűjtötte be a két pontot a Start SE Hajmáskér a Góna SZKKE ellen. Ugyan a hazaiak elhúztak 5-2-re, ám a Góna többször is felzárkózott egy találatra (7-6). Hullámzott a játék, a 24. percben már 12-8-ra állt a meccs, ám a játékrész végén már csak egy volt közte (14-13). A második etapban a Góna Borsos Kata góljaival kiegyenlített (16-16). A 46. per4cig fej, fej mellett haladtak a csapatok (20-20), aztán a Hajmáskér egy jó szériával meglépett 23-20-ra. A hajrához érve azonban ismét nyílt volt a meccs (25-25). Horváth Kitty vette hátára csapatát, azonban nem dőlhetett hátra a házigazda, a 60. percben 28-27-et mutatott a kijelző. Elképesztő izgalmak után végül a Start SE örülhetett (30-28).

A Hajmáskér gárdájában Horváth Kitty és Kovács Angéla 10-10 gólt jegyzett, míg a vendégek részéről Március Boglárka kilenc találatot ért el.

A sereghajtók csatáját a Zalaszentgrót nyerte a pápai Kilián DSE ellen. A pápaiak kezdtek jobban (1-3), azonban a zalaiak gyorsan átvették a vezetést. Egyik csapat sem tudott elhúzni, de 8-8 után a Zalaszentgrót öt góljára egyetlen válasz sem érkezett (13-8). A félidő végére a nagy szívvel harcoló Kilián visszajött a meccsbe (16-14). A második játékrészben aztán a hazaiak állva hagyták ellenfelüket és gyors, gólerős játékkal előbb 24-17-re, majd 28-18-ra elhúztak. Innen már jól őrizték előnyüket és végül magabiztos győzelmet könyvelhettek el (38-25).

Küzdelmes összecsapást vívott a Páterdomb LSC a Tapolca VSE-vel. A hazaiak 9-5-re elléptek, de a TVSE feljött 10-9-re. A félidő végén 12-12-re állt a meccs. Rövid időre a Tapolca átvette a vezetést, 17-19 után viszont a hazaiak jöttek lendületbe (19-19). A Páterdomb ezután ismét fokozatot váltott és 27-23-nál már egyértelmű volt, hogy megnyeri a találkozót. A 27-24-es győzelem egy kovácsa a tizenhárom találatig jutó Gáspár Klaudia volt. A Tapolca részéről Mustos Klaudia nyolc találatot ért el.

Az Egerszegi KK továbbra is őrzi veretlenségét, miután a Vasvárt legyőzte. Fordulatosan alakult az első etap, többször vezetett a Zala megyei vendégcsapat, de a Vasvár újra és újra egyenlített, sőt fordítani is tudott. A játékrész végén 14-17-re állt a meccs. Szünet után a Zalaegerszeg begyújtotta a rakétákat és végül simán hozta a kötelezőt. A hazaiaknál Bősze Boglárkát kell kiemelni nyolc góljával, a zalaiaknál Gotthárd Klaudia tucatnyi góllal járult hozzá a sikerhez.

Az állás: 1. Start SE Hajmáskér 10, 2. Egerszegi KK 10, 3. BBSC Balatonboglár 8, 4. Góna SZKKE 8, 5. Úrkút SK 7, 6. Körmendi DMTE 6, 7. Tapolca VSE 4, 8. Páterdomb LSC 4, 9. Vasvár 3, 10. Zalaszentgrót 2, 11. Kilián DSE 2.

0 Shares