Csak női meccseket rendeztek

A Start SE Hajmáskér megállíthatatlannak tűnik a Zala megyei női kézilabda-bajnokságban, továbbra is hibátlan mutatókkal vezeti a pontvadászatot.

A címvédő Körmendi DMTE remek meccset vívott a Góna SZKKE gárdájával. Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, egyik fél sem tudott jelentős előnyt kiharcolni, így döntetlennel vonultak szünetre a felek (13-13).

A második félidőben 19-19 után egy 7-0-s szériával eldöntötte a meccset a Körmend és bár jól hajrázott a Góna, végül a hazaiak begyűjtötték a két pontot. A körmendiek legeredményesebb játékosa Cser Kitti volt hat találattal, a túloldalon Szabó Zsanett kilenc gólig jutott.

A listavezető Start SE Hajmáskér óriási meccset játszott az őt üldöző Egerszegi KK-val. A hajmáskériek az első etapban remek játékkal 13-8-ra elhúztak. A szünet után az 54. percig őrizte előnyét a Start SE, ekkor azonban nagy hajrát nyitottak a zalaiak és 22-20-ra felzárkóztak. Sőt, 16 másodperccel a vége előtt sikerült az egyenlítés is (23-23). Kovács Angéla azonban nem hagyta annyiban és öt másodperccel a vége előtt eldöntötte a találkozót. A hazaiaknál Horváth Kitty tízszer, a zalaiaknál Gotthárd Klaudia nyolcszor talált be.

Második győzelmének örülhetett a pápai Kilián DSE a Páterdomb LSC otthonában. A vendégek jól kezdtek és 9-4-re elhúztak, a félidő végén 14-19 állt a kijelzőn. A második felvonásban a 46. percig nem változott a játék képe (22-26), aztán megszaporodtak a szabálytalanságok. A hazaiaknál Pödör Veronika, a vendégeknél Kovács Lilla kapott piroslapot. A pápaiak folyamatosan emberhátrányban játszottak, de így sem tudott felzárkózni a Páterdomb (28-32). A Kilián DSE jól őrizte előnyét és végül 35-30-ra nyert. A sikerből Pődör Patrícia tíz góllal vette ki részét, míg a hazaianál Gáspár Klaudia kilenc találatot ért el.

Végletekig kiélezett megyei rangadót játszott az Úrkút és a Tapolca. Az első félidőben jobbára a hazaiak akarata érvényesült, az úrkút többször is vezetett kettő-négy góllal is. Aztán a 26. percben utolérte riválisát a Tapolca (14-14), sőt a félidő végére a vezetést is megszerezte (14-16). A térfélcsere után a Tapolca próbálta tartani a különbséget (19-21), ám a 41. percben ismét egyenlő volt az állás (21-21). Őrült hajrá kezdődött, mindkét fél többször is eldönthette volna az összecsapást, de az 54. percben 31-31-re állt a meccs. Az utolsó percek sok hibát hoztak, az Úrkút volt az, amelyik kevesebbet hibázott, és megérdemelten nyerte meg a találkozót. Az úrkútiak közül Horváth Nikoletta és Rieger Hanna is egyaránt hat-hat találatot jegyzett, a tapolcaiaknál Dorfinger Réka tízszer vette be a kaput.

A Zalaszentgrót nem tudott javítani, ismét sereghajtó, mert saját közönsége előtt kapott ki a Vasvártól. A vendégek pontosabban játszottak és az első harminc perc végén 12-15 volt az eredmény. A második etapban végig jól tartotta magát a vasvár, s bár akadt egy rövid periódus, amikor kettős hátrányba került, a Zalaszentgrót nem tudott közelebb férkőzni. A vendégek 28-25-re győzött. A zalaiaknál László Evelin kilenc gólt jegyzett, a vasváriaknál Kelemen Anita tízszer volt eredményes.

A jelenlegi állás: 1. Start SE Hajmáskér 16, 2. Egerszegi KK 14, 3. Körmendi DMTE 10, 4. BBSC Balatonboglár 10, 5. Góna SZKKE 10, 6. Úrkút SK 9, 7. Vasvár 7, 8. Tapolca VSE 4, 9. Páterdomb LSC 4, 10. Kilián DSE 4, 11. Zalaszentgrót 2.

0 Shares