Már három pont az Ősi előnye

Pontot vesztett az Ősi riválisa, a Simontornya, így az Andreotti előnye három pontra nőtt a Veszprém megyei férfi kézilabda-bajnokságban. A nőknél a Zala megyei pontvadászatban továbbra is fej, fej mellett halad a két hibátlan csapat, a Start SE Hajmáskér és az Egerszegi KK.

A listavezető Ősi Andreotti a LUKE gárdáját fogadta. Ignácz Krisztián tanítványai már az első játékrészben komoly előnyt harcoltak ki, 14-7-tel fordultak a csapatok. A második félidőben sem vett vissza a tempóból a hazai alakulat és a tíz gólig jutó Pavelka Zsolt vezérletével magabiztos sikert könyvelhetett el (35-19). A másik oldalon Hóbor Dávid volt a legeredményesebb gólszerző, öt találattal.

Végletekig kiélezett, izgalmas összecsapást vívott az Egerszegi KK és a második helyen álló Simontornya. Már az első etap is gólzáport hozott, 23-19-re vezetett a házigazda. A térfélcsere után visszajött a meccsbe a vendégcsapat, elképesztő hajrát láthattak a nézők, ahol mindkét félnek esélye volt a két pont begyűjtésére. Végül a riválisok kiegyeztek döntetlenben (37-37). A zalaiaknál Egyed Péter és Koltai Dániel egyaránt hat-hat gólt lőtt, a csere nélkül kiálló, Simontornya csapatában Modok László tizenkét találatot szerzett.

Továbbra is nyeretlen a TVSE együttese, amely a Georgikon DSE-től kapott ki hazai pályán. A keszthelyiek 22-9-re elhúztak, aztán a szünet után sikerült tovább növelniük a különbséget (25-45). A tapolcaiaknál Nagy György, Tulok Levente tíz-tíz találatot ért el, míg a Keszthely legjobbja, Szakonyi Balázs volt, tizenhét góllal.

A tabella állása: 1. Ősi Andreotti 12, 2. Simontornya 9, 3. LUKE 8, 4. Georgikon DSE 6, 5. Egerszegi KK 5, 6. TVSE 0 pont.

Villámrajtot vett a Góna SZKKE a Páterdombi LSC-vel szemben, a 17. percben már 11-3-ra állt a meccs. Több mint tizenegy percig nem tudott gólt elérni a vendéggárda, míg a hazaiak tovább folytatták a gólgyártást és a félidő végére 20-7-re vezettek. A játék képe a második felvonásban sem változott, a Góna fölényes győzelmet könyvelhetett el. A Góna csapatából Ács Karolina nyolc gólt lőtt, a Páterdombi LSC-től Gáspár Klaudia hét találatig jutott.

Nem kímélte ellenfelét a Start SE sem, a Kilián DSE otthonában nagyarányú sikert könyvelhetett el. A hajmáskériek már az első negyedóra végén 15-7-re vezettek, sőt a 22. percben 18-8-ra. A félidő végén 13-24-et mutatott a kijelző. A pápaiak a második részben sem tudták megnehezíteni a vendégek dolgát és 24-44-gyel zárult az összecsapás. A pápaiak közül Bogdán Ibolya, Mózes Fanni és Erdélyi Nóra is négy-négy gólt szerzett, a Start SE-ből Horváth Kitty 15 találatot ért el.

Rangadót vesztett az Úrkút, amely hazai pályán a BBSC Balatonglártól kapott ki. Rendkívül érdekfeszítő, izgalmas első félidőt láthattunk, ahol egyik fél sem tudott jelentős előnyt kicsikarni (17-16). A térfélcsere után azonban 19-19-et követően az Úrkút megtorpant, s ezt kihasználva a vendégek előbb 23-19-re, majd 26-19-re elhúztak. Innen sajnos már nem volt visszaút, a vendégek végül 37-28-as diadalt könyvelhettek el. A hazaiaknál Rieger Hanna hétszer, a túloldalon Szász Kármen tizenegyeszer volt eredményes.

Az eddig makulátlan mérleggel büszkélkedő Egerszegi KK a Zalaszentgrót csapatát fogadta. A házigazda 7-3-ra elhúzott, s ezt a különbséget gyakorlatilag a félidő végéig tartani tudta (17-12). A második részben 4-1-es szériával indított az EKK, amely után hiába kapaszkodott a Zalaszentgrót. A végén az Egerszegi KK 31-23-ra nyert. Jáger Marianna és Bíró Laura hatszor talált be, az ellenfélnél Rózsa Amina nyolc gólt lőtt.

Komoly verést kapott a Tapolca VSE hazai pályán a címvédő Körmendi DMTE-től. A vendégek 5-1-es sorozattal indítottak, de a TVSE ezután sem tudott magához térni és a 17. percben már 16-5-ös hátrányban voltak. A játékrész végére tovább nőtt a differencia (10-24). A második félidőben is sok hibával játszott a Tapolca, így nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez és 19-42-es állásnál fejeződött be az összecsapás. A hazaiaknál Mustos Klaudia öt gólt lőtt, a körmendieknél Kiskós Kitti kilenc találatot jegyzett.

A tabella állása: 1. Start SE Hajmáskér 14, 2. Egerszegi KK 14, 3. BBSC Balatonboglár 10, 4. Góna SZKKE 10, 5. Körmendi DMTE 8, 6. Úrkút SK 7, 7. Tapolca VSE 4, 8. Páterdombi LSC 4, 9. Vasvár 3, 10. Zalaszentgrót 2, 11. Kilián DSE 2.

0 Shares